Så här gick det i 6A i onsdags:

 

ONSDAG 19/6

Götaholm BK – Fröjdens FK 1-1 (1-1)

Serieledarna Göatholm BK är fortfarande obesegrade i årets 6A men det blev ”bara” en pinne i gårdagens hemmamöte med Fröjdens FK. Båda målen i 1-1 matchen kom tidigt. Magnus Svantesson satte 1-1 efter 12 minuter men GBK:s Tobias Bui kvitterade bara minuter senare. Det var seriens två toppskyttar som levererade då Bui leder skytteligan på 13 mål, ett före Svantesson

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om matchen:

”I kokande värme spelar vi sista hemmamatchen innan sommaruppehållet (en bortamatch kvar mot Öjersjö). Fröjden kommer på besök som är ett bra lag, även om tabellen inte riktigt visar det. Det blir en ganska tillknäppt match då båda lagen försvarar bra. Vi har absolut fler målchanser än Fröjden även om de inte var helt ofarliga framåt heller. En liten besvikelse infinner sig i omklädningsrummet efteråt då vi inte producerar lika mycket framåt som vi är vana vid. Men ett oavgjort resultat kändes ganska rättvist och känslan i truppen är såklart riktigt bra ändå! Vi tackar Fröjden för en härlig kamp! Nu ska det bli gött med lite sill!”

Fröjdens Simon Sävenek sa så här om matchen:

”I första halvlek äger Götaholm mest boll och rullar runt i sitt lag, men sett till klara målchanser har vi minst lika många, om inte fler. Mange gör 1-0 snyggt och Götaholm kvitterar snyggt på hörna. Vi borde nog ha gått till pausvila med en ledning sett till hur många fina lägen vi hade, men lagen gör varsitt mål i första och spelet håller stundtals hög nivå för att vara division 6. I andra får vi kriga desto mer. Med ett trött och skadeskjutet lag trycks vi tillbaka av Götaholm som kommer i våg efter våg. Målvakts-Rickard gör ett fantastiskt jobb och även laget i övrigt som krigar till sig en pinne. Med lite tur kunde vi även fått med oss alla tre pinnar efter ett guldläge på slutet, men oavgjort kändes rättvist tycker jag. Vi tackar Götaholm för en god match och den otroligt duktiga domaren som höll en riktigt bra nivå hela matchen. Nu tar Fröjdens sommarlov. Glad midsommar och tack till dig Rasta för denna vårsäsongen!”

GBK leder alltså 6A medan FFK är sexa

 

Öjersjö IF – FC Bosona-Bosna IF 2-3 (1-2)

Bosona-Bosna fortsätter att smyga med bakom topplagen och tog ännu en seger när laget slog Öjersjö med 3-2 på bortaplan. Mattias Gidlöf gav dock hemmalaget ledningen redan efter tio minuter men precis innan paus satte Ajdin Smajlovic 1-1 och Romano Berisa 2-1. Smajlovic ökade sedan på till 3-1 i början av andra. ÖIF:s Jamie Bengtsson Parker drog sen in en frispark med tre minuter kvar men det räckte inte för hemmalaget. 

Bosona-Bosnas Ajdin Smajlovic sa så här om segern:

”Det känns riktigt skönt med tre nya poäng. Alla spelare gjorde sitt bästa och fullföljde matchplanen på bästa sätt. Vi hade bra kontroll på hela matchen och med lite flytt kunde vi tryckt in två eller tre bollar till. Vi tackar motståndarna Öjersö IF och lägger nu fokus på vår sista match innan en skön ledighet.”

ÖIF:s kapten Jamie Bengtsson Parker hade följande att säga om matchen:

”Vi börjar matchen bra och gör 1-0 välförtjänt och har kontroll på matchen . Under en period på två minuter tappar vi boll i fel lägen och Bosona-Bosna är skickliga och gör två mål. I andra halvlek blir det lite mer Hawaii fotboll de gör 3-1 på kontring och vi kämpar på efter det. Vi får in ett mål på frispark så det blir lite nerv i slutdelen men Bosona-Bosna gör det bra och håller undan. Grattis till motståndarlaget och vi får ta nästa match mot götaholm då serien vänder.”

Bosona-Bosna är fyra i tabellen, sex poäng bakom ledande Götaholm. ÖIF återfinns på en tiondeplats. 

 

Tollereds IF – FC Härlanda 0-2 (0-1)

Det var ett mittenmöteSpinnarvallen när FC Härlanda besökte Tollered. Inför mötet var hemmalaget obesegrade på gräset på Spinnarvallen med fyra segrar och ett kryss. Den sviten skulle dock brytas då gästerna till slut kunde vinna med 2-0Martin Victorin slog till redan efter sex minuter och 2-0 kom i matchen slutskede (målskytt Toni ”Tonigol” Micevski).

Härlandas Andreas Berglund sa så här till bloggen om segern:

”Känns idag som vi kommer taggade till samlingen. Redan på uppvärmningen som känns fruktansvärt uppstyrd med fångarnas mått mätt. Matchen drar igång och tycker vi har spelövertag i början. Sen kommer Tollered in mer och mer i matchen. Dom har ett gäng goa fötter som lägger goa mackor på deras forwards. Vi gör 1-0 då V krigar sig igenom och en klassisk tåfjutt placerar bollen ner till stolproten. Halvlek och gött tugg på gubbarna och välbehövlig vätskepaus i värmen. Andra halvlek är det mest kamp Tollered med mer boll men vi försvarar oss riktigt bra matchen igenom. Mot slutet kontrar vi in 2-0 och det är spiken i kistan. Gött jobb från samtliga!”

TIF:s kapten Jesper Hammarstrand sa så här om förlusten:

”Jag får börja med att säga att Härlanda var ett bra spelande lag med många känsliga fötter, ett av de mer spelskickliga lagen vi mött. Vi däremot grisar och får inte igång vårt spel, tvåa på bollen och saknade jävlar anamma. Dom var bättre och förtjänade att vinna, det gjorde inte vi. Men det fanns i alla fall korv i kiosken, det får man va glad för.”

Härlanda är femma i tabellen och Tollered är sjua

Bilden till inlägget är lånad från Härlandas Facebooksida.

 

Lekstorps IF – Syrianska/Arameiska FG 3-2 (2-1)

Syrianska/Arameiskas dåliga form fortsätter och gårdagens förlust var lagets tredje raka. Efter två storförluster var det dock betydligt jämnare när laget åkte till Gråbo för att möta Lekstorp. LIF öppnade målskyttet då Simon Karlsson satte 1-0 efter en dryg kvart. Aleksander Yildirim kvitterade för Syrianska/Arameiska men precis innan paus återtog LIF ledningen när Karlsson satte sitt andra mål för matchen. Även Yildirim skulle bli tvåmålsskytt då han gjorde 2-2 på straff i mitten av andra. Det var dock LIF som skulle dra det längsta strået och Patrik Tall blev matchhjälte med sitt 3-2 tolv minuter från slutet. 

Segern gjorde att LIF klev förbi just Syrianska-Arameiska i tabellen (dock endast tack vare bättre målskillnad). Gråbolaget är nu åtta, en placering före gårdagens motståndare. 

 

Bergsjö IF – Inter Linné IF 0-4 

Gårdagens stora skräll var utan tvekan bottenlaget Inter Linnés 4-0 seger mot topplaget Bergsjö IF! Målen gjordes av Antonio Mendez Hernandez (2), Tomas Alazar och Rolando Sosa Torrico

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om förlusten:

”Ja vad ska man säga, vilken plattmatch vi gör idag. Kändes som vi redan var på semester och att de här tre poängen skulle trilla in av sig själv. Men motståndarna ville annat, de var mycket hungrigare, sprang mer, spelade bättre och det gjorde de över 90 minuter, helt klart välförtjänt seger. Vår prestation var än av de sämsta i Bergsjön på flera år. Det klassiska ordspråket ”motivation slår klass” var ett faktum idag.”

Inter Linnés Guillermo Moreno hade följande att säga om matchen:

”En viktig seger för oss. Från första minuten så kom alla in på planen med rätt inställning: vi ville vinna denna matchen. Efter 10 minuter fick vi en straff men vi missade den, vi hade tålamod och tappade inte huvudet. Vi fick tydliga instruktioner: låt motståndare äga bollen och spela på kontringar, vilken funkade utmärkt för oss till sist och vi gjorde fyra mål. Två fasta situationer och två individuella insatser. I flera situationer var det tuffa fysiska kamper, men vi försökte att hålla oss lugna. Vi hade en backlinje som var stabil, stark och som kämpade i varenda situation, ett smart mittfält som läste av spelet utmärkt och ett effektivt anfall.”

Inter Linné är fortfarande elva i tabellen men närmade sig lagen framför. Bergsjö IF är kvar som tvåa men har nu två poäng upp till ledande Götaholm och två matcher mer spelade. 

 

/Rasta