På söndag är det seriefinal i 6A när tvåan Götaholm BK tar emot ettan Bergsjö IF på konstgräset på Gamlestadsvallen (matchstart 13.30).

Tvåan Götaholm har fortfarande inte förlorat i årets 6A och har radat upp sju segrar och ett kryss hittills. Inför matchen är laget två poäng bakom BIF men då har Götaholm två matcher tillgodo. Bergsjö IF har inför matchen åtta segrar och två förluster.

Det blir också en intressant offensiv fight där hemmalaget har Tobias Bui (10 mål) och Fenan Zemui (7 mål) medan BIF har Durim Bublica (8 mål) och Njaga Njie (6 mål). 

Bloggens har tagit ett snack med Götaholms anfallare Fenan Zemui och BIF:s spelande tränare Valon Hetemi.

Vi inleder med Zemui:

Bilden är lånad från GBK:s hemsida. 

En riktigt fin start på säsongen där GBK är obesegrade efter åtta matcher. Hur skulle du förklara den fina starten?

Vi har framförallt behållit i stort sett hela truppen från förra säsongen samt fyllt truppen med tongivande spelare och en ny tränare inför denna säsong. Hela försäsongen har väl gått ut på anpassa sig efter coach Behars spelidé därav har resultaten varit upp och ner under träningsmatcherna. Idag har vi byggt upp en vinnarmentalitet och har en helt annan trygghet på planen om vi jämför med de tidigare åren. Vi har tränat hårt hittills av säsongen och vi strävar efter att spela vårt spel oavsett motstånd vilket har gett resultat.

Hur har den egna våren varit?

Haha, har alltid rätt höga förväntningar på mig själv. Men har vart bra, och den kan bli mycket bättre.

Hur bra koll har du på söndagens motståndaren Bergsjö IF?

Jag har mött Bergsjö IF några gånger genom åren, samt sett en av deras matcher i år. De är ett offensivt och spelade lag med många skickliga spelare. De har gjort mycket mål framåt, men också släppt till en del bakåt.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Vi har en del skador men i övrigt ser de bra ut. Vi har gjort en bra träningsvecka och samtliga spelare är taggade samt ser framemot den tidiga seriefinalen.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Det är en viktig match för båda lagen och redan från start kommer man vilja ta taktpinnen. Jag räknar med många dueller och en offensiv fotboll. Blir nog en del mål i matchen också.

Hur slutar matchen?

Götaholm vinner med 4-2.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med BIF:s Hetemi:

 

Bilden är lånad från BIF.s hemsida.

En riktigt fin start på säsongen för BIF som toppar tabellen. Hur skulle du förklara den fina starten?

Först och främst så har vi en bredd trupp som vi under flera år har saknat. Det innebär att sedan vi startade säsongen i januari har vi i princip varit 20 man om inte fler på varje träning. Det i sin tur betyder att vi som lag har kunnat tränat in en spelidé, byggt upp laget fysiskt, få in bra laganda mm. Vi har dessutom fått några nyförvärv som har ökat kvalitén i laget samtidigt som vi har behållit de flesta spelare från förra året. Vi har sedan spelat bra fotboll framförallt anfallsfotboll där under perioder på matchen har varit överlägsna motståndarna, dock har de perioderna varit kortvariga.

Hur har den egna våren varit?

Den egna våren har varit bra, några mål har det dessutom blivit för att inte tala om hur många assist 😁. Jag har kunna fokuserar mer på fotbollen än ledarrollen då Pelle är tillbaka igen i truppen. Känner mig i bra form men framförallt tycker jag att det fortfarande är kul med fotbollen och att spela tillsammans med det gänget som utgör Bergsjö IF.

Hur bra koll har du på söndagens motståndaren Götaholm BK?

Götaholm har vi mött några gånger och även när vi inte låg i samma serie så brukar vi träningsspela mot de och alltid blir det tuffa matcher laget emellan. Med det sagt så har jag nog bra koll på Götaholm och vet att deras starka sida är deras anfall. Götaholm har förstärkt sin trupp inför årets säsong och det har man gjort riktigt bra, vilket resultatet också visar. Deras nyvärv är spelare som har spelat i samma seriesystem men med andra lag så de känner vi till och vet deras kvalitéer.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Läget i laget är bra, vi har en del frågetecken på vissa spelare som är skadade, bortresta eller har andra ärende som man kanske prioriterar framför fotbollen. Men som jag nämnde tidigare så har vi i år en bredd trupp vilket innebär att vi kan fylla på matchtruppen med andra spelare som är lika duktiga. För övrigt så studsade vi tillbaka igen på vinnarspåret efter en sur förlust mot Syrianska men kan vi ha längre perioder under matchen där vi når en hög nivå då ser det bra ut.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Jag tror det blir en matchbild med fokus på anfallsspelet och bra anfallsfotboll då det är två lag som spelar bra anfallsfotboll med duktiga individer som kan avgöra på egen hand. Men nyckeln tror jag är att det laget som får i ordning på sitt försvarsspel och lyckas försvara sig bäst kommer också att ta 3 poäng. För bägge lagen kommer att skapa chanser, det är två lag som alltid levererar framåt. Därför tror jag det blir en rolig match att se på där det kommer att bjudas på många mål och bra fotboll.

Hur slutar matchen?

4-3 till Bergsjö IF. 

Stort tack!

 

Bloggen tackar Fenan och Valon för att de tog sig tid önskar båda lycka till på söndag!

 

/Rasta