Så här gick det i helgens 6B:

 

FREDAG 14/6

Surte IS FK – FTU 2-3 (1-2)

Efter en ganska djup svacka (fyra raka förluster) har FTU hittat lite positiva vibbar igen. Segern i förra omgången mot Nödinge följdes upp av en till seger mot Surte i fredags. FTU kopplade greppet tidigt då Oguzhan Yilmaz och Abdullah Dereli såg till att FTU ledde med 2-0 i mitten av första. Surtes ständiga målskytt Rade Radovic reducerade dock precis innan paus. Yilmaz ökade på till 3-1 för gästerna i början av andra och närmare än 2-3 (målskytt Erik Borg) kom inte hemmalaget.

Surtes Rade Radovic sa så här om förlusten:

”Det som avgör matchen är första 20 minuter. Vi är inte alls med från början, FTU har spelet och hinner göra både 0-1 och 0-2 innan vi börjar spela fotboll. Andra delen av första är vi klart det bättre laget, vi reducerar och har ytterligare chanser. Känslan i halvlek var att vi kan vända matchen även om FTU är ett bra lag. Tyvärr får vi inte samma energi i början på andra och FTU gör rättvisst 1-3. Efter det vaknar vi återigen, försöker mycket, reducerear på nytt, skapar några lägen att utjämna men FTU håller undan. Sammanfattningsvis så vinner FTU rättvisst men även oavgort skulle inte varit orättvisst heller. Bra domare!”

FTU är nu femma i tabellen och Surte är nia.

 

Diseröd SK – Nödinge SK 8-2 (5-2)

Diseröd bjöd på ett riktigt målkalas hemma på Skarpe Nord när Nödinge kom på besök. Den första kvarten bjöd på inte mindre än fem mål där DSK hade 3-0 efter sju minuter! Jakob Yngve satte både 1-0 och 2-0 och Kim Olsson satte trean. NSK svarade dock med två snabba mål av Mohamad Krayem och Ibrahim Jakupovic. Strax innan pausvilan kunde sen hemmalaget öka på till både 4-2 (Filip Karlsson) och 5-2 (Daniel Broman). Nödinge hämtade sig aldrig efter det och i andra rann det iväg till hela 8-2 efter mål av Anton Karlsson (2) och Thomas Hult.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”Ännu en match där vi släpper in första målet efter typ 40 sekunder, men denna gången kom 2:an och 3:an lika snabbt kändes det som. 3-0 underläge redan efter 7 minuter kändes som om det skulle kunna bli en lång eftermiddag, men vi lyckas komma in i matchen och göra två snabba mål även vi, har dessutom ett friläge som vi inte tar vara på, 3-3 där och matchen (kanske) hade sett annorlunda ut. Då kände vi att vi va med i matchen, vi har en hel del boll och tvingar Diseröd att springa och jaga, men några minuter innan första halvleken var över så lyckas de göra 4-2 och efter det gick luften ur oss. I andra halvlek skapar vi några väldigt bra målchanser som vi inte kunde förvalta, och målchanser skapade Diseröd också, massor av! Skillnaden va att de gjorde mål på sina, och hade de haft lite bättre fötter/koncentration och skärpa framför mål så hade de varit uppe i 2 siffrigt när det gäller gjorda mål. Så utan tvekan så va det rätt lag som vann.”

DSK klev upp till en åttondeplats medan NSK är elva.

 

LÖRDAG 15/6

Hälsö BK – Backatorp IF 6-0 (4-0)

Det går fortsatt riktigt tungt för Backatorp i årets 6B. Första segern kom förvisso i förra omgången (3-2 mot Bjurslätt) men det var tillbaka till verkligheten i helgen då Backatorp fick lämna norra skärgården med en storförlust i bagaget. Hälsö BK tog en stabil 6-0 seger och Gustav Börjesson öppnade målskyttet redan efter sex minuter. Börjesson var på målhumör få han även satte 3-0, 4-0 och 5-0Max Karlsson smet emellan och satte 2-0 och Lukas Clarke avslutade målskyttet. 

HBK:s spelande tränare Johnny Svensson sa så här om segern:

”Skönt med andra segern i rad. Jag tycker vi gör en bra laginsats idag, spelar väldigt fint emellanåt och gör några väldigt fina mål. I början av säsongen hade vi svårt att göra mål på våra chanser men nu har det lossnat för oss och förhoppningsvis kan vi avsluta dom två sista matcherna innan uppehållet med vinster och gå på semester med fyra raka segrar.”

BIF:s Dan Ahlman hade följande att säga om matchen:

”6-0 talar sitt tydliga språk, Hälsö var bättre än oss i allt de gjorde idag. Det hjälpte inte heller att vi var oerhört slarviga, främst i första halvleken, och bjöd dem på ett par mål. Vi har tyvärr på tok för dålig ork och vi orkade inte hålla oss till vår matchplan. Det var också tydligt att Hälsö var betydligt mer samspelta än vad vi är och de lyckades alldeles för ofta spela sig igenom vårt lag tämligen enkelt. Vi är närmare 40 man i truppen och på våra 10 första matcher har vi använt oss av 35 olika spelare. Det har varit alldeles för stor ruljans på spelare både på träningar och matcher för att vi ska känna oss trygga i vårt spel tillsammans. Konditionen är också för dålig på de flesta av oss, försäsongen ägnades alldeles för lite till tempofyllda träningar och det märks på truppen. Ska vi börja klättra i tabellen gäller det att vi alla tar tag i vår individuella konditionsträning så att vi ger oss själva chansen att visa att vi är ett ganska duktigt fotbollslag. Hälsö är ett riktigt bra fotbollslag och de ska ha all cred för dagens seger. Vi gräver dock inte ner oss utan tar nya tag mot FTU på onsdag.”

HBK är sjua i tabellen och Backatorp är sist. 

 

Neutrala IF – Västkurd BK 4-2 (1-1)

Neutrala IF har verkligen vilat sig i form och följde upp förra omgångens seger mot topplaget Hisingen FC med en seger mot det andra topplaget Västkurd! Det var 1-1 i paus efter att Hussein Faarah gett NIF ledningen och VBK:s Roj Chwaich kvitterat. I början av andra satte Farah 2-1 på straff och lite senare kom också 3-1 (Najiib Ahmed Khaliif). Mario Atanasovski gav Västkurd lite hopp med sitt 21:a mål för säsongen men Abdale Hasan Abdulahi stängde igen butiken med sitt 4-2 mål fem minuter från slutet. Västkurd drog även på sig två sena röda kort och enligt rapporterna var den en del upprörda känslor även efter matchen. 

Helt klart en imponerande seger för Neutrala IF som faktiskt kan blanda sig i toppstriden. Laget är sexa men har tre eller fyra matcher mindre spelade än lagen framför. De har i nuläget tre matcher mindre än toppduon Västkurd (som fortfarande leder) och tvåan Hisingen FC och är nio poäng efter. Uppenbarligen kan de slå alla lag i serien så det ska bli intressant att se om vi får ett trelags-race i toppen av 6B. Det som skulle tala emot Neutrala är att de ska spela fyra matcher på en och en halv vecka

 

/Rasta