Här kommer rapporterna från torsdagens division 4:

 

TORSDAG 13/6

4A

SKIF Semberija – Guldhedens IK 0-1 (0-0)

Guldhedens IK kvalade till division 3 förra säsongen efter en andraplats i 4A men årets säsong har hittills varit väldigt ojämn och laget återfinns i mitten av tabellen. Igår  kom dock en riktigt fin seger när topplaget Semberija besegrade på bortaplan med 1-0. Efter en mållös första halvlek blev Lukas Tengberg matchhjälte i mitten av andra. 

Semberijas kapten Suleyman Traore sa så här om förlusten:

”De ville vinna mer än oss , och de va beredda för att kämpa för det. Vi skapar mycket men sätter ej våra lägen. Nu är det bara att bita ihop och ta nya tag nästa vecka.”

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall hade följande att säga om segern:

”Fotboll är ögonblickens sport vilket vi fick uppleva idag. Efter en mycket tung period där ingenting fungerat var det ett helt nytt Guldheden idag. Vi gör en klockren insats där vi sätter presspelet, går in i dueller och kämpar för klubbmärket. Semberija är ett bra lag men vi gör dem idag mediokra och vinner rättvist i en bra division 4 match. Första halvlek är mållös där vi är lite spelförande första halvan och Semberija den andra. I andra halvlek är vi det bättre laget och missar tre klockrena frilägen innan vår förstaårssenior Lukas Tengberg utnyttjar friläge nummer 4. Sista fem har Semberija lite tryck och har en boll i ribban det sista som händer men vi håller ut till en välbehövlig trepoängare. Inte många lag som kan göra en sådan här bra prestation efter fyra raka torsk. Vi kunde det idag och hoppas fortsätta på inslagen väg nästa vecka mot Lerum. Vi tackar Semberija och domarteamet för en trevlig och bra match.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från GIK:s hemsida. 

Guldheden är sexa i tabellen och Sembeirja är tvåa. 

 

4B

Kärra KIF – Göteborgs FF 2-2 (2-1)

Göteborgs FF toppar förvisso 4B i skrivande stund men efter 2-2 mot Kärra har laget nu tre raka matcher utan seger. Det var dock  GFF:s Charles Palmborg som inledde målskyttet efter en kvar men innan paus hade Kärra KIF både kvitterat och tagit ledningen. Målskytt båda gångerna var Marcus Andersson. Bortalaget fick också en tvåmålsskytt när Palmborg fastställde slutresultatet 2-2 i mitten av andra.

Kärra KIF:s kapten Nicklas Reitz sa så här om matchen:

”Tycker vi börjar riktigt bra faktiskt. Betydligt bättre än dom i första halvlek. De gör 1-0 på kanske de snyggaste målet jag sett live . Sen gör vi både 1-1 och 2-1 och trycker på. Andra halvlek är de mer jämt i början innan de gör 2-2 på en väldigt tveksam offside situation. Så det var riktigt surt. Sen tar väl ändå dom över sista 25 och trycker på med lite vind i seglet! Rätt bra match.”

GFF:s Viktor Thörner hade följande att säga om drabbningen:

”En tuff match, brukar vara tufft mot Kärra. Kärra är bättre i första halvlek, vi spelar ett långbollsspel vi inte riktigt behärskar och det blir väldigt långt mellan lagdelarna. Charles Palmborg gör dock nog årets mål när vi tar ledningen och sedan släpper vi in två slarviga mål på två fasta situationer. Vi är mycket bättre i andra, får till ett bättre spel och gör ett turligt kvitteringsmål. Sedan trycker vi på bra i slutet men får även tacka Robban Olsson i målet som håller kvar oss i matchen.”

GFF leder alltså men har nu två matcher mer spelade än både tvåan Öckerö (en poäng bakom) och trean Velebit (två poäng bakom). Kärra KIF återfinns på en femteplats.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IF Mölndal Fotboll 1-3 (0-1)

Efter en poäng på de tio inledande matcherna kom äntligen första segern för jumbon IF Mölndal. Det blev 3-1 mot Mölnlycke-Sjövalla på Djupedalsplan efter 1-0 i paus. 

Tyvärr har bloggen inte i skrivande stund så mycket mer information om matchen. 

Mölndal är fortsatt sist men närmade sig lagen framför. Mölnlycke-Sjövalla är sjua.

 

/Rasta