En match igår i lokalfotbollen och den spelades på HästevikHisingen:

 

MÅNDAG 10/6

7C

Hjuviks AIK – AIF Göteborg 1-1 (0-0)

Topplaget Hjuvik inledde säsongen med åtta raka segrar men har har nu kryssat två matcher i rad. I förra omgången blev det 3-3 i toppmötet med Pushers och igår slutade mötet med trean AIF 1-1. Efter en mållös första halvlek var det AIF som tog ledningen genom Morgan Persson. Hjuvik kommer dock tillbaka och kvitterar genom Oliver Koch och matchen slutade 1-1.  

Hjuviks Daniel Da Silva sa så här om matchen:

”Vi gör vår sämsta match för säsongen (iallafall av de jag sett och spelat) och första halvlek är inte välspelad. AIF spelar en rätt fysiskt fotboll, vi får inte till vårt spel utan faller lite in deras och det blir lite gnälligt från båda håll. AIF hinner missa en straff innan halvtidsvilan (tveksam dömd). Andra halvlek fortsätter det på samma viss, mycket gnäll från båda håll och mycket kamp i duellerna. AIF får sitt mål efter en tveksam offsidesituation. Efter det börjar vi spela ett rakare spel och pressa högre upp. Vi får till kvitteringen efter en djupledsboll som slås och som Oliver hinner före deras målvakt på och gör mål. Vi fortsätter pressa och jagar segermålet men utan resultat. Som en av serieledarna och obesegrade hittills i år, så måste vi bevisa mycket mer en vad vi gör idag och se till att höja oss framöver om vi vill hänga på i toppen.”

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Då var det dags att ställas emot de obesegrade serieledarna, som haft mestadels hemmamatcher och inte mött alla topplagen. Såg fram emot att få ställas emot Mbappe och Lampard som de själva beskrev sig som. Möjligtvis att deras nr. 6 hade lite Coba Cabana i sig, men det var långt ifrån något spanskt tiki-taka lag vi möter utan mycket rakt spel med längre bollar från deras nr. 13. Planen tillät inte så mycket mer fotbollserotik än så utan det blev även mycket långbollar från våran sidan. Därefter mycket kampspel med lite tjuvsmällar från båda håll, eller som Hjuvik själva ville måla upp det som efteråt: en klasskamp mellan de blåa och de röda, kommunisterna mot kapitalisterna, Sovjet mot USA! Hade sagt att vi är det klart mer dominanta laget, kanske 60-40 till oss. Vi bränner dessvärre en straff och får inte hål på dem så 0-0 står sig i halvtid. De är farliga med nr. 13 Danny-Jays fot när de får frisparkar på våran planhalva, men Illya fixar det bra i målet. Medans de spelar rakt så försöker vi att hålla i bollen lite mer och komma med spelvändningar, bland annat José är väldigt spelsugen för dagen och det är på hans initiativ som han gör allvar utav ett anfall som han driver upp från högerkanten, som blir till en crossboll till suomis stolthet Morgan som kyligt tar ned bollen och smaskar in den vid stolproten till 1-0. I andra halvlek tar de över allt eftersom och vi känns lite tagna av stundens allvar och slarvar lite. De fortsätter med långbollarna men det är på ett inlägg och en skarv till en fristående Hjuvikspelare som de kan rulla in 1-1. Slutet utav matchen består utav mycket gnäll och hets, och mycket svängig hawaifotboll åt båda sidorna. De lägger långt och vi kör mer på spelvändningar men 1-1 står sig och skulle säga att det var ett relativt rättvist resultat.”

Hjuvik är tvåa i tabellen, två poäng bakom ledande Pushers. AIF är trea, men har sex poäng upp till Hjuvik.

 

/Rasta