Så här gick det i gårdagens matcher:

 

ONSDAG 12/6

5A

Ytterby IS – Finlandia/Pallo AIF 3-0 (1-0)

Toppmatch på Ytterns IP i 5A när serieledarna Ytterby tog emot jagande Finlandia/Pallo AIF. Hemmalaget hade 1-0 i paus efter mål av Tobias Sanne. I början andra satte Joakim Thornberg 2-0 (hans 14:e för säsongen, bäst i 5A). Det blev till slut också 3-0 (målskytt Steffen Hjort Sörensen). 

YIS kapten Martin Sjöberg sa så här om vinsten:

”Kommer ut starkt och har bra fart på bollen. Finlandia backar hem och väntar på kontring. Gör mål efter en halvtimme och spelet blir lite jämnar fram till halvlek. Gör ett mål direkt i andra och från det tycker jag att vi kontrollerar resten av matchen.”

Finlandias motsvarighet Rickard Olsson hade följande att säga om förlusten:

”En match där vi kommer med många gubbar borta, 1 avbytare och många ovana positioner på våra gubbar. Vi får inte till något bra lir och Ytterby äger det mesta utav bollen och chanserna. 1-0 i halvlek och vi snackar om att försöka höja oss ett par snäpp och jobba oss in i matchen, det tar dock inte lång tid in i andra halvlek innan dom gör 2-0, sedan får dom straff kort därpå och då går luften ur oss. Ytterby vinner matchen helt rättvist. Nu laddar vi om för sista matchen innan uppehållet!”

YIS drog ifrån lite nu och ligger sju poäng före Finpa (som är trea). Tvåan Älvängen är också sju pinnar efter men har en match tillgodo.

 

5B

FC Heden – Kungsladugårds BK 2-0 (0-0)

FC Heden tog en fin seger mot svårspelade Kungsladugårds BK igår på Härlanda Park. Både målen kom i den första halvleken där Benny Lieberth satte 1-0 och den evigt unge Toni Ceesay nickade in tvåan.

Just Ceesay sa så här om segern:

”Trots förlusten senast mot Mossen kom vi till matchen med en go känsla. Detta pga att vi inte tyckte att vi gjorde en dålig match och det fanns mycket att bygga vidare på till denna matchen. Sagt och gjort, vi börjar matchen bra med hög press och vinner mycket boll högt upp i banan. Medvinden i första halvlek gör att KBK har svårt att få upp bollen och det är även så vi gör 1-0. En utspark från KBK:s målvakt når våran anfallare Benny som snyggt tar emot bollen och sjuk behärskat lobbar bollen över målvakten på ett sätt som inte många i denna serien kan. Benny som förövrigt gör en väldigt bra match genom sitt hårda jobb och slit i anfallet. Vi fortsätter och trycka på och anfalla och vi får utdelning innan halvleken slutar genom en fast situation. Ett långt inlägg som jag når högst på och lyckas nicka in och vi tar med oss 2-0 in i pausvilan. Andra halvlek börjar med ett ganska bra tryck från KBK där dom vinner boll högt upp i banan och vi lyckas inte riktigt etablera något eget spel. Trots KBKs bollinnehav tycker jag inte dom har något direkt superläge och våran backlinje som återigen gör ett hästjobb lyckas hålla undan. Pressen avtar efter ca 20 min och resten av matchen är ganska jämn där vi får många kontringar som är ganska farliga. Sammanfattar man matchen så tycker jag att vi är värda 3 pinnar.”

KBK:s Marcus Weimén hade följande att säga om förlusten:

”Man kan gnälla på bollar, dålig plan och domare. Men vi har inte samma flyt borta som hemma och svårt att få ihop lag. Nya tag nästa match!”

Viktig seger för Heden på den nedre halvan och laget är nu nia. KBK är femma

 

7A

Partille IF SC – Croatia Göteborg 0-4 (0-2)

Topplaget Croatia tog ännu en seger i 7A och det blev 4-0 i bortamötet med Partille på Lexby. Det var en målsugen Mikail Sepahi då han gjorde Croatias alla fyra mål

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om segern:

”Bra avslutning trots ett bortfall på 9 man! Vi har bra kontroll på matchen men mycket kamp och trevande i början men vi gör ett tidigt mål och kan, speciellt i andra halvlek, hålla mer boll och rulla och vänta på lägen! Mycket bra inställning från början till slut och det resulterar i 4-0 när matchen blåses av! Mikael gör alla fyra målen och var på hugget idag! Nu känns det extra skönt att gå på ledighet med lite marginal! Vi tackar Partille och domaren för matchen så återses vi till hösten!”

Partilles Joakim Säyläs sa så här om förlusten:

”Tycker överlag att vi står upp bra mot seriens spelskickligaste lag trots att vi åker på ett snabbt baklängesmål (vilket vi hade sagt att vi skulle försöka undvika). Croatia har mycket boll och vi får springa ordentligt men vi krigar på och skapar faktiskt en del lägen som med bättre skärpa hade kunnat resultera i ett par mål. Men Croatia är ett väldigt bra lag så inget snack om att dom förtjänade vinsten men kan tycka att siffrorna blev ett par mål för stora tack vare oss själva. Ändå cred till grabbarna som inte viker ner sig, det bådar gott inför andra halvan på säsongen. Enligt den egna myten (och statistiskt) är vi ju ett klassiskt höstlag så ska bli härligt att få leva upp till dom förväntningarna!”

Croatia toppar 7A, fem poäng före tvåan Real Maskin. Partille är sjua. 

 

7C

Rödbo IF – Lundby IF 1-2 (1-0)

Efter en lite halvskakig start på säsongen har 100-åringen Lundby IF börjat ta lite poäng i 7C. 3-2 mot Hermansby i förra omgången följdes upp av 2-1 borta mot Rödbo IF igår. Det dock hemmalaget Rödbo som tog ledningen genom Arwend Delewi i den första halvleken. I början av andra kom kvitteringen när Nana Piesie höll sig framme på en frispark. Johan Dahlbäck avgjorde sen för LIF på en frispark med halvtimmen kvar. 

LIF:s tränare Robert Heikkilä sa så här om segern:

”Skönt att börja ta lite poäng. Det var en fysiskt tuff match där vi inte riktigt kom upp i den nivå som vi egentligen önskade. Återigen ligger vi under med uddamålet i paus, men lyckas ändå att hålla huvudet högt. Vi lyckas vända matchen pga en riktigt bra lagmoral och Johan Dahlbäck var en utav spelarna som hade en bra dag på planen. Han hade två fina frisparkar. En hittade han Nana Piecie på, som kvitterade. Den andra la han in i bortre som fastställde slutresultat.”

Rödbos Markus Hasselblom hade följande att säga om förlusten:

”Verkligen ett fall framåt. Vi har ju faktiskt en ganska stark trupp när allt kommer omkring, och det visar vi idag. Rödbo har haft en tyngre period med storförluster på löpande band så vi var tvungna att ha ett litet krismöte innan match för att bestämma hur vi skall spela. Back to basic var ledordet. Ligga lågt och vinna boll och kontra. Det funkar också väldigt bra i första och vi lyckas också ta ledningen genom vårat nya stjärnskott Arwend. Lundby har mycket boll men skapar inte så mycket och vi känns vassare framåt hela halvleken. Men i andra ger bort lite dumma frisparkar för att vi ligger lite för långt ifrån dem och det är Lundby mycket duktiga på som gör både ett två mål. I mot slutet av matchen skapar vi 2-3 högoktaniga målchanser men lyckas inte sätta dit den, typiskt för ett förlorande lag. Tungt men lärorikt kan man säga lite diplomatiskt. Men vi tackar Lundby för en väldigt rolig och lite grinig match. Hårt men schysst på gräs. Fan, det är ju därför man spelar fotboll.”

LIF är nu uppe på en sjätteplats medan Rödbo är elva. 

 

/Rasta