Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till det senaste från division 3 Nordvästra Götaland:

 

Det var gott om spänning i matcherna som spelades innan det är dax att dansa runt stången och ta några dagar ledigt för att fira Midsommar.
En match är ännu ej spelad i skrivande stund och det är HBFC – HESTRAFORS 
– – – – – – – – – – – – –
Mycket fokus riktades ju mot klassiska Ruddalen IP där serieledande FRÖLUNDA gästades av jagande ANGEREDS ALLIANSEN och när krutröken lagt sig stod det 2-2 på anslagstavlan och 1 pinne vardera.
Hemmalaget var i förarsätet vid 2 tillfällen då man hade både 1-0 och 2-1 men A.A gav sig inte utan kvitterade båda gångerna.
Tyvärr var jag ej på plats men enligt rapporter så kom VF billigt undan då A.A var klart bäst i andra halvleken.
En nöjd Angered tränare i Joel Sjöqvist säger följande om matchen:
# En tät drabbning mellan två lag fulla av kvalité både individuellt och kollektivt.
Där Frölunda har ett större bollinnehav men där vi skapar målchanserna. Vi hade lite svårt att hålla dem ifrån deras spelyta 2 första delen av matchen, och FurubladZhubi fick utrymme att agera vilket kunde sårat oss rejält om det hade fortsatt. Vi justerade lite positioner efter det så blir det en matchbild vi kontrollerar.
Någon får väl skriva argt till mig om jag har fel men jag kan inte minnas ett avslut på mål från Frölunda under 90 minuter bortsett målen. Deras 1-0 är en bjudning. Deras 2-1 är en sjuk kedja av aktioner, spelvändning inspel på 1 tillslag avslut på 1 tillslag, hatten av. Vi gör mål på straff samt efter genombrott i inre korridor följt av inspel mellan mv och backlinje. Vi borde gjort minst ett till och skulle haft två straffar till. Men men så är det ibland. Vi gnuggar vidare.
– – – – – – – – – – – – – –  –
På en usel gräsmatta nere i Lerkil kunde till slut LANDVETTER åka hemåt med 3 pinnar i bagaget men resultatmässigt var det en tight historia då det ”bara” blev 1-0, skit samma tror jag man tycker hos de Gröna då man tog 2 pinnar mer än sina värsta konkurrenter, den hete Ålänningen Wilhelm Ingves fick dagen till ära iklädda sig match vinnarrollen.
Landvetters Yasin Belouati om matchen:
# Planen som erbjöds fick Mossens IP att se ut som Ullevi ??
Halvhögt gräs, stenhårt underlag, bollen fastnade när man drev med den osv, men 3 poäng löste vi i alla fall.
Nu har vi hållit nollan i tre rakamatcher.. sen är väl Landvetter känt för att vara starka andra halvan av säsongen ?? så nu är det upp till bevis för oss att haka på i toppen.
– – – – – –  – – – – – – – 
KÅLLERED tog en viktig 3:a och klamrar sig fast tätt bakom de 3 översta lagen i tabellen då man besegrade Gårda hemma med 2-1, notoriske målskytten Niklas de Broen noterades för sitt 9:e mål under våren hos KSK.
Gårda går tungt och ligger pyrt till i tabellen men spelmässigt står man upp bra men det där lilla extra flytet saknas och jag tror garanterat att Coach Runeman gärna hade inkasserat en seger innan man går på semester.
Kållered´s coach Adej Hayek om matchen:
# En mindre bra prestation från vår sida som ändå resulterar i tre härliga poäng vilket är det viktigaste för vår del. Nu ska vi kraftsamla våra krafter och avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.
– – – – – – – – – – – – – –
På Mossens IP var det svängdörrar under denna match då VIRGO var i ledningen, gästande JIF vände till 1-2 men under matchens sista 10 minuter kunde Virgo vända tillbaka via 2 mål och och avgörandet kom i minut 93 när lite av vårens spelare i de röd/svarta Antonio Boulos med sitt 7:e mål under våren säkrade upp segern, extrem VIKTIGT för Virgo, garanterat skittungt för Jonsered.
– – – – – – – – – – – – –  –
I matchen mellan DALEN – KONGAHÄLLA hände något mycket märkligt… för första gången på 50 dagar, eller sedan 1/5 var det någon ann Gulskrudad spelare än Bita Bångens som målade för Dalen…  bara att lyfta på hatten för B.B som haft en mäktig svit under denna period.
Dalen utan avstängde spelande Tränaren Ahlgren tog en stabil seger med 4-1 och har imponerat sjukt mycket under sina 11 inledande matcher.
Gällande IKK blir jag inte riktigt klok på Kungälvslaget… kvalitet finnes men man får inte till det enligt mig.
När man bröt en 5 matchers lång förlustsvit senast åker man på ytterligare en torsk med stora siffror denna gången, Varningsklockarna ringer i min bok.
Omgång 11:
  • KÅLLERED – GÅRDA  2-1
  • FRÖLUNDA – ANGERED  2-2
  • VIRGO – JONSERED  3-2
  • DALEN – KONGAHÄLLA  4-1
  • LERKIL – LANDVETTER  0-1
  • HBFC – HESDTRAFORS  spelas torsdag kväll
/ Bendinho