Vi kollar till onsdagens 4B-matcher!

 

ONSDAG 19/6

Sandarna BK – IF Mölndal Fotboll 1-1 (0-0)

Mölndal kämpar i botten av 4B och behöver alla poäng de kan komma över. I onsdags blev det iallafall en pinne efter 1-1 mot Sandarna BKGröna Vallen men det kunde lika gärna varit tre. Efter en mållös första halvlek satte gav nämligen Niclas Högfeldt Mölndal ledningen med 1-0. Den ledningen stod sig till matchminut 89 då Jesper Bergstrand dunkade in en frispark för hemmalaget. 

SBK:s tränare Lars Olsson sa så här om matchen:

”Det var en match där vi återigen fick ändra mycket. Vi har inte haft bra kontinuitet på träning och matcher under lång tid nu, så spelet blir lidande. Mölndal jobbar hårt och vi gör det ofta alldeles för svårt. I första är 0-0 rättvist, eftersom båda lagen bara skapar halvchanser och inte får till den där riktigt heta chansen. Ingen bra fotboll. I andra fortsätter det väl mer eller mindre på samma sätt. Vårt spel hackar och det blir ingen rytm. Mölndal tar ledningen efter en nick som Erik räddar, men den skruvar/rullar över honom och in. Vi försöker ändra ganska mkt för att skapa mer. Mölndal satsar på omställningar såklart och det blir chansartat spel. Vi har en nick i stolpen och något riktigt bra läge till. Men tiden började rinna ifrån oss när vi får ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet. Jesper dundrar in den i mål! Skönt för oss. Tungt för Mölndal. Rättvist om vi ser till hela matchen, kanske. Men förstår att Mölndal är besvikna efter den sena kvitteringen. De skall ha beröm för inställningen och att det i stort var en schysst match. Hos oss vill jag ge lite extra beröm till Kristoffer Malm som gör sin andra start i A-laget och gör det mycket bra!”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Vi spelade bra. Vårt unga lag kommer mer och mer in i det . De får en frispark i 88:e min och gör 1-1 . Annars rullar vi bra och har bra spel . Men vi är värda mer känner vi .”

Mölndal är fortfarande sist i tabellen med fyra poäng upp till närmaste lag framför (Askims IK). Sandarna återfinns på en fjärdeplats. 

 

Öckerö IF – Eriksbergs IF 3-0

I toppen av 4B återfinns Öckerö IF och laget tog en stabil seger hemma på Prästängen i onsdags. Victor Nystedt inledde målskyttet mot Eriksberg redan i den åttonde minuten och strax innan halvtid ökade Alexander Simonsson på till 2-0. I början av andra kom också 3-0 när Nystedt gjorde sitt andra mål. 

ÖIF:s Victor Niklasson sa så här om segern:

”Bra match från vår sida. Vi dominerade fullständigt i 75 minuter, Eriksberg hade en bra 15 minutersperiod där de tryckte på för 1-1. Men vi tog oss i kragen. Vi är inne i en bra period för tillfället! Där vi spelar fin fotboll samtidigt som vi stänger igen totalt bakåt. Nu ser vi fram emot en härlig midsommarhelg sen väntar Mölndal borta där vi går för tre nya pinnar!”

EIF:s Johan Magnusson Otter hade följande att säga om förlusten:

”Inte så mycket att säga om matchen förutom om att Öckerö var ett betydligt bättre lag än oss idag. De visar verkligen varför dom är i toppen och slåss om en plats till division 3. Ett helt rättvist resultat där vi får ta nya tag på hemmaplan nästa vecka mot GFF innan det är dags för lite semester.”

Öckerös matchrapport hittas HÄR

Eriksbergs motsvarighet hittas HÄR

ÖIF har nu skaffat sig ett litet grepp om förstaplatsen. Laget är två poäng före GFF och har dessutom en match mindre spelad. EIF återfinns på en åttondeplats. 

 

IFK Björkö – Askims IK 5-2

På den nedre halvan tog Björkö en viktig seger mot Askim och tog ett kliv bort från bottenstriden. Mannen för dagen var hemmalagets Andreas Odersjö som gjorde fyra av lagets fem mål! Det var dock Askim som inledde bäst och Ebenezer Adom-Ametefe satte 1-0 redan efter fem minuter. Lite senare kom även 2-0 genom Patrick Abrahamsson. Innan paus hade dock Jimmy Olausson reducerat till 1-2. Odersjö passade även på att bränna en straff precis innan paus men sista 45 var hans sikte bättre inställt. 2-2 kom i 69:e och 3-2 i 76:e innan Askim fick en spelare utvisad. Odersjö satte sen 4-2 innan Björkö också blev reducerade till tio man. I matchminut 89 kom sen 5-2 och Odersjös fjärde mål! 

Björkös Fredrik Augustin sa så här om matchen:

”Vi startade matchen riktigt dåligt med underläge 0-1 och sen även 0-2. Coach Babic gjorde några bra taktiska postionsbyten och från minut 30 tog vi över matchen totalt. 1-2 via en fast situation och bud på fler i första. Efter bra snack i halvtid gick vi ut och körde över Askim och vinner andra halvlek med 4-0 efter fyra baljor av skyttekung Andreas Odersjö. Jag vill ändå beskriva segern som en underbar laginsats där vi visar karaktär och bara tuggar på med positiv energi. Även ett stort plus till Björkö-klacken som trummar hela matchen igenom och agerar 12e spelaren.”

Björkö klev tack vare segern upp till en sjundeplats medan AIK är elva.

Bilden till inlägget är lånad från Björkös Facebooksida. 

 

Mölnlycke IF – Kärra KIF 2-1 (1-0)

Efter att par riktigt fina säsonger har det varit en riktig överraskning att Mölnlycke IF är inblandade i bottenstriden i 4B. I onsdags kom iallafall en seger mot Kärra KIF som gav MIF lite arbetsro. Det har även gjorts ett tränarbyte i klubben där Jonatan Gerth lämnat och Anders Thorstensson nu är huvudansvarig. När det gäller matchen så gav Markus Landén MIF ledningen precis innan paus tack vare en straff. Med en halvtimme kvar kvitterade dock gästerna genom Jonathan Brusberg. MIF.s höjde sig dock i med bara tre minuter kvar satte sen Jesper Falkentorn segermålet! 

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om segern:

”Vi har haft en rätt omtumlad vecka med tränarbyte i måndags och en tillrättavisning till oss spelare av vår ordförande i samma veva. Det blev en jämn match, första halvlek är det chanser åt båda håll när vi i sista sekunden lyckas få en straff och har en ledning med 1-0 i paus, Landén satte den iskallt. Andra halvlek skapar dom lite mer och vi får svårt att hålla i bollen. Tillslut lyckas dom få in 1-1 och då trodde jag inte att vi skulle orka vända tillbaka det igen men det gjorde vi. Jesper revanscherar sig efter förra matchen med en skön nick i bortre gaveln med några minuter kvar som vi lyckades hålla matchen ut. Tre goa och välbehövliga poäng inför sista matchen innan uppehållet.”

Kärra KIF:s tränare Jim Holmelin hade följande att säga om förlusten:

”Idag vände serien för oss och vi mötte Mölnlycke IF för andra gången. Mölnlycke öppnade matchen bra och satte hög press, det tog ca 10/minuter innan vi hade rett ut detta och vi blev det bollförande laget. Vi hade mycket boll och skapade 2-3 ok lägen, Mölnlycke jobbade på omställningar och skapade även de 2-3 lägen. I minut 45 hittar domaren en straff till hemmalaget som de säkert sätter till 1-0 En medioker första halvlek. I andra tycker jag det är ganska jämnt till en början innan vi börjar återigen bli det bollförande laget till stora delar. Vi för spelet och Mölnlycke jobbar med sina omställningar. Efter ett inlägg snappar våran spelare upp bollen och rullar behärskat in 1-1. Matchen står och väger, vi har alldeles för många enkla felpass och de skapar sina chanser på vårat slarv och deras hårda jobb. Minut 88 slår de en lång boll bakom våran backlinje som deras forward tar hand om och skjuter i stolpen, på returen räddar vi till hörna. Hörnan nickar de in till 2-1. Grattis Mölnlycke till segern. Vi har tagit poäng i matcher på precis samma sätt som Mölnlycke idag, men det verkar vara fult och fel att spela på det sättet och det efterfrågas ett spelsätt som handlar om att bygga spel och vara det bollförande laget. Vi har inte truppen till det denna säsong och det mynnar bara ut i tråkiga poängtapp och sura miner. Det är dax att spelarna i Kärra Kif bestämmer sig om man vill jobba hårt och ta poäng i matcherna eller spela fin och bekväm fotboll och vara torsk.”

Mölnlycke IF är nu nia och Kärra KIF är sexa. 

 

/Rasta