Imorgon torsdag är det toppmöte i 6C då serieledarna Önnereds IK (fortfarande obesegrade) tar emot tvåan Tynnered FC på Apelsinplan (19.00). 

ÖIK har imponerande åtta segrar och bara ett kryss på sina nio första matcher medan Tynnered ligger sex pinnar bakom med sex segrar, ett kryss och två förluster. En viktig match för båda lagen där TFC kan sätta press eller där Önnered kan rycka ifrån. 

Inför matchen har bloggen snackat med ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström och Tynnereds mittfältare Egzon Behrami.

Vi inleder med ÖIK:s Carlström:

Det har gått väldigt bra inledningsvis med åtta segrar och ett kryss hittills. Hur förklarar du den inledningen?

En av orsakerna är att vi har fått en målvakt som är väldigt bra. Sen har vi en go stämning i truppen där alla jobbar för varandra och till sist så har vi bara använt 18 spelare så vi har haft stor kontinuitet samt bra träningsnärvaro.

Toppmöte på torsdag mot tvåan Tynnered, hur bra koll har du på motståndet?

Jag har varit och tittat på Tynnered vid några tillfällen och har väl någorlunda koll på hur de spelar. De har några riktigt duktiga killar som det gäller att se upp med.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Jakob Lindgren gick sönder senast och Sebastian Wikström skall bort med jobbet annars är det starkast möjliga trupp. Hampus och Hamid tillbaka, annars samma trupp som mot Järnbrott.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Vi hoppas att vi ska kunna styra matchen och spela vårt egna spel. Men det finns en motståndare på andra sidan som säkert har andra planer. Det som avgör är vår starka defensiv.

Hur slutar matchen?

Det blir en tuff och jämn match där jag tror vi går segrande med 2-0. 

Stort tack!

 

Vi fortsätter med TFC:s Behrami:

Det har gått bra inledningsvis och ni är med i toppen. Hur skulle du sammanfatta inledningen?

Vi har börjat säsongen bra, tyvärr blev det otroligt tunga poängtapp mot Azalea och SG.

Hur har din egen inledning på säsongen varit?

Jag fick mitt första röda kort mot Styrsö, det var en bra skådespelare i motståndarlaget som lyckades lura domaren. Individuellt har det känts bra, jag känner mig i form och är taggad för kommande matcher.

Toppmöte på torsdag mot ettan Önnered, hur bra koll har du på motståndet?

Jag har ingen koll på Önnered förutom vissa spelare som jag känner där: Mikael Johansson, som är en fantastisk målvakt, Magnus ”Baggen” Johansson som är rutinerad och stabil, samt Alexander Green fast han är skadad tror jag. Utöver de har jag ingen vidare koll på Önnered.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Det blir alltid både positiva och negativa reaktioner i en trupp när man byter tränare, så jag skulle nog säga att läget i truppen är helt okej.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Svårt att säga hur matchbilden kommer att se ut, men som i alla matcher vill vi hålla i boll. Önnered har släppt in väldigt få mål vilket bevisar att de både besitter ett bra försvar och även en duktig målvakt, det kommer att bli en utmaning som vi ser fram emot.

Hur slutar matchen?

3-2 till Tynnered.

Stort tack!

 

Bloggen tackar både Marcus och Egzon för att de tog sig tid och passar på att önska båda två lycka till!

 

/Rasta