Vi avslutar med torsdagens division 7:

 

TORSDAG 13/6

7A

Vatra KIF – Angered SK 2-7 (1-3)

Vatra KIF behövde en seger för att haka på toppen men föll rejält hemma på Lövgärdesplan mot Angered SK. Visserligen gjorde Vatras Flamur Tahiri 1-0 men han skulle överskuggas av ASK:s Siciid Abdiqadir som gjorde inte mindre än sex mål! Han satte 1-1 på straff och 2-1 på en frispark och 3-1 precis innan paus på ännu en straff. I en bit in i andra fick hemmalaget lite kontakt när Tahiri reducerade på straff men närmare än så kom man inte. Abdiqadir gjorde nämligen 5-2, 6-2 och 7-2 för Angered. Noterbart är att två av de målen kom på straff och alltså totalt fyra straffmål för Abdiqadir som nu leder 7A:s skytteliga på imponerande på 18 mål. Vatra drog även på sig två röda sista kvarten. 

Vatras Atdhe Bunjaku sa så här om matchen:

”De var det bättre laget idag och förtjänade att vinna.”

Vatra är nu fyra med ASK precis bakom sig. 

Både Vatra och ASK går nu på sommarledighet. 

 

7B

Knippla IK – Elisedals IS 1-1 (0-1)

Elisedal begav sig ut till Tranbärsvallen och återvände till fastlandet med en pinne. Det var EIS som gjorde första målet och Jonatan Sandberg Rasmussen låg bakom det i mitten av första. Med dryga tio minuter kvar av matchen kom sen kvitteringen (målskytt för hemmalaget var Victor Jacobsson).

KIK:s tränare Bosse Carlryd sa så här om matchen:

”Känns som att vi återigen ger bort poäng på hemmaplan. Elisedal har en målchans under första halvlek och gör mål på en bakåtpassning som deras forward hinner i mellan och rulla in. Andra halvlek drabbas dom av en målchansutvisning men vi förmår endast att kvittera på alla våra chanser. Men som alltid så gäller det att ha en effektivitet som vi inte hade och samtidigt en stor eloge till Elisedal som krigade på under hela matchen. Nu får vi snabbt ställa om in för kommande match redan på måndag mot Johanneberg.”

EIS motsvarighet Johan Andersson sa så här om matchen:

”En krigarpoäng, vi åkte ut med 12 spelare och en matchplan att försöka hålla bollen. Vi spelade precis som vi ville och gjorde mål efter 20 minuter. Andra var betydligt tyngre vi fick en utvisad och många med käningar. Så mycket rättvist så kvittera dem och hade många lägen för att avgöra matchen, men vi krigar i 90 minuter och får med oss en väldigt skön poäng.”  

KIK är fyra med Elisedal som sexa

 

Göteborgs City FF – Johannebergs IF 0-1 (0-0)

Intressant möte i skiktet bakom ledande BK S:T Jakob när tvåan Johanneberg och trean Göteborgs City möttes på Härlanda Park. Inför matchen låg lagen på samma poäng, efter matchen låg Johanneberg tre poäng före. Matchens enda mål gjorde av JIF:s Thomas Johansson Lima i 89:e minuten! 

JIF:s Rino Wiger sa så här om matchen:

”Ja den satt väldigt fint! Matchen i sig är jämn och hård, utan att vara ful tycker jag. Det är en hel del ytor hos båda lagen då man blir långa och City är bra på att kontra och nära på att straffa oss både 2 och 3 gånger i första halvlek, tur man har seriens bästa målvakt! I planspelet är vi det bättre laget från 15 minuter och matchen ut tycker jag, men sett till stora chanser är det jämt mellan lagen då City som sagt har flera fina kontringar. Vi är å andra sidan väldigt mycket nästan och har svårt att hitta de riktigt heta lägena. I andra halvlek får de en spelare utvisad för vad jag har fått berättat är en eftersläng där han sparkar ner vår spelare (jag såg inte situationen ordentligt själv). Vi har nog tur när vår innermitt Sjouke inte får sitt andra gula på en kontring där City får fördel av bollen vid en tröjdragning ärligt talat också. Vi trycker på efter utvisningen och får till slut mål när ett inlägg når undertecknad som lägger tillbaka den till Thomas Lima som stänker in den i hörnet (målvakten är dock på den). Jämn match sett till chanser där vi har mest av spelet men är för dåliga på sista tredjedelen. Gott att ha lite marginer på sin sida och ta med sig 3 poäng i en match som luktade 0-0 och lika lång väg. Framförallt med tanke på förra matchen där vi definitivt var värda mer. City var ett härligt gäng och massa goa dueller. Viktigt med 3 poäng och kontakt med S:T Jakob där framme, samtidigt som vi får en pytteliten lucka till City och Knippla där bakom. Nu laddar vi mot ännu en 6 poängsmatch på måndag mot Knippla på Mossens IP.”

Citys Mattias Herzog sa så här om förlusten:

”Några bortfall pga skador och tidig semester gjorde att vi testade ett nytt spelsystem i denna matchen. Vi kommer ändå in i matchen bra och är det laget som skapar lägen i första halvlek. Spelet är jämnt men vi lyckas komma till några friläge och Johanneberg får nöja sig med skott från utanför straffområdet. Som så många gånger förr straffar det sig att inte sätta chanserna. Vi tar ett direkt rött för en efterslängning efter ett gäng minuter in i andra halvlek. Efter det är det tungt och Johanneberg har mycket boll. Vi håller ändå ut bra och tvingar dem till inlägg. I minut 92 kommer ett skott från några meter utanför straffområdet som vi några studsar letar sig in i målet. Alltid tråkigt att åka på poängtapp så sent i en match och Björkåsen ska få möta ett hungrigt City nästa vecka.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

Johanneberg tvåa i tabellen, två poäng bakom ledande S:T Jakob och tre före trean City

 

Högaborg Kärralunds FC – Käringöns FC 2-4 (1-1)

Käringöns FC har gått tungt hittills men laget tog iallafall sin andra seger för säsongen i torsdags när Högaborg Kärralund besegrades med 4-2. Det var dock HKFC som tog ledningen genom Per Michael Alexander Backendal efter en dryg kvart men Anton Norrblom kvitterade strax efter och det var oavgjort i halvtid. Andreas Blomberg ger KFC ledningen ganska direkt men HKFC svarar genom Pedram Yousefi. Målen haglar in början av andra och 3-2 till KFC kommer i samma veva (målskytt Gustaf Lorén). I slutet kommer även 4-2 genom Axel Norderyd.

HKFC:s Magnus Wästlund sa så här om förlusten:

”4-2 till Kärringön som gör en bra match. HKFC är bra första 20 och gör 1-0 efter ett snyggt skott med vänstern av Micke. Dessvärre kommer Kärringön tillbaka med 1-1 trotts att 2-0 till HKFC var i luften. Kärringön ligger bra defensivt och kontrar in sina mål medan HKFC har svårt att komma igenom deras låga försvar. HKFC får några halv-frilägen som räddas av målvakten eller går i ramen och istället kontrar Kärringön in 4-2 och punkterar matchen. Hem och spela ihop oss (mycket nya spelare idag) och hoppas på en bra match nästa vecka.”

KFC:s Max Horsley sa så här om segern:

”Fruktansvärt härligt, äntligen! Fick till precis så som vi ville spela, höll klass hela matchen och föll inte i andra halvlek som vi haft tendens för att göra innan. Ikväll visade vi vilket starkt lag vi är. Jäklar vad gött med vinst, nu blickar vi fram mot nästa!”

KFC är nu åtta och gick bland annat förbi just HKFC som nu är tia. 

 

Menisken IF – BK Björkåsen 7-0 (2-0)

Målkalas på Heden när Menisken piskade på Björkåsen med 7-0! Det var dock ”bara” 2-0 i paus efter mål av Maoda Soltani Dash Balagh och Anders Augustsson. I andra rullade det på och Balagh blev tremålskytt när han satte både 3-0 och 5-0. Övriga målskyttar efter paus blev Kaveh KhodakaramHassan El-Hussein och Sebastian Mattsson Rhodiner

MIF:s spelande tränare Robin Wickins sa så här om matchen:

”Ja det var ett fint resultat och en fin avslutning på denna halvan av säsongen, det rann iväg lite sista tio där vi gör fyra mål. Stor eloge till Björkåsen som ändå kämpar och ställer upp till match med 11 gubbar. En jämn inledning men sen när målet kom tog vi över mer och mer. Ett par fina anfall och skönt att få hålla andra 0an i rad. Vi behöver täppa till bakåt för att avancera uppåt. Plus för Maoda och Augustsson som är nyttiga ikväll. Nu tar vi sommarlov!”

MIF är femma i 7B-tabellen och BKB är sist.

 

Rambergets SK – BK S:T Jakob 3-11 (1-8)

Serieledarna BK S:T Jakob föll oväntat i förra omgången mot Knippla (0-1) och det fick Ramberget sota för i torsdags. S:T Jakob bjöd nämligen på ett riktigt målkalas som slutade med en 11-3 seger efter hela 8-1 i paus. Det var full fart direkt 3-0 redan efter 11 minuter. Jakob Söderberg blev till slut fyramålsskytt och övriga bortamål gjordes av Kristoffer Melin (2), Gabriel Spjuth (2), Ludvig BjörkHampus Rönnberg och Tim Haagensen Thornström. RSK:s mål gjordes av Christian SmedbergEmil Munkholm Nyberg och Darin Bahmani.

S:T Jakobs Ludvig Björk sa så här om segern:

”Skönt att komma tillbaka efter förlusten förra veckan! Lite proppen ur idag också! Vi får upp tempot från början och matchen känns ganska avgjord halvvägs in i första när vi leder med 5-1. Anfallsspelet kändes mycket positivt idag med fina kombinationer fram till mål, spelar vi så blir vi svårslagna!”

S:T Jakob leder 7B, två poäng för Johanneberg. RSK är sjua. 

 

/Rasta