Vi tittar till midsommarveckans matcher i 4A!

 

ONSDAG 19/6

Kode IF – FK Kozara 7-1 (2-0)

Kode IF befäste sin topposition efter hela 7-1Kozara igår. Det var dock ”bara” 2-0 i paus efter dubbla mål av Robin Bäckman. Då ska det tilläggas att gästerna fick sin målvakt Stefan Suvajac utvisad efter halva den första halvleken. Marcos Abello reducerade sen i början av andra men Rasmus Haraldsson satte 3-1. I slutet rann det iväg efter två mål av Markus Anderberg och varsitt från Oscar Gustafsson och Anton Lindgren.

KIF:s Jonathan Hartwig sa så här om segern:

”Det var en varm dag så tempot var inget vidare i matchen, vi gick även ner oss i Kozaras låga tempo. Deras målvakt fick rött kort efter att han slog mig i huvudet när det var avblåst efter en hörna. De hade ingen andramålvakt så de fick ställa en utespelare i mål. Detta gjorde att det blev spel mot ett mål i princip resten av matchen. Vi gör två mål innan halvtid. Början på andra blev inte riktigt som vi tänkt oss då de tråcklade sig igenom i straffområdet och fick in en boll. Sedan blev Kozara allt mer trötta och det rann igenom i slutet till 7-1.”

Kode leder 4A, en poäng före Kortedala. Kozara är under strecket på en elfteplats.

 

Nol IK – Lunden Överås 2-1 (1-1)

Bortalaget Lunden Överås kom stärkta till matchen då de hade tre raka trepoängare i ryggen. Hemmalaget Nol hade kryssat i sina två senaste matcher. Aran Bajazidi såg iallafall till att hemmalaget ledde redan efter tio minuter. Lundens Tom Engvall hann dock kvittera precis innan paus. Med kvarten kvar av matchen kunde sen Nebeyu Elias avgöra till Nols fördel-.

Lunden Överås kapten Mattias Alfredsson sa så här om matchen:

”En match med att hav av yta på mitten där det växlades halvchanser åt båda hållen. Känns tungt att inte få med sig en poäng från den här tillställningen. Grattis Nol!”

Hemmalagets målvakt Jesper Skånberg hade följande att säga om segern:

”Vi gör en kanonmatch, vi kämpade och spelade för varandra vilket gör att vi vinner idag, väldigt skönt med tre poäng! Nu har vi United Africa borta nästa match så det är bara att ladda om och ta nya tre poäng!”

Lunden Överås är tia i tabellen medan Nol är sjua.

 

Lerums IS – Guldhedens IK 0-1 (0-1)

Guldheden har gått upp och ner hittills under säsongen. Det började tungt innan laget hittade en bra period med fyra raka segrar innan det gick neråt igen. Nu har det vänt ännu en gång och i onsdags tog laget sin andra raka 1-0 seger. I matchen mot Lerum satte Tobias Petersson matchens enda mål i den 34:e minuten.

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om segern:

”Vi kom med en 1-0-seger mot Semberija i bagaget och det slutade med ett lika bra resultat mot Lerum idag. Efter 10 minuters trevande inledning tar vi över fullständigt och vi dominerar klart första halvlek. Dock skapar vi inte så många chanser som spelövertaget borde generera. Målet får vi till skänks, Tobias Petterson stressar deras spelare till felpass och blir fri och sätter bollen i nätet. Andra halvlek är spelmässigt jämnare, och de sista minutrarna krigar vi hårt för våra tre poäng. Idag gick det vägen och totalt sett en bra insats från vår sida. Andra raka 1-0-segern vilket ger oss en riktigt go känsla att ta med sig inför sista vårmatchen mot Kode på tisdag!”

GIK:s matchreferat hittas HÄR.

Guldheden är nu femma och gick förbi just Lerum, som är sexa.

 

TORSDAG 20/6

SKIF Semberija – FC Komarken 2-3 (1-2)

Semberija har gått riktigt bra i vår men åkte i onsdags på sin andra raka uddamålsförlust på hemmaplan. I förra omgången vann Guldheden med 1-0 och nu var det Komarken som lämnade Bergsjövallen med en 3-2 seger. Det var dock hemmalaget som gjorde första målet när Kevin Yamoah satte 1-0 efter en halvtimme. Komarken hann dock med att både kvittera (Mohamad Abdulrazek) och ta ledningen (Mattias Thornberg) innan halvtidsvilan. Med dryga kvarten kvar utjämnade Semberija genom Enis Sali och precis efter blev Komarken reducerade till tio man. Trots detta slog FCK:s Shvan Kamal till på övertid och säkrade tre poäng för gästerna! 

Komarkens Mattias Thornberg sa så här om segern:

”Jämn match, vi följer matchplanen vi har bestämt innan väldigt bra och det gör att vi vinner ändå rättvist! Men det är 2 bra lag och en bra division 4 match men vi gör en fantastisk prestation idag som gör att vi vinner!”

Semberija är nu nere på en fjärdeplats medan Komarken är åtta. 

 

Kortedala IF – IK Zenith 1-1 (1-0)

Topplaget Kortedala tog ledningen direkt i matchen mot Zenith då Bahadir Erdal satte 1-0 efter bara två minuter! Den ledningen står sig in på tilläggstid i den andra halvleken. I 93:e minuten får Zenith en straff som Jim Nielsen säkert sätter dit och matchen slutar 1-1! 

KIF:s Alisan Agac hade följande att säga om matchen:

”1-1 idag känns som en förlust när Zenith får en straffspark som de gör mål på och direkt efter tar matchen slut. Inte mycket att säga tyvärr…”

Zeniths kapten Kim Luukkonen sa så här om matchen:

”Kortedala gör 1-0 på en hörna ett par minuter in i matchen och uppförsbacke direkt för våran del. Annars skapar inte Kortedala nått farligt alls, medan vi har några halvchanser. Andra halvlek blir ganska böljande och vi skapar några bra lägen. I matchens sista minut får vi en straff som Jim sätter kyligt. Rättvist! Tackar Kortedala och domarna för matchen.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR

Poängtappet gjorde att Kortedala tappade serieledningen och laget är nu tvåa, en poäng bakom Kode. Zenith är nia. 

 

/Rasta