Så här gick det i helgens 7A och 7C:

 

FREDAG 14/6

7C

Kareby IS – Ösets BK 3-2 (2-1)

Kareby har börjat klättra lite i 7C-tabellen och följde upp den fina 6-0 segern mot Rödbo IF sist med en 3-2 seger mot Öset i fredags. För de som missat så har division 3-laget IK Konghällas tränare Oscar Marek dykt upp som spelare i Kareby och han visade målproduktion hemmahörandes i de högre divisionerna. Efter att ÖBK tagit ledningen genom Said Atié satte nämligen Marek både 1-1, 2-1 och efter paus även 3-1Florian Zuta reducerade för ÖBK i slutet med närmare än så kom inte gästerna. 

ÖBK:s Talat Limani sa så här om matchen:

”Det var en jämn match kan man säga. Vi hade inga avbytare och det var varmt! Vi började bra och gjorde första målet, men vi saknade vår målvakt. Vi hade våra chanser, men vi blev trötta.”

KIS är nu uppe på en sjundeplats och klev bland annat förbi just Öset, som nu är åtta.

 

Bergsjön SK – Hermansby IF 2-3 (1-1)

Hermansby IF har haft en ganska tuff vår men fick med sig tre pinnar från fredagens möte med Bergsjön SKBergsjövallenMarco Strandberg gav HIF ledningen efter dryga halvtimmen och Bishar Ali Yousuf hann kvittera innan paus. I andra kunde Hermansby gå ifrån till en 3-1 ledning tack vare ett självmål och en frispark av Mikael Fritzén. Hermansby bjöd sen igen med ett efter självmål med tio kvar men kunde hålla ifrån och vinna matchen.

HIF:s Marco Strandberg sa så här om segern:

”Matchen mot Bergsjön började på ett sätt som jag aldrig har varit med om i hela min fotbollskarriär. Precis innan avblåsning började motståndarlaget slåss internet, nävar svingades hej vilt mellan ledare och spelare. Domaren avvisade några av ledarna och startade sedan igång matchen 10-15 minuter efter planerad matchstart. Denna incident var inget som påverkade matchbilden utan det var en ganska lugn tillställning. Fotbollsmässigt så är Bergsjön ett tekniskt duktigt lag som spelar med många spelare högt upp i anfallet. Vi hade svårt att få till ett passningsspel från backlinjen pga deras höga press, men vi vann de flesta långbollarna och vår kvicke forward Elias skapade en hel del oreda med sina löpningar bakom backlinjen. Vi får en och annan hörna och frispark i nära mål och vid en situation efter en hörna så stannar jag kvar i straffområdet och får ett perfekt inlägg av Andreas Averby som jag når högst på och sätter bollen i nät. Lite senare så får Bergsjön utdelning på sin fina teknik där en gubbe vänder bort flera av våra och får till ett skott på täckande spelare som ställer vår målvakt. I andra halvlek tar Bergsjön ledningen på en frispark där vår gubbe hamnar i missförstånd med vår målvakt och styr bollen i mål. Vi gör 2-2 på liknande sätt, frispark och styrning av deras försvarare.Vårt 2-3 mål är Elias förtjänst som springer förbi sina gubbar på kanten och slår ett perfekt inlägg till mig som har gjort en skolbokslöpning. Det enda alternativet för Bergsjöförsvararen är att slå in den själv eller låta mig göra det. Han valde det första. Sedan följer 15 minuter där Bergsjön pressar på men lyckats ej kvittera. Vi får vara riktigt nöjda med tre poäng, vi hade flera spelare borta men vi lyckades tack vare att alla som var på plan tog jobbet och gjorde vad som krävdes.”

HIF är tia i tabellen medan BSK är femma. 

 

LÖRDAG 15/6

7A

Fotö GoIF – Gothenburg Celtic FC 7-1 (5-1)

I den sista vårmatchen i 7A så bjöd Fotö på ett målkalas hemma mot Celtic. 5-1 i paus blev 7-1 totalt.

Celtics målvakt Tor Berggren hade följande att säga om förlusten:

”För första gången på ett tag tar vi ledningen och första biten känns bra trots lite ovana av gräset och värmen. Men efter vårt 0-1 händer något och vi tappar fokus fullständigt, 1-1 kommer snabbt och målen fortsätter att rassla in. Fotö är starka och vi har svårt att stå upp mot dom fysiskt men dom är anfaller också med udd, kommer till avslut bra och ofta. Konstigare saker har väl visserligen hänt men i halvtid är matchen mer eller mindre över när Fotö leder med ett par bollar. Vi går ändå in och spelar andra på ett bättre sätt. Vi klarar av att stå upp bättre i det fysiska spelet, visserligen mot ett Fotö som vid det laget också är trötta av värmen och som såklart är ganska nöjda med ledning men ändå något positivt för oss att ta med över sommaruppehållet.”

Fotö är på en fin andraplats inför sommaruppehållet medan Celtic är sexa.

 

7C

Brämaregårdens FC – Proletären FF 6-7 (6-1)

I lördags måste en av de märkligaste lokalfotbollsmatcherna på länge ha utspelats sig. Jumbon Brämaregården jagade sina första poäng får säsongen och inleder lysande och har 4-0 efter en kvart efter dubbla mål av både Hamid Hosseini och Basel Sadi. Visserligen sticker Cristian Luis Molina Arriagada emellan med en PFF-reducering men innan paus gör BFC både 5-1 (Alagie Sillah) och 6-1 (Benjamin Landeback). Med en halvtimme kvar har BFC fortfarande 6-1 men då börjar en mäktig upphämtning. Laye Bamba gör 2-6 innan Armando Smedberg Dalence (som anslutit från 6A-klubben Inter Linné IF) sätter både 3-6 och 4-6Cristian Navarrete Arancibia nickar in 5-6 i 72:a och Hesam Mir Motahari kvitterar bara minuter senare. I 82:a matchminuten kommer sen segermålet när Leandro Gallardo Lopez drar in en frispark

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om matchen:

”Jag vet inte riktigt vad jag ska säga😂? Två helt olika halvlekar, första halvlek så dominerade dom oss och hela laget stod och sov. 1-6 underläge i halvtid. Sen i andra halvlek så började de bli trötta och vi lyckades rulla bollen bättre och förbättrade vårt spel otroligt, vi fortsatte kämpa och det gav utdelning då vi vände till 6-6 i andra och med ungefär 10 kvar lyckades vi få in 7-6. Cred till vårt lag som visade ordentlig kämparglöd att ta sig ur det enorma hålet vi grävde för oss i första. Även en tumme upp till domaren som såg till att ge lagen en vattenpaus i varje halvlek när det var så varmt som det var idag.”

Jumbon BFC får jaga vidare efter sina första poäng medan PFF är nia. 

 

/Rasta