Full fart i 4A i helgen som vanligt och så här gick det:

 

FREDAG 14/6

Kode IF – Lerums IS 4-2 (2-1)

Topplaget Kode föll oväntat mot jumbon United Africa i förra omgången men var tillbaka som vinnare i fredags när Lerums besegrades på hemmaplan. Rasmus Haraldsson svarade för två av hemmalagets mål och Jonatan Johnsson och Markus Anderberg gjorde de andra. Lerums mål gjordes av Imran Khamidov och Gustav Svenningsson.

KIF:s ena tränare Jimmy Karlsson sa så här om matchen:

”Efter den tunga förlusten senast kändes det inför matchen viktigt att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. I veckan har vi pratat mycket om hur vi ska göra för att komma dit och även diskuterat vad i vår insats vi behöver göra bättre mot Lerum än vi gjorde senast mot United Africa. Matchbilden var ganska tydlig. Ett spelskickligt Lerum ägde mycket boll och vi försvarade oss på ett strukturerat sätt matchen igenom. Vi utnyttjade en del av de chanser som vi skapade vilket till slut räckte till en 4-2 seger. Efter Lerums reducering till 3-2 tryckte de på för en kvittering, då kändes vi lite pressade men killarna står för en gedigen insats matchen igenom. Skönt med tre poäng in på kontot!”

Lerums Patric Andersson sa så här om matchen:

”Kode har en tydlig matchplan där de låter oss föra spelet där dom backar hem och ligger på kontringar med sina vassa omställningsspelare. Vi gör ändå en bra match och skapar minst lika många målchanser som Kode. Skillnaden idag är att dom sätter sina lägen vilket inte vi gör.”

Som vanligt hittas bilder från matchen HÄRKodes hemsida. Fotograf Jessica Lundin. Bilden till inlägget är lånad från KIF:s hemsida. 

Kode är tvåa i 4A, en poäng bakom ledande Kortedala. LIS är femma. 

 

Nol IK – IK Zenith 1-1 (0-0)

Både Nol och Zenith behövde en trea för att komma ifrån bottenstriden lite men de fick nöja sig med en pinne var. Det såg dock länge ut som det skulle bli mållöst på Hedboms Måleri Arena men med kvarten kvar satte Niclas Wallerius 1-0 för gästerna! Glädjen varade dock bara ett par minuter då Malake Kevin Obialor kvitterade för Nol

Zeniths ena tränare, Cihan Köse, sa så här om matchen:

”Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi dominerar totalt och skapar hur mycket som helst men bollen vill inte in. Halvleken slutar 0-0. Vi kör på i andra om inte lika bra som första men fortfarande nöjd av det jag såg. Vi tar till slut ledningen men den tappar vi snabbt efter en av få gånger Nol kommer fram till vårt mål. Efter 1-1 blir det lite böljande match men fortfarande vi som har dem hetaste chanserna men matchen slutar 1-1. Väldigt surt när det är så nära! Vi hade bland annat 5 skott i ramen under matchen.”

Nols Christofer Küchler hade följande att säga om drabbningen:

”En viktig match för bägge lagen men på planen visade det sig snabbt att Zenith var hungrigare. De äger första halvlek, pressar bollhållare direkt och vinner alla närkamper. Vi slarvar i passningsspelet idag och får aldrig vila i försvaret. Men ett par fantastiska insatser utav Jesper Skånberg i målet samt mycket stabila mittbacksparet Isak och Alfred gjorde att vi ändå kunde kliva av i halvlek med 0-0. I andra halvlek gör vi ett par förändringar, och får in lite mer tyngd framåt. Vi lyckas hålla i bollen och få lite längre anfall. Andra halvlek är jämnare, Zenith har bollar i både stolpen och ribban medans vi borde fått åtminstone en straff. Vi kan bättre än så här men måste visa det betydligt oftare.”

Zeniths matchreferat hittas HÄR

Zenith är sjua, en poäng före åttan Nol

 

Lunden Överås BK – Stenkullen GoIK 3-1 (1-1)

Efter noll segrar på de första åtta matcherna har nu Lunden Överås hittat lite vårform och fredagens seger var lagets tredje raka! Mot Stenkullen stötte Tom Engvall in 1-0 från nära håll efter tolv minuter. Innan paus hade dock Tobias Hansson snyggt nickat in 1-1. I mitten av andra återtog hemmalaget ledningen när Amar Zubcevic drog en fin frispark över muren som Fredrik Mellberg i Stenkullen-kassen inte kunde hålla. Med tio minuter kvar fastställde sedan Robbin Engelsen slutresultat 3-1 med ett skott som letade sig in vid den första stolpen. 

Lunden Överås Erik Alvhede sa så här om segern:

”Vi gör troligen säsongens bästa match och det kom lägligt när vi möter ett av seriens topplag. Vi skapar bäst och mest i första halvlek. Och det är därför lite surt att det står 1-1 i paus. Men vi har en positiv känsla och kör vi på som vi gjort i första så ska målen tillslut trilla in. Det gör de också, först på en fin frispark från vår Amar och sen genom en spelvändning från inhoppande Robbin. När väl den norska domaren (stor eloge till domarteamet som gör en fin match – lugna och harmoniska) blåser av så känner nog alla att det var en rättvis trepoängare till oss idag. Viktig match för oss borta mot Nol nästa vecka och vi hoppas på att fortsätta vår goda trend.”

Stenkullens tränare Micael Jacobsson hade följande att säga om förlusten:

”Tyvärr så kommer vi inte upp i nivå alls. Lunden är starka och har en tydligen spelidé. De har två riktigt bra forwards som ställer till det för oss idag. Vi spelar med ett för långsamt passningspel och har alldeles för många bolltouch varje gång vi har bollen. Lunden vinner rättvist idag. Vi får ta revansch på tisdag mot Africa.”

Lunden Överås är nu uppe på en tiondeplats men har bara tre poäng upp till sexan Guldheden. Stenkullen är fyra, fem poäng bakom ettan Kortedala. 

 

FC Komarken – Kortedala IF 0-1 (0-0)

Kortedala IF fortsätter att gå bra i toppen av tabellen. Fredagens seger satt dock långt inne och det dröjde till sista kvarten innan segermålet mot Komarken på Kongevi kom. KIF:s nyförvärv Kushtrim Maholli blev matchhjälte när han satte matchens enda mål i matchminut 77. Maholli kommer senast från division 4-laget Hyltebruks IF men har meriter från spel högre upp med bland annat IS Halmia och Qviding FIF

KIF:s Mouhammed Omeirat sa så här om segern:

”Vi kom till spel med 13 utespelare för att en del var skadade, avstängda och andra skäl men det spelade ingen roll, från minut 1 ägde vi boll och rullade bra skapade tryck mot deras mål men trots det blir det inget mål första halvlek. Vi gör två byten som gör att vi får en annan dimension i spelet och sätter dit målet i 75:e minuten och kunde gjort 4-5 mål till men vi är nöjda med vinsten som gör att vi fortfarande är serieledare!”

FCK:s Alen Grozdanic sa så här om förlusten:

”En tråkig förlust då vi släpper in målet i slutet av matchen. Kortedala äger boll mer men de skapar inte då vi gör der väldigt svårt för dom. Dom slår långbollar ut på vänsterkanten en stor del av matchen och där kom det ett mål till slut efter en fin prestation av deras vänsterytter som viker in och skjuter bollen i mål. Nöjda med insatsen men inte resultatet. Vi borde haft en pinne i alla fall.”

Kortedala toppar 4A, en poäng före Kode. Komarken återfinns på en niondeplats. 

 

LÖRDAG 15/6

United Africa FC – FK Kozara 4-1 (2-0)

Det har börjat röra sig i botten av 4A. Lunden Överås tog sin tredje raka seger i fredags och i lördags följde jumbon United Africa upp sin fina 5-3 seger mot Kode med 4-1FK Kozara. UAFC hade 2-0 i paus efter mål av Simon Oyin Nwabueze och Amaro Nyass. Kozara fick lite häng efter att Ahmed Ismail reducerat på straff med dryga kvarten kvar. UAFC avgjorde dock matchen helt med att göra både 3-1 (Nwabueze) och 4-1 (Taofeek Elias). 

Kozaras tränare Christos Sakalakis sa så här om matchen:

”Ingen jätterolig match i värmen. Tyvärr så hade vi extremt många spelare idag, jag fick t ex spela från start. Africa gjorde det bra i omställningarna och straffade oss med 1-0 och 2-0. Vi reducerade med straff med ca 15 kvar och chansade med att gå framåt men det resulterade i två baklängesmål. Vi tar med oss det som var bra och det som var mindre bra får vi prata ihop oss om och jobba mot nästa motståndare.”

Segern gjorde att tolvan UAFC närmade sig elvan Kozara. Det skiljer nu en poäng mellan lagen. 

 

/Rasta