Vi kollar vidare på gårdagens division 5-boll:

 

TORSDAG 13/6

5A

Utbynäs SK – Hönö IS 4-2 (1-1)

Bottenlaget Hönö var verkligen i behov av poäng när de begav sig till Lemmingvallen i torsdags för att möta Utbynäs. Hemmalaget, som brukar hålla till på den övre halvan av 5A, har haft en tuff inledning på säsongen och återfanns på en sjundeplats inför matchen. Det var gästernas Erik Sennerstam som inledde målskyttet i mitten av den första halvleken men innan paus hade USK:s kapten Tom Berndtson kvitterat. Sennerstam gav dock ö-laget hopp om poäng när han satte 2-1 i början av andra. Hemmalaget replikerade dock direkt genom två mål av Eldar Razanica. I slutet kommer även 4-2 (målskytt David Di Lieto). 

USK:s Pontus Svedberg sa så här om matchen:

”Hönö börjar matchen med bra press och vi lyckas sällan spela oss ur det utan blir stressade och får bara lägga långt. Hönö tar ledningen efter en snabb frispark som friställer deras anfallare som säkert lägger in den över vår målvakt. Känns väldigt onödigt från våran sida och efter det tar vi över fullständigt och tillslut får vi in 1-1 efter ett fint anfall som Tom avslutar. Går till vila med känslan att vi har detta nu men tyvärr så släpper vi in ett tidigt mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Trots denna chock så börjar vi spela upp oss igen och Eldar lyckas mycket fint lägga in en frispark som målvakten bör ta 9 av 10 gånger och strax efter sätter han även 3-2. Sista delen av halvleken är det inget finlir på lemmingvallen utan Hönö kämpar på och försöker hitta bollar på djupet som vi i vår tur återigen får problem med men vi lyckas stå emot att David kan mycket fint skjuta in 4-2 i slutet. 3 poäng känns i slutändan rättvist men Hönö kämpar på bra och gör det väldigt svårt för oss stora delar av matchen.”

En kul detalj från matchen är också att Jimmy Dixon dök upp i USK:s laguppställning. Liberianen dök ju upp i Floda BoIF i slutet av 1990-talet och spelade sedan i BK Häcken, Malmö FF och gjorde även ett par proffsvängar i Turkiet och har även 24 landskamper för Liberia. Dixon är född 1981, vilket inte är någon ålder i lokalfotbollen. Han är även ungdomstränare i USK då hans son spelare i klubben. 

USK är nu iallafall sjua i tabellen medan Hönö är sist.

 

5B

Fässbergs IF – Mossens BK 0-2 (0-1)

Mossens BK fortsätter att trumma på i 5B och tog i torsdags sin femte seger på de senaste sex matcherna. Mot Fässberg inledde Carl Gunnarsson målskyttet fem minuter innan paus och i mitten av andra ökade trogne målskytten Axel Sandquist på till 2-0. MBK visar också upp en imponerande defensiv och det var lagets tredje raka nolla.

MBK:s kapten Victor Ahl sa så här om segern:

”En match där vi har mycket boll. I första tar vi oss fram till en hel del avslut och lyckas till slut ta ledningen genom Carl Gunnarsson. Fässberg sticker upp i några kontringar som blir riktigt farliga med vi lyckas hålla tätt. I andra punkterar vi som så många gånger förr genom Axel Sandqvist som är en stolpträff ifrån att peta in en till i slutet. Riktigt skönt med en seger till och ännu en nolla bakåt. Nu laddar vi för två toppmatcher innan semestern.”

FIF:s Ricardo Nascimento hade följande att säga om matchen:

”Tung match för oss. Känns som vi har fyra-fem matcher i första halvan av säsongen, som lika gärna hade kunnat sluta i poäng för de Lila. Denna matchen lämnar samma känsla. Vi har en otroligt bra målchans i minut 15, men den räddas kring mållinjen. Några vassa kontringar också då Mossen har kontroll över bollen första halvlek. De tar ledningen genom ett av många bra anfall från deras högerkant efter lite pinball i straffområdet. I andra halvlek trycker vi på med pressen, äger mer boll än Mossen, men straffas i jakten på kvitteringen. 2-0 kom och Mossen kan falla ner för att försvara vinsten. Vi hotar inte riktigt på sista tredjedelen av planen, och kanske är det deras rutin som väger tyngre än oss idag…nya tag mot Warta nästa vecka.”

MBK är tvåa i tabellen, bara en poäng bakom ledande IF Väster. Fässberg återfinns på en tiondeplats.

 

Balltorps FF – Härryda IF 4-2 (1-1)

Precis bakom Mossens BK återfinns Balltorp och även de vann i torsdags. Det blev seger hemma på Förbovallen mot jumbon Härryda. Gästerna var dock med bra i matchen och efter att Jetmir Kurti gett BFF ledningen så vände HIF matchen efter två mål av David Johansson och ledde tidigt i andra. Hemmalaget fick dock hjälp då både 2-2 och 3-2 kom efter självmål av Härryda och då stod klockan på 79 respektive 83 spelade minuter! I slutminuten kom även 4-2 (målskytt Felix Enbom).

BFF:s Jetmir Kurti gav följande kommentar till bloggen om segern:

”En match vi skall stänga betydlig mycket tidigare. Vi sjunker stundtals in i deras tempo och gör det svårt för oss själva genom enkla misstag som tyvärr gör att vi bjuder in dem i matchen och gör det onödigt spännande när vi är det bättre laget under 90 minuter. Vi visar återigen att lagmoralen är riktigt bra när vi lyckas vända ett underläge. Nu återstår två viktiga matcher som vi ser fram emot innan sommaruppehållet, bra resultat där kan göra att det kan bli en riktigt rolig höst.”

Härrydas assisterande tränare Johan Jidegren sa så här om förlusten:

”Oturen grinar oss i ansiktet. Grabbarna som var med idag visar enorm moral och vi leder matchen fram till matchminut 79. Vi hade inför matchen fått skrapa för att ens få ihop lag, vi hade tre spelare med med totalt 2 träningar och en av våra målvakter fick spela mittback. En spelade dessutom med en skadad fot och kunde knappt använder högern. Men prioriteras allt annat före fotboll så är det såhär det kommer se ut. En eloge till er som krigade idag och det var väldigt nära det gick vägen. Deras 2-2 och 2-3 mål kommer efter inspel från kanten och bollen studsar på våra egna spelare. Två självmål således och det är väl så det är när man ligger i botten, man får inget gratis. Deras 4-2 mål kommer i sista minuten när vi lyft fram allt vi hade.”

BFF trea i tabellen, två pinnar bakom Mossen och trea bakom ettan Väster. Härryda är sist i 5B med fem inspelade poäng.

 

FC Linné – Hovås Billdal IF 1-0 (1-0)

Nykomlingen FC Linné har hittat lite form i 5B och har nu tagit tio poäng på sina senaste fyra matcher. I torsdags blev det 1-0 hemma på Gröna Vallen mot Hovås BilldalFred Jähnke slog till med matchens enda mål redan efter fyra minuter! 

Linnés Paul Chandan sa så här om matchen:

”Linné kommer till match med ett gott självförtroende efter en gedigen poängskörd de senaste matcherna, men var samtidigt beredda på att Hovås skulle kämpa och stångas. Men det hela blev en väldigt märklig tillställning, som det ibland kan bli när ett lag får ett väldigt tidigt ledningsmål. I detta fallet Linné. Fred dyker påpassligt upp på en tilltrasslad situation efter en hörna, och 1-0 är ett faktum. Där och då går vi direkt ner oss i både tempo, press och passningsspel och börjar bevaka vår ledning. Ljummet spel från båda lag följer därefter, men där nog Linné låg närmare 2-0 än 1-1 vid de få tillfällen vi fick igång pressen och passningarna. I andra halvlek tar vi över mer och mer, och har en ganska bra spelperiod i ca 15-20 minuter. Men de solklara chanserna uteblev, och Hovås får mer och mer vittring alltmer vad matchen lider. En hel del kontringar där de bland annat har ett rungande skott i insidan på stolpen (vår målvakt Wamid menar att han hade tagit den om den hade gått på rätt sida stolpen, men fick en hel del mothugg av oss andra). Med 5 minuter kvar av matchen får Hovås en straff, och som alltid känns den hårt dömd när man får en handssituationen emot sig så på slutet, och det kunde ev lika gärna varit en frispark då det var på/omkring straffområdslinjen. Men Wamid får kliva fram och visa vilken bra målvakt han är med en vass räddning vid stolproten. Mycket skön trepoängare för oss, där vi i många matcher tidigt på säsongen hade en del marginaler emot oss, men idag får vi det med oss även när spelet inte riktigt sitter som det ska. Vi vill också ge vårt beröm till dagens domare, som var en ung kille vid namn Abdinaser Bashir. Riktigt bra matchen igenom med trevligt tugg och bra spelförståelse.”

Hovås Henrik Blixt hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust. Vi har en hel del folk borta till matchen och får möblera om en del i startelvan. Vi är inte med i matchen från start och släpper in mål efter en hörna tidigt i matchen. Vi har svårt att få ihop organisationen och springer mest och jagar en och en istället för att sitta ihop som ett lag. Vi får även ett par skador under matchen och har svårt att få till något ordnat spel. Men vi lyckas vaska fram ett par heta chanser mot slutet och borde fått in en kvittering. Pelle har ett skott som tar klockrent i stolpen och vi bränner även en straff när det är 5 minuter kvar. Hade vi fått med oss ett oavgjort resultat så hade nog Linné varit oerhört besvikna. De var över 90 minuter bättre än oss, vann fler närkamper och hade ett bättre passningsspel. Får vår del gäller det att verkligen börja kriga för varje poäng nu innan det är för sent.”

Linné är nu sjua medan Hovås Billdal är elva.

 

/Rasta