Vi tittar till helgens matcher i division 4:

 

FREDAG 7/6

4A

Lunden Överås BK – FK Kozara 3-1 (0-0)

Lunden Överås tog en riktigt viktig seger i botten på 4A i fredags. Efter en mållös första halvlek blev det till slut 3-1 mot gästande KozaraÖveråsvallen. Patrik Magier satte både 1-0 och 2-0 i mitten av andra och lagets kapten Mattias Alfredsson gjorde 3-0. Kozara fick sen in ett sent tröstmål genom Assane Youme.

Lunden Överås Patrik Magier sa så här om den sköna segern:

”En jämn första halvlek där vi låter Kozara ha bollen på sin egen planhalva. Vi lyckas skapa en del ströchanser men utan någon utdelning. I halvlek pratade vi om att fortsätta med gnetandet och att det till slut skulle ge utdelning. I andra får vi till anfallsspelet och vi lyckas göra tre mål innan Kozara gör ett tröstmål i slutet. En stabil laginsats, men jag måste lyfta fram våran lagkapten som kanske gjorde sin bästa match i Lundentröjan. Klackar, periferi-tunnlar, glidtacklingar, nostalgi, spex, blod på strumporna, aura och en underbar chipp till 3-0 får väl summera hans prestation…”

Kozaras Cristian Frindt Faundez hade följande att säga om förlusten:

”Vi fick tillbaka våran viktiga gästspelare Kenan som har flyttat till Stockholm! Idag hade vi Kozara ett starkt lag spelaremässigt, men saknade våran balanspelare Exequiel på mitten och Marcos som är våran anfallare som skapar yttor och gör mål. Lunden gör det enkelt dom kör på en enkelt spel, vinner boll och spelar långt. Lunden är aggressiva och ville vinna matchen. Vi hade några bra chanser, Vázquez hade en straffläge där alla hörde hans fot i motlägg med backen som hördes hela väggen till Gamledstadsvallen! Men domare gav istället ett gult kort till Vázquez. Lunden gör det enkelt och kan mycket mer aggressiva. Kan bara önska Lunden lycka till och vi i Kozara kan lära oss av deras aggressivitet till nästa match.”

Lunden är elva i tabellen med en poäng upp till tian Kozara.

 

FC Komarken – Nol IK 2-2 (1-1)

Hemmalaget FC Komarken ledde två gånger om hemma på Kongevi mot Nol men fick till slut nöja sig med en poäng. Adam Slim satte 1-0 för hemmalaget efter tio minuter men i mitten av första kom kvitteringen (målskytt Vladimir Ilic på frispark). I början av andra återtog Komarken ledningen när Carl Gustafsson satte en frispark fram till 2-1 men Nol fick sista ordet efter att Hawar Kalkali kvitterat sent.

Komarkens Jafet Menghestab gav följande kommentar till bloggen om matchen:

”Vi följer matchplanen i stort sett hela matchen, vilket är positivt för nu märker man att vi har konditionen som lag att göra 90 minuter, det tar vi med oss. Vi gör 1-0 nästan direkt efter en retur där Adam bara trycker in den i öppen kasse. Matchen tickar på och de för spelet och vi ligger rätt bara. Händer inte så mycket. Frispark till dem i minut 30 kanske, rakt in i borte krysset, finns inget att göra. 1-1. Andra halvlek startar frispark till oss direkt och Carl G förvaltar den på bästa vis och knorrar in den, 2-1 ledning och hans andra frisparksmål på raken, stabilt. 50 minuter kvar och det händer en hel del jag hade nog 5-6 lägen där jag kunde antingen gjort mål eller assisterat någon annan, ville sig inte riktigt idag med två skott i ramen, stanna upp ett friläge där jag trodde jag var offside osv…så efter min parad med dumma beslut får de en frispark eller hörna som vi missar rensa och deras kille får den på fötterna gör en skottfint och tre av våra spelar ligger ner, 2-2! Sjätte krysset nu! Kortedala nu nästa, välkomna!”

Nols målvakt Jesper Skånberg sa så här om matchen:

”Jag tycker vi gör en väldigt bra match, starkt att komma tillbaka från underläge två gånger. Vi hade många chanser, vilken dem också hade, så tycker samtidigt att vi ska vara nöjda med ett kryss!”

Komarken är sjua i tabellen och Nol återfinns på en niondeplats.

 

4B

Askims IK – Göteborgs FF 4-4 (2-3)

Topplaget GFF är inne i en minisvacka, laget tappade 2-0 till 2-3 mot Älvsborg i förra omgången och i helgen blev det 4-4 mot Askim efter att GFF haft ledningen med både 3-1 och 4-2. Det var dock Askim som inledde bäst och satte 1-0 efter 18 minuter genom Jamie Jansson på straff. GFF höjde sig efter det med tre raka mål i mitten av första. David Wilson Brandin kvitterade till 1-1, Teodor Nastevski Lindström satte 2-1 och Charles Palmborg gjorde 3-1. Askim reducerade dock innan halvtid när Andreas Bengtsson gjorde 2-3. Tobias Fekete såg sen till att GFF gick ifrån till 4-2 en kvart in i andra och det såg ut att bli tre poäng till topplaget. Askim hade dock andra tankar och Amar Kurspahic både satte 3-4 och 4-4 sista kvarten! 

AIK:s spelande assisterande tränare Daniel Pereira sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen väldigt bra för en gång skull. Det ser väldigt stabilt ut och vi lyckas också göra 1-0 på straff. Tyvärr så får vi vår mittback skadad väldigt tidigt och vi får göra ett byte. Vi släpper sedan in GFF till 1-1, 1-2 och också 1-3 på egna misstag i försvaret. Som tur är får vi in 2-3 precis innan halvtidsvilan. I andra halvleken så böljar match fram och tillbaka, GFF gör 4-2 på ytterligare en förvasmiss. Men vi ger oss aldrig och kämpar hela vägen till minut 93 och får med oss 4-4 vilket är rättvist resultat. Vi är med mot dem flesta topplagen i denna serien men vi släpper in för många skitmål.”

GFF:s assisterande tränare Rickard Schöndell sa så här om matchen:

”Det är ett rättvist resultat efter en medioker division 4-match. Det fanns moment av kvalité framförallt i snygga avslut av Teo, Candy Bengtsson och deras inhoppande David Luiz-kopia. De startar matchen mycket mer på tårna än GFF och har flera chanser att göra 1-0 men Robban i vårt mål storspelar. Tyvärr hittar domaren för dagen en ytterst tveksam straffspark när vår högerback tar boll i eget område kort efter. Kort därefter vänder vi till 3-1 genom bra omställningar och en på hörna. Känns som att vi dödat matchen vid 4-2 tidigt i andra halvlek. Tyvärr tappar vi återigen spelare under matchen som skadar sig och orkar inte hålla ut till 90:e med anfallsspelare överallt på planen. Dagens bästa: Vädret. Dagens sämsta: Stämningen runt matchen trots F09 eller liknande som bollkallor. Där får båda lagen samt domarteamet höja sig.”

Trots poängtappet är GFF bra med i toppen och är tvåa på samma poäng som ettan Öckerö. GFF har dock en match mer spelad än både ÖIF och trean Velebit. Askim är näst sist i 4B.

 

IF Mölndal Fotboll – IFK Björkö 1-4 (0-2)

Björkö håller på att jobba sig bort från bottenstriden och i helgen kom en viktig seger mot jumbon Mölndal på Åbyvallen. Ö-laget fick en riktigt fin start när Andreas Odersjö satte både 1-0 och 2-0 innan första tio ens var färdigspelade. En bit in i andra kom också 3-0 när Nebojsa Djukic satte en straff. Viktor Lundqvists reducering gav Mölndal lite hopp men det släcktes strax efter när Björkös Oscar Frank gjorde 4-1. 

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Ja med detta unga lag som vi nu har, som vi valt själva att satsa på, så är det inte helt lätt att få en straff som är helt fel dessutom och de gör 1-0 på sitt första anfall efter typ 5-6 minuter . Vi kämpar på bra och skapar lite, bland ett ribbskott och en lobb som går just utanför. Men de gör 2-0 på ett typiskt misstag från oss. Andra halvlek är lite avvaktande från början men sen får de en straff igen trots en klar offside enligt oss men enligt domaren var det vår spelare som stod för hemspelet. Oturen grinar oss illa i ansiktet just nu. Vi gör ett mål spelar ok men vill sig inte riktigt. Cred till våra 16-17 åringar som krigar på och gör det bra!”

Björkös tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Verkligen kul med andra raka segern! Vi hade en fantastisk bra vecka med två bra träningar och vi kom på Åbyvallen med stor självförtroende. Vi gjorde två snabba mål och det var lättate sen att spela, skapa många chanser och spela attraktiv fotboll. Jag tycker att bollinnehavet var där nånstans, 70 -30 till oss. Kul med våra nya spelare, William och Björn, som har kommit in väldigt fint i gruppen. Även kul för Andreas ”Messi” Odersjö som toppar skytteligan med två mål till. Tycker att detta Björkö, som spelar som  jag önskar att de ska spela, har kommit igång på allvar och nu är det bara att försätta på samma spår. Jag är verkligen stolt över mina spelare och även hela Björköfamiljen. Det är en fantastisk sammanhållning på Björkö, det är någonting som inte finns i så många klubbar i Göteborg. Det är en superbra grupp av killar som har kul och  samtidigt gör jobbet varje träning och match. Vi kör vidare. Heja Björkö!”

Björkö är nu uppe på en åttondeplats medan Mölndal är kvar som jumbo men bara en inspelad poäng på tio matcher.

 

LÖRDAG 8/6

4A

United Africa FC – Kode IF 5-3 (1-2)

Kode hade chansen att kliva upp i serieledning igen och på pappret såg det bra ut då de ställdes mot bottenlaget United Africa FC. Det var också Kode som ledde på Bergsjövallen efter den första halvleken. Markus Anderberg hade gett KIF ledningen innan UAFC:s Hamza Debe kvitterat. Innan paus hittade dock Kodes Jonathan Hartwig med sitt 2-1 mål. UAFC kom sen ut starkt i andra och Jose Koli kvitterade i inledningen och i mitten av andra satte Simon Oyin Nwabueze både 3-2 och 4-2! Anderberg gav matchen lite spänning med sitt andra mål med tio kvar men Shittu Ismaila Oborale drog in en frispark med tre minuter kvar och stängde ner matchen!

KIF:s kapten Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”Idag gör vi tyvärr ingen bra match och förlusten är nästintill odiskutabel. Man kan vända och vrida på det från flera olika vinklar men i slutändan så är vi inte tillräckligt ödmjuka inför uppgiften. Är vi inte det så spelar det ingen roll vilka motståndare från årets serie som vi spelar mot, samtliga lag kan plocka poäng från varandra. Vi bryter ihop och kommer igen nästa vecka!”

Kodes matchreferat hittas HÄR.

UAFC är fortfarande sist i tabellen men tre poäng upp till Lunden Överås. Kode är trots förlusten bra med i toppen och är trea, en poäng bakom toppduon Kortedala och Semberija.

Som vanligt har Kode bilder från matchen som hittas HÄR. Bilderna är tagna av Jessica Lundin och bilden till inlägget är lånad därifrån. 

 

SÖNDAG 9/6

4A

Lerums IS – SKIF Semberija 1-4 (0-1)

Igår lirades det också 4A-boll och där tog topplaget SKIF Sembeirja ännu en seger. Enis Sali såg till att Semberija ledde i paus med 1-0 och Kevin Yamoah ökade på till 2-0 en bit in i andra. Det blev ännu värre när Lerum fick en spelare utvisad strax efter och Dzengis Samir Sali satte 3-0. Det skulle även bli 4-0, då Yamoah blev tvåmålsskytt, innan LIS fick in ett sent tröstmål genom Mathias Holmberg.

Semberijas Kevin Yamoah sa så här om segern:

”En skön vinst vi fick till efter förlusten i förra omgången mot Kode. Vi vinner rättvist med 4-1 idag, vi spelade vårt spel och hittade bra kombinationer i sista tredjedelen vilket gjorde att vi skapade en del chanser, kanske hade önskar fler mål från vår sida och att vi håller nollan. Idag visade vi även att vi har en bra bredd på truppen efter avstängningar och skador på ett par spelare, hela försvarslinjen var helt ny till denna matchen så vill säga att försvararna som spelade idag gjorde det riktigt bra, lite extra beröm till min lillebror Prince Yamoah som startade första gången i serien i år tror jag, låg alltid rätt i positionsspelet, bra i luftrummet och läste mestadels spelet bra, han gjorde många bra brytningar under matchen, med lite mer starter och bra prestationer så kommer han nog spela mer under hösten. Får väl säga att Enis är matchens lirare idag, han fick även göra mål och assist. Även Tafa visar idag att han kanske är vår viktigaste spelare med sitt spelförståelse och passningsspel. Dzengis gör mål idag också! Hade känn på mig att han skulle göra det, en viktig spelare att ha i laget! Salifo tillbaka från Sävedalen fick starta idag, han kommer att ge oss en annan dimension i vårt spel med hans snabbhet och teknik och de såg man idag, han har tidigare visat att han är målfarlig så mål kommer definitivt komma från hans sida, också bra i matchen! Skönt att få vinna igen och göra mål igen för min del efter har vart sjuk i veckan.”

Semberija är nu tvåa i 4A men har samma poäng som ettan Kortedala men med aningen sämre målskillnad. Leri

 

/Rasta