Det har även spelats matcher i båda division 5-serierna:

 

FREDAG 14/6

5A

Romelanda UF – Partille IF FK 1-3 (0-0)

Det går fortsatt tungt för Romelanda i årets 5A och laget förlorade sin åttonde match i fredags. Gästerna Partille blev för svåra och det var också Partille som tog ledningen i början av den andra halvleken genom André Mateo. Det var dock kvitterat fem minuter senare när hemmalagets Henrik Björnrud höll sig framme. I mitten av andra kom dock 2-1 (målskytt Marcus Månsson) för Partille och med tio kvar även 3-1 (Samuel Wesley). 

Partilles Hugo Kymmer sa så här om segern:

”Oerhört skön seger mot Romelanda! Under hela säsongen har vi haft det svårt att göra mål och avgöra matcher. De senaste två matcherna har det vänt. 4-2 mot Björndammen och nu 3-1 mot Romelanda. Jobbig match att spela, ett gräs som suger mycket och tar hårt på kroppen. Bollen rullar knappt och det är svårt att få upp tempot. Inte den finaste fotbollen eller den matchen där vi varit överlägsna. Det är en match där det lika gärna kunde blivit 3-1 till Romelanda men vi får med oss tre pinnar hem. Viktig seger och nu är det dags att ladda om inför Hönö!”

RUF:s Max Yngwe sa så här om förlusten:

”Tycker vi kommer ut bra i första halvlek och låter Partille rulla boll medan vi själva ligger rätt i positionerna och vid vunnen boll kan ställa om för att hota. Detta fungerar fint i hela halvleken och vi skapar några lägen medan partille har svårt att komma till avslut. Skall även tilläggas att jag själv ska trycka dit en boll på nick i slutet av halvleken men lyckas på något vis sätta den över. I andra lyckas Partille trycka in en höra efter 5 minuter men vi fortsätter att tugga på. Nu börjar vi ta över matchen och mer och mer och tillslut trycker Henke in kvitteringen. Därefter gör Partille 1-2 och sedan 1-3. Vi skapar dock mycket i andra halveken och borde fått in ett kvitteringsmål till innan partille satte sitt 3:e. Nu har vi två viktiga hemmamatcher kvar innan uppehållet och det är bara att bita ihop och komma igen.”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Partille är nu uppe på en femteplats medan Romelanda är nia. 

 

IF Vardar/Makedonija – Floda BoIF 1-1 (1-0)

Bottenlaget Floda behöver alla poäng de kan komma över och det blev en pinne i fredagens möte med IF Vardar/MakedonijaTuvevallen. Det började dock inte bra för gästerna då Vinko Duric satte 1-0 i första minuten! I mitten av andra höll sig sen Hjalmar Olsson framme och kvitterade. 

Flodas Mio Hopkins sa så här om matchen:

”En ganska jämn match enligt mig. Vi skapar chanser samtidigt som dom också skapar en del chanser. De gör ett tidigt mål från avspark. Därefter så är det jämnt, båda lagen skapar som sagt chanser. En stund in i andra trycker vi på mycket för ett kvitteringsmål och vi lyckas också. Ett viktigt mål och en viktig poäng. Vi kämpade otroligt bra och vi visar en rejäl arbetsmoral. Som sagt ett otroligt viktigt mål och ett otroligt viktigt poäng.”

Floda är tia i tabellen medan Vardar återfinns på en sjätteplats. 

 

5B

IF Warta – Näsets SK 2-4 (1-1)

Näsets SK följde upp förra omgångens 4-2 seger mot Fässberg med att slå Warta med samma siffror. Det var jämnt skägg i paus efter mål av NSK:s Dennis Strandberg och Wartas Mick Lindgren Larkner. Näset inledde sedan den andra halvleken riktigt vasst och kunde gå upp till en 4-1 ledning efter bland annat två mål av Strandberg och ett av Tomas Ünes. Warta fick sen in en reducering (genom Philip Mattsson) men kom inte närmare och fick även en spelare utvisad strax efter reduceringen. 

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Skönt med ytterligare en vinst i denna jämna serie…alla slår alla och idag slog vi IF Warta. Matchen i sig kändes rätt kontrollerad av oss, Warta slog mycket långt och det var vi med på de flesta gångerna, dock kom de igenom ibland och fick till farliga lägen. Tycker vi spelar okej i första, lite svårt att få igång vårt rull med det höga/tjocka gräset men i andra höjer vi oss och får igång ett bättre rull och med lite tålamod så resulterar det i några mål. En stabil insats även om det kändes som det var långt ifrån vår högsta nivå. Nu har alla lagen mött varandra en gång, spännande med alla returmöten. Nu blir det revansch mot Härryda nästa vecka där vi i seriepremiären (slutade 3-3) fick vår målvakt utvisad efter 20-30 min. Nu laddar vi om för alla returmöten. Härlig start på helgen!”

Näset är nu uppe på en fjärdeplats, bara tre poäng från ledande Väster. Warta är åtta. 

 

LÖRDAG 15/6

5B

Donsö IS – IF Väster 0-5 (0-2)

Ett riktigt styrkebesked av Daniel Natanaelssons mannar då laget återvände från den södra skärgården med en 5-0 seger i bagaget. Robert Eckerman och Robin Axéll såg till att Väster ledde med 2-0 på Donsövallen i paus. Arijan Stovrag ökade på till 3-0 innan Jacob Cedemar avslutade med två strutar. Det ska tilläggas att DIS fick inte mindre än två röda under matchen. 

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Jätteskönt med tre poäng med sig hem från ön. Vi hade en stabil trupp med oss ut men svårt att få till antalet spelare om man kan uttrycka sig så, men två junisar och en tränare på bänken så blev vi tillräckligt många ändå. Bra fokus på gruppen hela vägen och alla gjorde stabila prestationer. Donsö fick en tidig utvisning och de gjorde att vi för dagen blev för starka. Många fina prestationer men vi minns kanske mest Arijans chipmål. Kul för Nur och Aleks födda 02 som fick debutera och visade framfötterna.”

DIS Anders Jansson sa så här om matchen:

”Innan matchen sa vi att vi kan tjata taktik och speluppbyggnad hur mycket vi vill men så länge vi har såna grova problem med att ens slå tre-fyra passningar i rad inom laget känner vi att vi borde fokusera på att hitta lite lugn. Kvalitén på oss det senaste har helt enkelt varit bedrövlig och tanken var att vi skulle vända på det idag. Men Väster var bättre från första sekund och tryckte ner oss. Dom gjorde första målet på en nick från frispark. Inte alls orättvist. Strax därpå tar en av våra energispelare ett grovt rött kort för ovårdat språk. Nu tror jag vi hade förlorat matchen ändå men uppförsbacken blev brant där och då. Mål nr 2 kommer efter ett fint anfall där vi slarvar i presspelet och får Väster att se riktigt bra ut. Halvlek och vi pratar mest att vi är för dåliga och sträcka på oss och släppa på tyglarna. Men i minut 50 skänker vi bort bollen på mittplan och trean är ett faktum efter en fin chip som avslut. Ridå Nu går resterande matchminuterna ihop lite för mig. Men vi lyckas knipa ett till rött kort av domaren. Väster gör två mål till. Vi har ett som ej godkänns. Våran målvakt räddar två straffar, deras räddar en. Sammanfattning: Väster är ett mycket bättre lag med flera ”fotbollshjärnor” som våran tränare sa. Det är tydligt att de har betydligt fler timmar på en fotbollsplan än vad vi har gemensamt. Ett jättebra lag som borde tröttnat på att alltid bli dåligt tippade av Dalla. Vi då? Vi är längre ner i formgropen och ska faktiskt ha ett litet möte i veckan där vi får prata ut vad som är fel. Men det är tydligt att fokus är på fel saker och att vi inte spelar som ett lag. Just nu krävs det inte mycket för att få oss att se dåliga ut och vinna mot oss. Tar nya tag mot Hovås/Billdal på onsdag.”

DIS matchreferat hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll. Bilden till inlägget är också lånad därifrån. 

IF Väster toppar 5B, en poäng före Mossens BK. Donsö är inne i en svacka och har tre raka förluster och bara en poäng på de fyra senaste. Den dåliga formen har skickat ner ö-laget till en femteplats

 

SÖNDAG 16/6

5A

Angered MBIK – Hönö IS 8-0 (2-0)

Det rann iväg ordentligt på Lövgärdesplan idag när topplaget Angered MBIK tog emot jumbon Hönö. Efter 2-0 i paus (mål av Nadim Raisi och Younes Raisi) så rann det iväg ordentligt i den andra halvleken. Nadim Raisi blev till slut tremålsskytt och Younes Raisi slutade på två, precis som Rami Dridi. Även Lawek Nizarki hamnade i målprotokollet. 

AMBIK:s Nedim Dzafic hade följande att säga om storsegern:

”Nä, vad ska man säga mer än fantastiskt insats utav hela laget. Vinner man 8-0 så säger det allt. Vi är igång nu så man ska akta sig nu…”

Angered är tvåa i tabellen, sex poäng bakom Ytterby. Hönö är sist med fyra inspelade poäng på nio matcher

 

/Rasta