Det var en blandad kompott av matcher igår:

 

TISDAG 18/6

4A

Stenkullen GoIK – United Africa FC 2-0 (0-0)

Stenkullen föll lite oväntat mot Lunden Överås i förra omgången och ställdes igår mot annat bottenlag som hittat lite form. United Africa kom nämligen med två fina segrar i ryggen inför mötet. Om vi går till själva matchen var det mållöst efter den första halvleken men Felix Martinsson satte 1-0 får Stenkullen tidigt i andra. I slutet kom även 2-0 då rutinerade Henrik ”Foppa” Forsberg höll sig framme och gjorde 2-0.

Just Forsberg sa så här om segern:

”Ja, det va gott. Vi gör väl ingen jättebra match men en helt stabil insatts. Vi ligger rätt hela matchen och blandar kanonfotboll med lite mindre bra. Andra halvlek är ju lite böljande med två långa lag, men vi löser det bättre. Alltid roligt att möta United Africa FC, väldigt fysiska matcher och gött tjöt. Tycker dom är mycket bättre än tabellen visar, många bra fotbollsspelare. Hoppas något att använda.”

Stenkullen är trea i tabellen med två poäng upp till ledande Kortedala men med en match mer spelad. United Africa är kvar som jumbo men har bara tre pinnar upp till nian FC Komarken.

 

4B

Göteborgs FF – KF Velebit 4-0 (1-0)

Inför toppmötet var det gästerna KF Velebit som hade formen med sex raka segrar i ryggen medan hemmalaget GFF svajat lite med bara två poäng på sina senaste tre matcher! Fotboll är dock inte alltid logiskt och GFF tände till ordentligt och vann till slut med hela 4-0! Det var 1-0 i paus efter mål av David Wilson Brandin. I slutet av andra levererade offensiva duon Teodor Nastevski Lindström och Charles Palmborg med varsitt mål innan Wilson Brandin avslutade målskyttet med sitt andra för kvällen. Den uppmärksamme lokalfotbollsföljaren såg också att Robert Hedelin återfanns i GFF:s trupp. Hedelin har ju varit en vass målskytt i 5A-laget Utbynäs SK de senaste säsongerna men prövar nu alltså lyckan en division upp.

GFF:s Rami Kurdali sa så här om den fina segern:

”Underbar match från hela laget idag. Vi tar tag i taktpinnen direkt och vågar verkligen spela fotboll på ett varierat och bra sätt denna dag. Vi gör 1-0 i första efter hårt jobb av Wilson. Resten av halvleken håller vi mycket i bollen medans Velebit har svårt att skapa något när dem vinner den emellanåt. Andra halvlek har vi bra koll på och har mer boll och skapar mer än vad Velebit gör. Får också islossning sista 15 då vi gör tre mål genom Teo, Charles och Wilson. Vi vinner helt rättvist idag och spelar kanske den bästa fotbollen för säsongen denna match. Nu laddar vi om för att göra en fin avslutning mot Eriksberg i sista omgången innan lite ledighet.”

Velebits Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Total genomklappning. Tråkigt, men egentligen inget att snacka om. GFF förtjänar vinsten så det är bara att gratulera och bryta ihop. Får önska dom ett lycka till i resterande matcher då vi redan mötts två gånger.”

Velebits matchrapport hittas HÄR.

GFF-segern spetsade till toppstriden. Öckerö leder nu 4B (då de vann ikväll) med GFF som tvåa, två poäng bakom. En poäng bakom GFF återfinns Velebit. Då har dock GFF en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Känslan är att det kan bli ett riktigt roligt trelagsrace under hösten om en direktplats till trean och en kvalplats!

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Älvsborg FF 0-6 (0-1)

Mölnlycke-Sjövalla blandar verkligen och ger i årets 4B. Laget hade en fin period i mitten av våren med bland annat segrar mot topplaget Velebit, lokalkonkurrenten Mölnlycke IF och IFK Björkö. Laget befinner sig dock en svacka nu och följde upp förra omgångens förlust mot jumbon Mölndal med hela 0-6 mot Älvsborg! ÄFF hade 1-0 i paus efter mål av Harald Oresjö men i andra rann det iväg. Gustav Mattsson satte 2-0 direkt innan Adam Lisnell gjorde både 3-0 och 4-0. 5-0 svarade Filip Bergfelt innan kapten Oresjö drog in sitt andra mål (en fin frispark) några minuter från slutet!

Just tvåmålskytten Oresjö sa så här om matchen:

”En bra match från vår sida, leder med 1-0 i paus och behöver inte jobba speciellt hårt för resterande del av målskörden. Fjärde raka segern och ett gott självförtroende inför våravslutningen på Sandarna nästa vecka. I första halvlek skadades dock Erik Wallander efter en otäck kollision med en MIS-spelare. Vi hoppas att Erik kryar på sig.”

Mölnlycke-Sjövallas John Gelotte hade följande att säga om matchen:

”Tråkigt med förlust mot ett duktigt Älvsborg. Matchen inledes med att ÄFF drabbas av en otäck huvudskada, två killar som nickar ihop som blev en farlig fast situation som ledde till 1-0. Vi kämpade på och hade ett par chanser som kunde gett liv i matchen men ÄFF tuggade på och siffrorna rann iväg. Inte mycket att säga mer om den matchen. Avstängningar och skador är återigen något vi dras med men siktar på tre poäng nästa match.”

Mölnlycke-Sjövallas sviktande form gör att laget nu rasat ner till en niondeplats (med bara fyra poäng ner till Askim under strecket). För ÄFF:s del var det fjärde raka segern och de har istället lämnat den undre halvan och är nu femma!

 

5B

Mossens BK – Kungsladugårds BK 0-0 (0-0)

Gårdagens match på Mossens IP i 5B mellan hemmalaget Mossens BK och gästande Kungsladugårds BK bjöd inte på några mål alls utan slutade 0-0.

Tyvärr har det inte dykt in några kommentarer från tillställningen men det kanske ska tolkas som att det inte var så mycket att skriva hem om.

MBK är iallafall tvåa i serien och KBK är femma.

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Göteborgs SIF 2-0 (2-0)

Hemmalaget SK Argo/Masthuggets BK spelade sin sista match för våren och avslutade starkt med en 2-0 seger mot Göteborgs SIF hemma på Gröna Vallen. Båda målen kom tidigt i matchen och båda målen gjordes av Love Svanqvist. 1-0 kom på en fin slagen hörna av Björn Bromander som Svanqvist kunde knoppa in. Tvåan kom lite senare på straff efter att Svanqvist själv gått omkull. ”Studenterna” spelade dock upp sig och skapade en hel del chanser och brände även en straff (högt över) innan paus. Svanqvist var dock nära ett hattrick med en nick i virket. I andra var det ett spelförande men uddlöst GSIF mot ett försvarande Argo/Hugget. GSIF fick några lägen där ett skott över från nära håll var den bästa. I slutet öppnade det upp sig och hemmalaget var ytterst nära 3-0 då det brändes ett friläge och en nick från nära håll. En jämn tillställning där Argo/Hugget tog vara på sina chanser.

GSIF:s matchreferat hittas HÄR.

Argo/Huggets matchreferat hittas HÄR.

SK Argo/Masthuggets BK är nu alltså färdigspelade för våren och avslutade starkt med sex segrar, ett kryss och bara en förlust på de åtta sista matcherna. Detta efter att laget inledde med tre raka förluster. Den fina avslutningen gör att laget nu är trea i skrivande stund.

GSIF är nia och avlutar våren mot Vrångö nästa lördag.

Bilden till inlägget är tvåmålsskytten Love Svanqvist och Argo/Huggets målvakt Robin Staaf.

 

7B

BK S:T Jakob – Högaborg Kärralunds FC 11-0 (6-0)

Inte mycket att säga om när topplaget BK S:T Jakob körde över bottenlaget Högaborg Kärralunds FC. Målen trillade in i en jämn ström under hela matchen där första kom efter fyra minuter och sista i 89:e. Kapten Ludvig Björk blev bäste målskytt med fem fullträffar. Övriga mål gjordes av Kristoffer Melin (2), Hampus Rönnberg (2), Viktor Stener och Gustav Brengesjö. Det ska också noteras att S:T Jakobs Jakob Söderberg (16 mål hittills) saknades pga avstängning.

S:T Jakobs Martin Svensson sa så här om segern:

”Det är en match som vi kopplar greppet om direkt och vi spelar riktigt riktigt bra. Alla sliter för varandra och målen trillar in. Ludde axlar rollen som kapten för dagen och ser stundtals ut som S:t Jakobs egna Messi nere på ett varmt Heden. Han kliver upp i skytteliga ledning och visar vägen för oss andra. Sen får vi tidiga mål i båda halvlekarna och det är psykologisk jobbigt för Högaborg. Så vi avslutar våren stabilt och hoppas kunna fortsätta spela lika fint till hösten. Då är vi snart hemma igen, i 6:an. Högaborg ska hyllas för sin moral under matchen, trots 11-0 krigar dom på och det är bra stämning på planen. Ludde med 5 mål ska hyllas. Hampus med ett riktigt drömmål ska hyllas. Innermittfältet för dagen ska hyllas, vi äger den lagdelen. Men jag vill också lyfta fram lagets nyblivna pappa, Daniel Hertzberg. Stort grattis till en underbart vacker liten dotter! PS. Jag hoppas också att Jacob Söderberg kan sluta samla på sig ostskivor till hösten och lira samtliga matcher. Då blir det fler målrika tillställningar. Ha en riktigt skön sommar, det ska jag ha.”

S:T Jakob har greppet om 7B och är fyra poäng före tvåan Johanneberg och har dessutom överlägsen målskillnad. HKFC är tia i tabellen. 

 

7C

Ösets BK – Rödbo IF 4-0 (1-0)

Ösets BK tog en fin ”hemma-seger” på Apelsinplan igår när Rödbo IF besegrades med 4-0. Viggo Wimnell satte 1-0 redan efter tre minuter, en ledning som stod sig in i halvtid. Tidigt i andra kom sen både 2-0 (Talat Limani) och 3-0 (Linus Arnö). Pontus Åberg avslutade sedan målskyttet med sitt 4-0 mål i 88:e. 

ÖBK:s Blertim Zuta sa så här om segern:

”En match där vi fick ta revansch mot oss själva efter tre borttappade poäng sist! Idag var det en ganska enkel seger då vi är några klasser bättre än motståndet idag. Vi borde ha gjort några mål till men glatt att vi höll nollan och fick göra fyra!”

RIF:s Olle Mildén sa så här om förlusten:

”Tungt. Tung period nu. Vi började helt okej enligt plan, rullade boll och vi visste vad vi skulle göra. Skapar lite halvchanser men får inte in bollen. Har haft väldigt svårt framåt det senaste. Öset får in ett snabbt mål genom en halvchans, ganska ofarlig men bollen studsade deras väg. Jag tycker vi skapar mer än dom under första halvlek och pratar om att fortsätta kämpa i andra. Men det vill sig inte idag och Öset rycker ifrån. Tung förlust när vi började såpass bra. Mycket att förbättra…”

Öset är på en femteplats men tyngre för Rödbo som nu har sex raka förluster och är elva.

 

Brämaregårdens FC – Hermansby IF 5-2 (2-0)

I förra omgången tappade Brämaregårdens FC osannolika 6-1 i paus till förlust 6-7  mot Proletären och blev därmed snuvade på första segern. Den skulle dock komma och den gjorde det igår efter 5-2 hemma på Bravida mot Hermansby. BFC hade 2-0 i paus efter Emmanuel Lodu och Florin Paduraru. I början av andra kom också trean, målskytt Mohamad Mustafa. Paduraru satte sen sitt andra (på straff) innan båda lagen reducerades till tio man. HIF fick in 1-4 (målskytt Daniel Skånberg på straff) men det blev aldrig riktigt spännande då Lodu satte 5-1 med sitt andra mål. Hermansbys Cornelis Dahlström fick iallafall avsluta målskyttet i slutminuterna.

HIF:s Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om förlusten:

”Efter segern mot Bergsjön såg vi mycket fram emot att åka till Bravida för att förhoppningsvis ta tre poäng till, dock förändrades förutsättningarna och förberedelsens en aning då vi fick fyra avhopp (sjukdom) samma dag. Detta gjorde att vi fick kalla in spelare som inte tränat så mycket (typ mig själv) och endast fick ihop tre avbytare. Dock kom vi till start med en bra första 11 och kände att vi hade god chans till seger. Vi snackade innan matchen att vi skulle fortsätta det som vi gjorde bra mot Bergsjön dvs att jobba hårt för varandra ta löpningarna både defensivt och offensivt! Vi pratade även att vi skulle försöka hålla oss lugna och hålla bollen mycket inom laget. Vi visste att de har en riktigt bra offensiv och trots att de inte tagit några poäng så har de stundtals spelat en bra fotboll! När matchen väl började verkade det som vi glömt av allt vi sa innan matchen! Vi slarvade otroligt i vårat passningsspel och slog bort alldeles för mycket. Blev även alldeles för passiva i pressen mot dem och tillät dem styra spelet utan att gå dit i närkamperna! Spelar man så kan man definitivt inte vinna några matcher. Brämaregården hade 2-0 i halvlek. Andra halvlek höjde vi oss en del men slarvade alldeles förtycker i avsluten. Hade några chanser som definitivt borde suttit. Tyvärr missar vi våra och Brämaregården går upp och gör 3-0. Gör sedan 4-0 på straff och vi får en utvisning, efter det är det definitivt god natt! Matchen slutar sedan 5-2 till Brämaregården och vi åker hem riktigt besvikna! Nya tag nästa onsdag och förhoppningsvis tre nya poäng! Vi säger grattis till de första tre poängen till Brämaregården (synd dock att det blev mot oss)”

BFC:s målvakt Maen Jomaah sa så här om segern:

”Ja, vi är otroligt glada. Vi har hållit oss till vår plan innan matchen och killarna gjorde bra ifrån sig. Nu får vi se till att vi håller oss till detta och fortsätter för fler vinster.”

HIF återfinns på en tiondeplats och BFC är fortfarande sist men knappade in lite poäng på lagen framför. 

 

/Rasta