Så här gick det i 7B igår:

 

ONSDAG 19/6

Elisedals IS – Rambergets BK 2-1 (1-1)

Elisedal avslutade sin vårsäsong med en hemmaseger mot Ramberget men det satt långt inne. Det var oavgjort i paus efter att Jonatan Sandberg Rasmussen gett EIS ledningen och RSK:s kapten Darin Bahmani kvitterat. Med dryga kvarten kvar fick sen hemmalaget en spelare utvisad men lyckades ändå att få in segermålet och det var Sandberg Rasmussen som höll sig framme igen i matchminut 76! 

EIS ena tränare, Sebastian Malmgren, sa så här om segern:

”En riktig krigarinsats. Ska man vara helt ärlig så är den kanske lite orättvis men vi är effektiva och gör en bra match försvarsmässigt. Startar matchen bra första 30-35 sen tappar sista 10. I andra tar dom över mer och mer, vi får en utvisning med kanske 20 minuter kvar men lyckas hålla ifrån och vinna. Fantastiskt skönt!”

EIS går på sommarlov som femma i tabellen medan RSK (som har en match kvar) är åtta

 

Käringöns FC – IFK Hindås 1-3 (0-1)

Hindås hade ingen rolig start på säsongen med sex förluster på sina sju första matcher. Lagom till uppehållet har dock laget hittat formen och gårdagens seger var lagets tredje rakaAndreas Milkewitz gav Hindås ledningen i första halvlek och den ledningen stod sig till pausen. I andra kunde dock KFC kvittera men Hindås var starkare på Heden 2 och unge David Jönsson blev matchhjälte då han satte både 2-1 och 3-1

Hindås Joakim Örneflo sa så här om segern:

”Tredje raka! Riktigt gött inför uppehållet. Mycket ändringar i laget under och innan match, men alla krigade på och det resulterade i en vinst denna kväll! Matchen var ganska jämn, Käringön hade mycket boll i början men sedan jämnade det ut sig under matchen gång! Måste hylla våra grymma juniorer David och Anton (som båda bara är 15 år), som gjort två riktigt bra matcher här på slutet (Anton mål i förra, David mål mål idag)”

Hindås fina form har skickat upp laget till en sjundeplats. KFC är nia. Båda lagen går nu på sommarledighet. 

 

BK Björkåsen – Göteborg City FF 1-2 (0-1)

Topplaget City tog en viktig seger i jakten på tvåan Johanneberg och ettan BK S:T Jakob. Men det var hårda bud mot jumbon Björkåsen. Navid Fallah gav förvisso laget ledningen efter 25 minuter men i början av andra kvitterade Robert Andersson för Björkåsen. Med mindre än en kvart kvar kom sen Citys segermål, signerat Andreas Ölander

BKB:s Samir Lundberg Ben Sassi sa så här om förlusten:

”Vi spelade jättebra idag, nog bästa matchen iår. Vi fick ett mål bortdömt och skapade många chanser. Positivt trots förlust.”

Citys kapten Anders Hultberg hade följande att säga om segern:

”En kass insats från vår sida idag och vi lyckas ändå gå därifrån med tre poäng. Vi har en del lägen i början av matchen men när vi gör 1-0 blir det lite för svårt hela tiden. Vi bjuder in Björkåsen i matchen och de kvitterar tidigt i andra. Men vi vaskar fram lite chanser och sent i matchen får vi ett nytt ledningsmål. Men Björkåsen krigar på och gör en starkare insats än oss, men vi får med oss poängen. Skönt att studsa tillbaka efter förra veckans sista minuten-förlust. Nu tar vi sommarbreak och kommer laddade tillbaka igen i augusti!”

City är trea i tabellen, en poäng bakom Johanneberg och fem bakom S:T Jakob. BKB är sist i tabellen. 

 

/Rasta