Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar in läget inför morgondagens toppmatch i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Vi kliver in i omgång 11 och därmed kommer halva serien vara spelad innan vi tar och firar midsommar.
Men först lite kortisar om vad som hände förra omgången:
LANDVETTER tog sin andra raka seger och verkar ha kommit upp ur den grop som kan benämnas som ”formsvacka” och slog hemma Virgo med klara 3-0.
Bita Bångens galna målform håller i sig men hans mål räckte ej mot ANGERED som var för starka och slog Dalen med 2-1
Serieledande FRÖLUNDA´s svit är nu uppe i 9 raka utan förlust då man tämligen bekvämt avfärdade Gårda med 3-0 på bortaplan.
KÅLLERED studsade tillbaka efter att ha fått sin långa svit bruten genom att lösa en pinne mot ett formstarkt HESTRAFORS uppe i Bollebygd.
JONSERED är för dagen glödheta och vann igen, denna gången hemma mot ett HBFC där ett par spelare valt att ta tidig semester….
Tränar rockaden i KONGAHÄLLA gav direkt effekt då Håkan Mattiasson (för vilken gång i ordningen) klev in som tränare med delat ansvar ihop med Coach Marek, må vara att det var mot Lerkil men ändå gott att bryta sviten på 5 raka torsk.
 • LANDVETTER – VIRGO  3-0
 • HESTRAFORS – KÅLLERED 1-1
 • ANGERED – DALEN 2-1
 • JONSERED – HBFC 4-1
 • GÅRDA – FRÖLUNDA 0-3
 • KONGAHÄLLA – LERKIL 3-0
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Innan nypotatisen & sillen skall inmundigas med dito goda drycker skall samtliga lag in i elden innan midsommar och mest fokus riktas förstås mot matchen på Ruddalen mellan tabell ettan FRÖLUNDA som tar emot tabelltvåan ANGERED
2 poäng skiljer lagen innan kick off och i sociala medier har det bassunerats ut om ”slaget om förorten” då Väst ställs emot Öst.
Bakom dessa 2 lag smyger LANDVETTER som med tillförsikt väntar in resultatet mellan VF – A.A då man själva skall bege sig till Lerkil, OCH om man ej ställer ut skorna hämtar hem en bekväm seger och en förmodad bättre målskillnad.
Undertecknad har fått en kort pratstund med de båda tränarna inför ”seriefinalen” och först ut är hemmalagets Joakim Olsson:
Bilden är lånad från Västra Frölundas hemsida.
# 9 matcher utan förlust, obesegrade i över 2 månader, nyckeln till detta ?​​​​​​​
Vi har tränat på bra med hög närvaro på samtliga spelare så det  känns som nyckeln till dom senaste månadernas resultat.
# ANGERED hemma på onsdag, skuggar er 2 pinnar bakom, tankar om matchen ?
Viktig match givetvis men vi spelar fortfarande bara om 3 poäng.
Alla matcher är lika viktiga….
# Vad bör ni se upp med i Angereds spel ?
Deras fart offensivt framförallt och sen att försöka hitta en väg igenom deras välorganiserade försvar.
Dom har ju släppt minst mål av alla i serien.
# Blir det all in för 3 pinnar, eller är det viktigt att ej förlora ?
Vi försöker alltid vinna alla matcher. Sen går det inte alltid som man vill.
# Har du alla friska & tillgängliga ?
Bortsett långtids skadorna och en avstängd så är alla tillgängliga.
– – – – – – – – – – – – – –
Från Angered´s håll har vi här Coach Joel Sjöqvist:
Bilden är lånad från Angered BK:s hemsida.
# På onsdag är halva serien spelad, ni ligger 2 pinnar från serieledning, Hur summerar du er första hälft av serien?
Godkänd. Okej poängskörd men vi hackar i vårt spel. Med en så begåvad trupp som vi har och där alla jobbar för varandra vecka ut och vecka in är också kravställandet högt och vi har absolut inte nått upp till några höjder vi är nöjda med.
Trean är en stark serie och det gäller att vara påkopplad hela tiden, de senaste omgångarna har vi inte varit det och har med nöd och näppe knipit poäng. Truppen jag har till förfogande är däremot inte godkänd, den är mycket väl godkänd. Det är en fantastisk grupp människor som har valt att spela sin fotboll i Angered BK, det är jag stolt över!
# Om du får trycka på en sak som du är extremt NÖJD med i ert spel så här långt… vad blir det då ?
Att mina spelare alltid, jag menar verkligen alltid, bjuder på sig själva och tar det arbetet som krävs. Vi försöker succesivt arbeta fram en spelmodell som går hand i hand med de spelartyper vi har och även om det knackar i övergångarna och i vissa faser av vårt anfallsspel ger vi aldrig upp, det är en häftig känsla.
# Seriefinal mot FRÖLUNDA på onsdag, tankar inför den fighten?
Väldigt roligt att vi får vara med om en match av den här digniteten. Vi har kämpat hårt under lång tid för att kunna utmana alla lag så vi har förtjänat vår plats i en seriefinal. Västra Frölunda kryllar av namnkunniga väldigt skickliga fotbollsspelare så det blir en tuff utmaning där Frölunda går som solklara favoriter.
Med ett redan kompetent lag på pappret stärkta av begåvade spelare från spel högre upp i systemet är det inte alls överraskande att dem gått så bra som de gjort. Vi är i olika faser i vår process där Frölunda jobbat ihop ett lag med färdiga produkter på samtliga positioner och en tydlig målsättning där uppflyttning är det enda som är godkänt. Vi är i vår linda och har snarare en värderad riktning mot något mer än en målsättning. Frölunda verkar även varit kloka och anställt skickliga ledare som får en trupp att hålla samman, snyggt gjort!
# Hur förväntar du dig att matchen kommer se ut, 2 lag som ”går för det” eller mera safe att ej förlora?
Jag tror det blir en sprakande tillställning där båda lagen bjuder upp till dans. Vi har allt att vinna och kommer tackla den här matchen som vilken annan som helst där vi försöker hitta ett system som bäst utmanar motståndet. Det är långt kvar av serien och många poäng att spela om, det här är inte en match som avgör en serie.
# Nämn en spelare (ej från ditt eget lag) som har imponerat på dig så här långt i serien?
I ett lag som kanske inte kryllar av finess och namnkunniga spelare tycker jag Bita Bångens 12 mål är otroligt imponerande för Dalen KFF.
– – – – – – – – – – – –
Vi tackar Coacherna för intervjuerna och hoppas på en kanonmatch mellan tabellens för tillfället högst placerade lag.
Omgången i sin helhet:
 • FRÖLUNDA – ANGERED
 • LERKIL – LANDVETTER
 • VIRGO – JONSERED
 • KÅLLERED – GÅRDA
 • DALEN – KONGAHÄLLA
 • HBFC – HESTRAFORS
​​​​​​​​​​​​​​/ Bendinho