6C brände av inte mindre än fem matcher i torsdags med följande resultat:

 

TORSDAG 13/6

Slottsskogen/Godhem IF – SK Argo/Masthuggets BK 0-2 (0-2)

Gräspremiär för SK Argo/Masthugget när de begav sig till gemytliga Sikvallen för att ta sig an Slottsskogen/Godhem IF. Hemmalaget lyckades med bedriften att missa öppet mål från en meter i sitt första anfall men annars var det fördel Argo/Hugget efter den första halvleken. Mittbacken Behzad Kurdali hittade Love Svanqvist med en fin långboll och han kunde peta in 1-0. Samme Svanqvist satte 2-0 på straff lite senare efter en fin prestation av Kristofer ”Jalle” Larsson i momentet tidigare. Det var mycket kamp och fysiskt spel på den ganska kompakta SikvallenSG hade en del boll men känslan var att Argo/Hugget hade kontroll på läget första 45 även SG fick lite tryck i slutet. Ganska tidigt i andra får SG en spelare utvisad efter ostskiva nummer 2. Trots en man mindre är det SG som trycker på och skapar chanser och Robin Staaf i bortakassen får sträcka ut flera gånger. Argo/Hugget får ingen ordning på sitt spel men har ändå omställningslägen som borde ha stängt matchen. Det blir dock inga mål i den andra halvleken och seger för bortalaget. 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

6C är väldigt jämn och fyran Argo/Hugget har bara tre poäng upp till tvåan Tynnered men också tre poäng ner till nian GSIF. Slottsskogen/Godhem är elva i tabellen. 

 

Önnereds IK – Tynnered FC 3-0 (1-0)

SeriefinalApelsinplan mellan ettan Önnered och tvåan Tynnered. Skulle hemmalaget rycka i toppen eller skulle gästerna knappa in? ÖIK:s kapten Andreas Lindgren såg till att laget ledde i paus med 1-0 men tidigt i andra blev laget reducerade till tio man efter ett rött. Detta hindrade dock inte Lindgren från att även göra 2-0 med kvarten kvar. På övertid kom även 3-0 (Andreas Säfström). 

ÖIK:s Arthur Oresjö sa så är om segern:

”Fint väder och seriefinal mot Tynnered. Planen var ganska tung men fin. Matchen börjar med att bägge lagen är ganska avvaktande. Men vi lite väl sega och Tynnered skapar ganska enkelt chanser mot oss. Men med seriens bästa målvakt Mikael så behöver man göra mer än att bara träffa mål. Han håller oss kvar i matchen de första 20 då han gör några riktigt fin räddningar. Vi spelar sedan upp oss och gör 1-0 efter hörna. Andra halvlek så får vi en solklar utvisning efter en tuff tackling på mittplan. 30 minuter kvar och Tynnered har allt bollinehav. Dock är vi betydligt mer på tårna och de lyckas inte skapa särskilt mycket. Istället får vi en hörna och vår egne Ramos (Lindgren) nickar in sitt andra för matchen. Med fem minuter kvar gör vi 3-0 och tar med oss tre poäng. Bra inställning från hela laget gör att vi vinner. En man mindre i över 30 minuter och lyckas gör två mål plus att de inte skapar särskilt mycket säger en del om hela laget.”

TFC:s Haris Hadzic hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust! Vi åker till Apelsinplan och solen skiner återigen. Vi börjar väldigt bra och har flera skott på mål men bollen vill inte in, Micke räddade väldigt mycket, men det är riktigt uselt från vår sida då vi bränner helt sjuka lägen, sånna missar hittar man knappt på YouTube! Önnered hade i stort sätt EN NICK första halvlek och den gör dem mål på, sen tycker jag att vi ska ha en straff såg ut att vara hands på deras försvarare i huvudhöjd? Önnered får en man utvisad rätt så tidigt i andra halvlek men lyckas ändå göra två mål mot oss väldigt stabilt och dem spelar väldigt bra som ett lag. Men bollen är rund och resultatet speglar ej matchbilden! Massa goa gubbar som spelar i Önnered vill önska er all lycka i serien samt påpeka att nästa möte kommer att vara en tuff match! Längtar även efter vårat möte på jobbet!”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Önnered rycker nu i toppen och frågan är om något lag orkar hänga med? Laget har nu nio poäng ner till jagande Styrsö och Tynnered. Önnered har imponerande fem insläppta på sina tio första matcher

 

Azalea BK – Vrångö IF 0-1 (0-0)

I förra omgången vann jumbon Vrångö sin första match för säsongen. Den följdes upp av ännu en seger när Azalea BK besegrades på Majvallen. Precis om i förra omgången räckte det med ett mål. I matchens absoluta slutskede blev Olof Hvidén Watson matchhjälte för ö-laget! 

VIF:s Carl Levin sa så här om årets andra seger:

”Två klubbar med vitt skilda DNA som möts på Majvallen idag. Ett bolltrillande Azalea mot ett defensivt skolat Vrångö. Azalea börjar bäst, de överbelastat kanterna och kan sedan hitta instick mellan våra uttänjda lagdelar. En kvart in i första har vi också ätit in oss i matchen och skapar chanser på spelvändningar. Förenklat fortsätter spelet så matchen ut. Azaleas kantspel tröttade ut våra ytterbackar, undertecknad inräknad, och fick bytas av med kramp till och från. Vi stod dock pall och kan för andra matchen i rad avgöra med ett sent mål! Ikväll smakar kvargen extra gött.”

ABK:s tränare Jan Juhlin hade följande att säga om förlusten: 

”En matchbild vi känner igen. Vi har markant Bollinnehav medan motståndarna ligger lågt och sparkar långt. Första och andra tredjedelen är det frid och fröjd men i sista tredjedelen gör vi det alldeles för svårt och stressar oerhört i våra avslut. I första skapar vi en del medan vi i andra är lika farliga som en blomfluga. Presspelet är under all kritik idag och vi är stundtals väldigt lata och alltför slöa. Det är ju något jag som tränare måste se till att killarna höjer sig på. Vi har onekligen mycket att jobba på i spelet och många gånger är vi alldeles för naiva och bara trycker framåt, framåt, framåt. Vrångö gick på knäna men de gjorde mål och krigade. Det gjorde inte vi i tillräckligt stor utsträckning. Vi kan gnälla över att vi borde vunnit och samtidigt får vi som helhet skylla oss själva och bli mer aggressiva, rejälare, tydligare och ha betydligt mer jävlaranamma.”

Vrångö är fortfarande sist i tabellen men är nu bara en pinne från elvan Slottsskogen/Godhem och tian Landala. Azalea återfinns på en femteplats. 

 

Göteborgs SIF – Hällesåker IF 3-3 (2-1)

Det blev målrikt på Guldheden Södra när ”Studenterna” tog emot Hällesåker. Målklockan ringde direkt när Fredrik Petersson gav HIF ledningen efter två minuter men det var snabbt kvitterat när Mersad Babic satte 1-1. Ahmed Al-Bena såg sen till att GSIF ledde i paus med sitt 2-1 mål. Hällesåker höjde sig dock och kunde göra både 2-2 (Jonas Olcén) och 3-2 (Oscar Jennefalk) i andra. De skulle dock inte få med sig alla tre poäng hem till Hällesåker då Oskar Jonsson Löfbom satte en straff fram till 3-3 med bara minuter kvar av matchen.

GSIF:s Victor Jansson sa så här om matchen:

”Viktigt att vi bröt förlusttrenden! Hällesåker gör 1-0 efter bara några minuter men sen tycker jag vi tar över lite och lyckas vända till 2-1. Sista delen av första och största delen av andra lyckas vi dock inte få till något vidare spel och Hällesåker vänder även på steken till 3-2. Efter en sen straff så kvitterar vi till 3-3 vilket även blir slutresultatet. Överlag en rätt så hafsig och svängig match men vi får ändå vara nöjda med en pinne med tanke på vår andra halvlek.”

HIF:s Jonas Olcén sa så här om matchen:

”Vi får en fin start med ett snabbt mål men sedan släpper vi in ett snabbt efter det. Vi håller o rullar boll så som vi vill, men det utnyttjade våra misstag och fick in 2-1. I andra halvlek var det vi som dominerade rullade ut dem, pressade dem högt upp och det kunde det inte hantera. Fick in 2-2 på en kontring. Sedan 2-3 på ett riktigt fint solo nummer av Oscar. Efter det sjönk vi tyvärr lite väl långt ner i banan och med det kunde de lägg in bollar men inte kom till några lägen, mest på chans. Så får vi ett väldigt dåligt domslut, enligt mig, emot oss. Det får straff det blir 3-3. Vi förtjänade en vinst mer än ett x. Men det är bara att ta nya tag.”

Båda lagen står på 13 poäng efter tio matcher men HIF är sjua och GSIF är nia. 

 

Järnbrotts IF – Solängens BK 7-2 (4-1)

Efter en pigg start på säsongen är nu Solängens BK inne i en liten dipp. 2-8 mot Styrsö i förra omgången följdes upp av 2-7 mot Järnbrott i torsdags. Det var dock SBK som tog ledningen när Martin Bodin gjorde 1-0 tidigt. En halvtimme senare ledde dock JIF med 3-1 efter mål av Linus LaggarMartin Andersson och Oscar De Bourgh. Innan paus hann även Henrik Lundh göra 4-1. 5-1 kom på straff tidigt i andra (målskytt JIF:s målvakt Hans Ekdahl) och satte Lundh både 6-1 och 7-1 innan bortalagets Kristoffer Petric putsade siffrorna i slutet. 

JIF:s tremålsskytt Lundh sa så här om matchen:

”Vi hade ett gött snack innan matchen där vår målbild var att ta tre pinnar och hänga med i övre delen av tabellen. Hela laget var sugna på en vinst! Vi började matchen lite trevande och Solängen fick igång ett bra spel och var först med att sätta bollen i kassen. Efter några minuter så fick vi äntligen kvitterat och Laggar fick äntligen göra sitt premiärmål! 2-1 kommer relativt snabbt och vi börjar få spelet med oss. Solängen har riktig bra bolltouch och spelar runt bollen riktigt fint, de spelar långa fina bollar på kanterna men vårt försvar står pall för pressen. 4-1 i halvlek kändes rättvist och vi gick in i andra med förhoppningar på fler mål och tre poäng. Vi spelar precis som vi pratat om, lugnt och behärskat. Solängen spelar på bra även i andra men vi lyckas hålla dem utanför straffområdet. Vi får straff i andra, vår målvakt Hasse tar löpet över hela plan för att få ta den, med den viljan så blev han en självklar straffskytt och målgörare. Vi tuggar på och lyckas vinna matchen med 7-2! Äntligen! Tre fina pinnar och en plats i övre halvan på tabellen.”

SBK:s Gustav Bäck sa så här om förlusten:

”Tung förlust ja, vi får inte ihop det idag och Järnbrott är väldigt effektiva med en duktig nr 10. Det är bara att komma igen nästkommande vecka och visa Landala!”

JIF är sexa och Solängen är åtta, båda på 13 poäng.

 

/Rasta