Så här gick det i torsdagens 6A och 6B:

 

TORSDAG 13/6

6A

Gamlestaden FF – Tollereds IF 2-1 (0-1)

Det var två formstarka lag som möttes på Gamlestadsvallens gräsmatta i torsdags. Hemmalaget GaFF kom med tre raka segrar i ryggen och gästerna Tollered med fyra (alla hemma på Spinnarvallen). Det såg länge ut som Gökhan Mahshids mål från den första halvleken skulle räcka till femte raka för Tollered med hemmalaget ville annat. I 85:e kom 1-1 (Ali Selim) och minuten efter även 2-1 (David Böcherer) som också blev slutresultat!

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Kanonväder och gräs, fina förutsättningar. Första halvlek är rätt så jämn, vi har två bollar i virket men det är Tollered som tar ledningen på en djupledsboll som vi missbedömer. 0-1 i paus. Vi ändrar om lite och tar över spelet mer eller om det är Tollered som backar hem eller både och. Dom försvarar sig tappert men blir oerhört trötta sista 20 och vi pressar på ordentligt och har oflyt i avsluten. Till slut så får vi in bollen både en och två ggr och det är en enorm lättnad. Rättvis seger tycker jag men självklart synd för Tollered som var nära minst en pinne.”

TIF:s veteran Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om förlusten:

”Sur men rättvis kan man säga, vi leder ju länge men GaFF pressar på och tillslut orkar vi inte hålla emot. Hade varit skönt att grisa till oss tre poäng men eloge ska GaFF ha som malde på och fick resultat.”

Gamlestaden är trea i tabellen, tre poäng bakom ledande Bergsjö IF. TIF parkerar på en sjundeplats. 

 

FC Härlanda – Lekstorps IF 3-2 (1-1)

Det blev en jämn och spännande match när Lekstorps IF hade begett sin in till Heden för att möte FC Härlanda. Det var 1-1 i paus efter att lagen gjort varsitt sent mål. Toni Micevski gjorde 1-0 för ”Fångarna” i minut 40 men Marcus Gylling hann kvittera innan domaren blåste för halvtid. Härlanda tog sin kommandot och gjorde 2-1 tidigt (Joakim Gunn på frispark) och lite senare kom även 3-1 (Feyz Khairullahi). LIF reducerade med kvarten kvar genom Nissan Svensson målskytt men kom inte närmare. 

Just Svensson sa så här om förlusten:

”Tycker vi börjar bra och skapar lite halvchanser men inget riktigt farligt. De gör 1-0 efter en omställning. Vi kommer tillbaka starkt och får en psykologisk viktigt kvittering innan halvlek så känslan är bra i halvlek. I andra gör de två snabba mål och går upp i en 3-1 ledning. Vi jobbar oss in mer och mer i matchen och de börjar tjonga långt. Vi får in en reducering och trycker på väldigt bra de sista 20, dock så känns de som vi vaknar försent i andra halvlek så vi får ej in något mer och förlorar med uddamålet. Så bara att glömma och komma igen och hitta en väg till vinnarspåret igen och avsluta starkt innan uppehållet och förhoppningsvis lämna bottenträsket.”

Härlanda är nu sexa medan LIF är tia. 

Bilden till inlägget är lånad från Härlandas Facebooksida.

 

Öjersjö IF – Syrianska/Arameiska FG 8-0 (4-0)

Helt klart ett resultat som gjorde att man hajade till. Nedflyttade Öjersjö har haft det tufft under våren medan Syrianska/Arameiska förvisso föll stort även förra omgången (2-7 mot Fröjden) men som innan slog topplaget Bergsjö IF (4-2). Detta var iallafall ÖIF:s match från början där laget hade en fin kvart i mitten av första där laget gjorde fyra raka mål. Mattias Gidlöf satte både 1-0 och 3-0 och däremellan satte Michal Kubic 2-0. 4-0 gjordes av Marcus Gideflod. Målen fortsatte att trilla in i andra där Olof Svarén gjorde 5-0, Kubic 6-0 och Oscar Hammarberg 7-0 ganska tidigt efter pausen. I slutminuterna kom även 8-0, målskytt Emre Vatansever.

Öjersjös tränare Johnny Gillberg sa så här om matchen:

”Kul seger för killarna och proppen ur. Vi tog tag i matchen direkt och gick till paus med 4-0. Syrianska starta andra riktigt bra, men när 5-0 kom tog matchen slut. Vi vinner med 8-0 och med sex olika målskyttar. Gott att komma upp lite i tabellen. Stort tack till Syrianska som trots storförlust visa gott humör.”

ÖIF är nu på lite säkrare mark och återfinns som nia i tabellen, tre poäng bakom åttan Syrianska/Arameiska

 

6B

Hisingen FC – BK Skottfint 5-1 (2-0)

Intressant match på förhand där frågan var om fyran Skottfint kunde störa tvåan Hisingen. Efter 90 minuter på Klarebergsvallen var svaret på den frågan nej. Hisingen hade 2-0 i paus efter dubbla mål av Abubakar  ”Babu” Dumbuya. Dumbuya var dock inte klar då han satte både 3-0 och 5-0 efter paus. Amir Mohamademin smet emellan och gjorde mål nummer fyra. I slutet kunde André Klint göra ett tröstmål får Skottfint.

Skottfints Max Bergenheim sa så här om förlusten:

”Inte mycket att säga egentligen då det var en rättvis seger för Hisingen. Klart en stor besvikelse att förlora med 5-1 i en match där vi säkert kunnat få med oss en poäng på maximal utdelning samt bättre försvarsspel och generell organisation. Men vi är inne i en period där vi tappar oerhört mycket dueller, viker ner oss lite lätt och tappar boll i fel lägen. Samt att vi inte lyckas behålla bollen särskilt länge vilket gör det svårt att skapa chanser. Man märker att Hisingen plockat in lite klass då de hade några riktigt duktiga killar. I övrigt bästa laget vi mött hittills tycker jag.”

Hisingens assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Tillbaka på rätt spår igen. Tycker vi spelar fin fotboll igen, vi dominerar bollinnehavet och tycker inte Skottfint hotar något speciellt under matchen. Jag som tog på mig handskarna idag och lämna papper och penna på bänken får ta på mig deras mål. Men tycker det var en fin seger, bra väder, härlig inställning och en otroligt bra domarinsats!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Hisingen är tvåa i tabellen men bara på sämre målskillnad än ettan Västkurd då båda lagen har 24 inspelade poäng. Nykomlingen Skottfint är på en fin fjärdeplats. 

 

/Rasta