Även 4B rullar vidare och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 14/6

Sandarna BK – Öckerö IF 0-2 (0-1)

Intressant möte på Gröna Vallen när topplagen Sandarna BK och Öckerö IF möttes i fredags. Gästerna tog ledningen i mitten av första genom Victor Nystedt och släppte aldrig taget. Med dryga kvarten kvar av matchen kom även 2-0 när Ludvig Wiklander Ljungkvist satte en straff.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Ja, en väldigt stabil seger från vår sida. Känns som vi har kontroll på matchen i 90 minuter. Tycker Sandarna försöker spela en bra fotboll med eget bollinnehav men idag hade de ingen riktig spets framåt samtidigt som vi är starka defensivt och jag kan inte minnas att de skapar någon riktig målchans på hela matchen. Vi skapar inte heller jättemånga chanser då det är trångt på sista tredjedelen men ändå tillräckligt för att motivera en 2-0 seger och lite till.”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll där bloggen också lånat bilden till inlägget. 

Öckerö toppar 4B, en poäng före Velebit. Sandarna är fyra

 

Mölnlycke IF – Askims IK 4-5 (1-0)

Det blev ett riktigt målrikt bottenmöte när Askim begav sig till Djupedalsplan för att möta Mölnlycke IF i fredags. Anton Claesson såg till att hemmalaget ledde i paus men Askim kom ut riktigt taggade till den andra halvleken. På tio minuter hade laget nämligen gjort både 1-1 (Patrick Abrahamsson), 2-1 (Abrahamsson igen) och även 3-1 (Amar Kurspahic)! MIF vaknade till och Sudo Sulejmanovic reducerade men strax efter satte Abrahamsson sitt tredje mål för kvällen! Kurspahic ökade sen även på till 5-2 med sitt andra mål. Hemmalaget gav dock inte upp och fick in både 3-5 (Sulejmanovic) och 4-5 (Isak Gerth) i slutminuterna men de kom inte närmare. 

AIK:s tremålsskytt Abrahamsson sa så här om segern:

”En bra match från vår sida där vi vann välförtjänt. Mölnlycke skapade inga direkta farliga lägen förutom på fasta situationer, som vi vet att vi har problem med. Mycket långbollar från deras backar som vi ganska tidigt lyckades läsa, vilket gjorde att deras gameplan sprack. Ingen direkt chock att deras 1-0 kom på hörna i första halvlek. Vi krigade på och skapade målchanser för att leda matchen men fick inte in bollen innan halvtidsvilan. Andra halvlek var det i stortsett spel mot ett mål och vi fick utdelning på vårt fina spel. Gick upp till 5-2 men kunde varit mycket större siffror då vi brände en hel del fina lägen. Vi släppte in några onödiga mål på fasta situationer sista 10 minuterna, men kunde hålla undan och vinna rättvist. Kul att vi gör fem mål framåt och skapar bra lägen för att göra det dubbla. Mindre bra att vi släpper in fyra mål på fasta situationer.”

MIF:s matchrapport hittas HÄR

Elvan Askim är nu bara en poäng bakom tian Mölnlycke

 

Eriksbergs IF – KF Velebit 1-4 (1-2)

KF Velebit är ostoppbara i nuläget och laget tog sin sjätte raka seger i 4B. Roko Miocic gav gästerna ledningen på Rosenhill i mitten av den första halvleken och Emilio Rossi ökade på till 2-0. Innan paus hann dock Hadi Hamzeh reducera för EIF. Rossi punkterade sedan matchen efter paus då han första gjorde 3-1 på straff och sedan även 4-1 lite senare.

Tremålskytten själv sa så här om segern:

”Det blev en fantastisk härlig derby vinst över Eriksberg med 4-1! Hela laget ska ha en stor eloge efter 90 minuter, vi krigar för varandra och då är vi jävligt bra! Vi startade matchen med bra tempo och får in två mål inom första halvleken och det kändes rättvist, men Eriksberg skulle få in en fin reducering! Men som sagt andra halvlek tycker jag att vi dominerar och vinner välförtjänt ! Önskar Eriksberg all lycka i fortsättningen och tack till all publik! Forza VELEBIT!” 

EIF:s Anton Efraimsson hade följande att säga om matchen:

”En match som Velebit helt klart är det bättre laget, från början till slut. Vi hade ett litet övertag i spelet dem sista 10 minuterna i första halvlek, vilket även var den perioden vi lyckades göra vårt mål. Men utöver det hade vi inte mycket att komma med. Vi får ta nya tag och hoppas på en bättre match i nästa vecka.”

Velebits matchreferat hittas HÄR

Velebit är tvåa i 4B-tabellen, en pinne bakom Öckerö. Eriksberg är sexa. 

 

LÖRDAG 15/6

IFK Björkö – Älvsborg FF 1-2 (0-1)

På den nedre halvan tog Älvsborg en fin seger borta mot Björkö igår. ÄFF hade 1-0 i paus men i andra kunde Fredrik Augustin kvittera för hemmalaget. ÄFF fick dock sista ordet och kunde avgöra. ÄFF:s mål gjordes av Adam Lisnell och Alexander Odenstam

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om matchen:

”Tungt såklart! Vi ska bara inte förlora hemma på borgen! En poäng var hade varit mest rättvist. Vi har chanser och dom har chanser! Vi missar markering på båda deras mål och det kostar oss tre poäng! Positivt är att det är match redan på onsdag och då smäller det! Vi får se till att det luktar kval på Björkö igen! Framåt!”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

Segern skickade upp ÄFF till en sjundeplats. Björkö är nia. 

 

/Rasta