Så här gick det i helgens 6A och 6C:

 

FREDAG 14/6

6A

FC Bosona-Bosna IF – Fröjdens FK 4-3 (1-2)

Det såg ut som Fröjdens FK var på väg mot en trepoängare när Andreas Johansson satte 3-1 med en halvtimme kvar borta mot Bosona-Bosna på Krokängsplan. Fröjden hade haft med sig en 2-1 ledning från den första halvleken efter mål av Robin Berndtzen (på straff) och Magnus Svantesson. Ajdin Smajlovic hade gjort Bosona-Bosnas 1-1 mål. I matchminut 68 gjorde sen Smajlovic sitt andra mål och reducerade till 2-3 och Elvir Culum gjorde sitt elfte mål för säsongen när han satte 3-3! Med tio minuter kvar blev sen Romano Berisa matchhjälte då han fullbordade vändningen och satte segermålet 4-3!

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om förlusten:

”Vi spelade en ok första halvlek där vi gick till vila med ledning 2-1 och har bud på ett par mål till. I andra halvlek ökar vi på till 3-1 och matchen känns helt klar. Händer vid detta tillfälle en matchavgörande situation då en av våra spelare blir neddragen då han har öppet mål och domaren friar för en enligt mig solklar straff och i anfallet efter blåser straff för Bosona/Bosna. Detta påverkar tyvärr oss mentalt samtidigt som Bosona/Bosna börjar trycka på och bli farliga. Efter några enkla bolltapp och felbeslut från vår sida lyckas de vända matchen och vinna tyvärr..”

Bosona-Bosnas Benjamin Grozdanic hade följande att säga om segern:

”Vilken känsla! Ligger under med 1-3 med 20 minuter kvar, Fröjdens har friläge där bollen träffar stolpen ut. På något magiskt sätt får vi till en känsla i laget att vi klarar av och vända på det, 2-3, 3-3 och 4-3 med fem minuter kvar. Ren fotbollsglädje och en match man sent kommer glömma!”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

Segern gjorde att Bosona-Bosna nu är fyra och Fröjden femma.

 

LÖRDAG 15/6

6A

Inter Linné IF – Bergums IF 5-5 (3-1)

Jumbofinal i 6A där viktiga poäng stod på spel när Bergum begav sig till Heden 2 för att möta Inter Linné IFCristian Ramirez Betancur såg till att Inter Linné hade greppet om matchen efter första 45 med då han svarade för tre mål! Inter Linnés nyförvärv från Gothenburg Celtic Gerardo Antonio Mendez Hernandez ökade på till 4-1 tidigt i andra och strax efter kom också 5-1 (Dennis Akpabio). Där borde självklart matchen varit avgjord men Bergum svarade för en makalös upphämtning! Alexander Zakarian (som också gjorde BIF:s mål i den första halvleken) redigerade både till 2-5 och 3-5. I 84:e minuten kom 4-5 (Anton Eriksson) och på övertid satte Christopher Nordlinder 5-5 på straff!

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om matchen:

”Vad ska man säga? Vi har väl 10 spelare borta till den här matchen. Sena återbud, spelare som kommer efter avspark och ingen tränare på plats. Vi spelar ut Bergum i 55 minuter och leder med 5-1. Sen råder anarki på bänken och massa byten gör att vi blir helt förvirrade. Vi släpper in två skitmål och ger bort en straff i 90:e så är det 5-5. De har en jätteduktigt forward men han kom ingenstans i första halvlek i andra halvlek gav vi honom läge att glänsa. Sjukt starkt av Bergum att inte ge upp, dom ska ha en jätteeloge för sista 35 minuterna. Lämnar en del att fundera över men vi kommer igen.”

Det oavgjorda resultatet gör att Bergum är kvar på sistaplatsen och har tre poäng upp till elvan Inter Linné

 

6C

Styrsö BK – Landala IF 2-2 (0-1)

Landala IF begav sig till Amneviksvallen men dålig form (fyra raka förluster och mållösa de två senaste matcherna) men åkte därifrån med en poäng, som mycket väl kunde varit tre, mot topplaget Styrsö. LIF hade nämligen 1-0 i paus (målskytt Mathias Åkerman) och gjorde även 2-0 (Rickie Möller) tidigt i andra. Hemmalaget kämpar sig dock tillbaka in i matchen och Mattias Johansson reducerar med halvtimmen kvar och med fem minuter kvar kommer även 2-2 (Johansson igen). Det blir heta känslor på slutet med varsitt rött kort på tilläggstid. 

SBK:s Christoffer Janicijevic sa så här om matchen:

”Varm match idag på Amneviksvallen där första halvlek nog är en av dom sämst spelade i år. Inget av lagen får till något ordnat spel. 0-1 kommer ur en slumpartad situation där Landalaspelaren får plocka ner en boll i straffområdet och placera in den mer eller mindre ohotad. Sista kvarten i första tar vi över fullständigt och radar upp halvchanser utan att komma till dom riktigt farliga. Andra halvlek startar på samma vis, Landala faller ner, spelar destruktivt och drar ut på tiden. Detta gör dom dock effektivt. Matchen slutar 2-2 och det har sällan känts mer som en förlust än en lika. Men gör man inte mål på sina chanser, samtidigt som man spelar uselt försvarsspel så blir det inte fler poäng än 1.”

LIF:s tränare Victor Ohlsson sa så här om matchen:

”Skönt med poäng, bra krigat i värmen. Tre avbrott imorse vilket ger oss en oerhört tunn bänk och svårt att bibehålla orken över 90 minuter. Det kostar oss segern idag i en annars väl genomförd match. Tråkig avslutning samt efterspel på matchen, mer om detta kommer kommuniceras ut från Landalas sida under kommande dagar.

Styrsö är tvåa i tabellen men tappade viktiga poäng till ettan Önnered som nu leder med nio poäng. Landala är tia i tabellen. 

 

SÖNDAG 16/6

6A

Götaholm BK – Bergsjö IF 3-0 (0-0)

Seriefinal på Gamlestadsvallens konstgräs när ettan Bergsjö IF besökte tvåan Götaholm BK. Efter en mållös första halvlek var det hemmalaget som leverade i andra, speciellt anfallsparet Tobias Bui och Fenan Zemui. Bui satte nämligen både 1-0 och 2-0 och Zemui svarade för trean.

GBK:s Tobias Bui sa så här om segern:

”Wow, vilken match! Mycket publik och grymt väder. En del skador i truppen, men ändå ställer vi upp med ett slagkraftigt lag. Vi håller oss till matchplanen till 99%. Spelet sitter inte helt hundra, då är det riktigt jävla gött att man springer för varandra! 0-0 i första halvlek och väldigt snålt med målchanser, vi har en nick i stolpen, överlag försöker vi rulla och BIF spelar rakare bollar. Andra halvlek är en av våra bättre halvlekar i år, BIF skapar inte mycket och detta mycket pga vårt springande för varandra. Vi vinner rättvist med 3-0, och segern kändes aldrig hotad. Eloge till samtliga gubbar som var med idag! Nya tag mot Fröjdens redan nu på onsdag, ny seriefinal!”

GBK:s matchrapport hittas HÄR

Götaholm har nu skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i toppen av 6A. Laget leder serien med en poäng före just Bergsjö IF men har dessutom två matcher tillgodo!

Bilden till inlägget är lånat från GBK:s Facebooksida. 

 

/Rasta