Vi kollar till midsommarveckans matcher i 5A:

 

ONSDAG 19/6

Utbynäs SK – Ytterby IS 3-2 (1-1)

Hemma på Lemmingvallen såg Utbynäs till att spetsa till toppstriden då de besegrade serieledarna Ytterby IS! Kevin Karlsson gav förvisso YIS ledningen i mitten av första men USK:s kapten Tom Berndtson kvitterade på straff innan pausvilan. Det var också Berndtson som gav laget ledningen i början av första. Ungefär i mitten av den andra halvleken kom även 3-1 (Jonas Hulander). Med kvarten kvar blev sen USK decimerande efter ett rött men närmare än Steffen Hjort Sörensens straffmål på övertid kom inte gästerna. 

USK:s tvåmålsskytt Tom Berndtson sa så här om matchen:

”På förhand en tuff match. Ett bra Ytterby som brukar springa sönder sina motstånd. En jämn första halvlek där båda lagen ligger bra i positionerna och rullar bra boll utan att skapa jätte många lägen. Båda lagen har dock varsitt riktigt bra läge förutom båda målen. Alltså 1-1 i halvlek och en jämn match. I början av andra halvlek känner lagen på varandra och det börjar spelas lite längre bollar. Efter ett tag börjar utbynäs bli tröttna och Ytterby är på väg att ta över. Då lyckas vi göra 2-1 och för energi av det. Efter det gör vi det riktigt bra och lyckas göra 3-1 med. I slutet blir det att Ytterby trycker på och får ett reducerings mål. Men vi reder ut det och tar 3 goa pinnar. Annars en jämn bra match.”

YIS matchreferat hittas HÄR

USK är nu sexa och Ytterby leder fortfarande serien. 

 

Romelanda UF – Älvängens IK 3-0 (1-0)

En liten skrällseger på Romevi där hemmalaget besegrade Älvängens IK med 3-0! Max Harris var den första halvlekens enda målskytt och 1-0 ledningen stod sig långt in i den andra halvleken. Till slut kom både 2-0 och 3-0 och båda målen prickades in av Henrik Björnrud

RUF:s spelande assisterande tränare Björn Sjösvärd sa så här om den fina segern:

”En helt underbar seger! Vi gör en kanoninsats. Bra coachning från Ronny/Janne/Anders på sidan och en helgjuten laginsats från samtliga spelare. Vi spelar oerhört stabilt och uppoffrande i defensiven. Älvängen har ett antal fina skottlägen i första halvlek, men oftast är vi där och täcker undan – så särskilt många avslut på mål blev det faktiskt inte. Den stora skillnaden denna match mot tidigare insatser är dock att vi faktiskt kändes riktigt giftiga i våra omställningar under hela matchen. Vi har gjort en ordentligt usel vår, men denna prestation visar att vi kan bättre. Nu återstår ännu en jättesvår match innan uppehållet (Angered MBIK), men oavsett hur det går där lär vi åtminstone ha huvudet ovanför vattenytan till hösten. Och då kan vi förhoppningsvis växla upp!”

ÄIK:s Niklas Ahlbom sa så här om förlusten:

”Inte mycket egentligen, vi ställer ut skorna och tror att det ska lösa sig. Vi sätter inte våra lägen och dom är effektiva i sitt kontringsspel. Vi får tacka Utbynäs som lyckas ta en stark seger mot Ytterby vilket betyder att serien fortfarande lever. Nya tag på tisdag hemma mot Hönö.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Romelanda är nia i tabellen medan ÄIK är fyra. 

 

Floda BoIF – Finlandia/Pallo AIF 3-4 (3-2)

Finlandia/Pallo AIF är bra med i toppen efter ännu en seger men det satt långt inne mot bottenlaget Floda i onsdags. Det var nämligen Floda som ledde i paus med 3-2Tobias Ekman gjorde 1-0 för Finpa innan Joel Davies och Albin Carlmark satte 1-1 och 2-1 för FlodaChristoffer Olsson kvitterade till 2-2 men innan vilan kom 3-2 till hemmalaget (Davies igen). Tuvelaget var dock hetare efter paus och Rickard Olsson satte både 3-3 och långt in på tilläggstid även 4-3

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare Kenneth Lindfors sa så här om matchen:

”Vi åker till Floda med en liten trupp pga skador, avstängningar, sjukdomar och bortresta spelare. En avbytare och en uppställning med många som fick spela på nya positioner. Vi börjar matchen bra och kontrollerar spelar ganska bra. Vi gör 0-1 tidigt när Tobbe nickar en hörna slagen av Ricardo. Efter ca 10 minuter så börjar vi slå bort flera bollar i uppspelsfasen och bjuder Floda på ett par rena lägen och samtidigt tappar vi vår energi i vårt spel och blir mer och mer passiva i försvarsspelet. Floda tar över matchbilden mer och mer och sätter 1-1 efter ca 20 minuter. Floda får mer energi av kvitteringen och spelar bättre samtidigt som vi går ner oss ytterligare. 2-1 till Floda kommer som ett brev på posten ca 10 minuter senare. Vi får en gratisbiljett att komma in i matchen när vi lite turligt gör 2-2 genom Coffes inlägg som seglar in i mål (eller var det meningen?) fast det var ändå Floda som avslutade bäst och sätter även 3-2 strax innan halvtid. Mycket frustration i vårt lag i halvlek men bestämde oss för att gå ut och köra de sista 45 för vi går ändå på semester efter dessa.
I andra lyfter vi oss något och kontrollerar händelserna bättre och bättre men Floda var inte ofarliga när dom stack upp. Vi fortsätter att missa flera lägen, vilket vi även gjorde i första. Till slut i 65 minuten sätter Richard 3-3 framspelad av Tobbe och vi får vittring på 3 poäng samtidigt som Floda blir lite mer ängsliga. I slutet av matchen får Floda en farlig frispark utanför straffområdet, skottet ändrar riktning i muren men Erenstedt som stod i mål idag lyckas på något osannolikt sätt vända tillbaka och rädda bollen från att gå in i mål, en riktig klassräddning. I slutet av matchen får en Flodaspelare syna sitt andra gula och dom fick avsluta matchen med 10 man. Vi väljer att flytta upp fler spelare och i den 92:a minuten spelar Tobbe återigen fram bollen till Richard som sätter 3-4. Vi väljer nu naturligtvis att dra hem nästan hela laget och vinner till slut med 3-4. Det var två lag som slet oerhört i värmen och krigade om varje centimeter på plan, ibland hettade det till men alla spelarna höll sig inom ramarna ändå. Även domarteamet gör en bra insats, självklart var man inte överens om alla domslut men överlag tyckte jag att dom gjorde en bra insats. Jag önskar Floda all lycka till i fortsättningen för det vi fick se idag av dom så är dom förtjänta mer än vad tabellen visar. Nu är det segeröl, pizza och sedan 4 veckors semester innan vi drar igång igen”

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om matchen:

”Segt med noll poäng efter matchen. Vi leder helt rättvist efter första halvlek där vi kunde gjort några mål till. Sen kommer Finpa ut som ett nytt lag i andra och dom gör det bra medans vi gör en blek andra halvlek.”

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Finpa är tvåa i tabellen, fyra poäng bakom ledande Ytterby. Floda är tia. 

 

TORSDAG 20/6

Hönö IS – Partille IF FK 1-5 (1-2)

Partille IF FK – Hönö IS 2-0 (1-0)

 

Igår fick publiken på Hönö Arena valuta för pengarna (om det nu är inträde) då de fick se 112 minuter 5A-fotboll. Partille och Hönö möttes i omgång 1Lexby men med 22 minuter kvar av premiären (Partille ledde 1-0) så la ljuset av och matchen fick avbrytas. När lagen nu möttes på Hönö Arean så spelades först 90 minuter (matchen i omgång 12) och sedan spelades matchen från omgång 1 klart (de 22 minuterna som återstod).

När det gäller den ”nya” matchen så satte hemmalagets Erik Sennerstam 1-0 tidigt och tände poänghopp för 5A-jumbon. Innan paus hade dock Partille gjort både 1-1 (Samuel Wesley) och 2-1 (Marcus Månsson). I andra fortsatte Partille att trumma på och Månsson gjorde 3-1 tidigt och han avslutade också målskyttet med sitt 5-1 mål med dryga kvarten kvar. Däremellan hade även Felix Jerkersson hamnat i målprotokollet. 

När det gäller de avslutade 22 minuterna av premiärmatchen så hade alltså Partille en 1-0 ledning att gå på. För att vara på den säkra sidan så satte även Tobias Lundström 2-0 med fyra minuter kvar.

Partilles Johan Dermark sa så här om matcherna:

”Vi inledde svagt i kraftig motvind. De la 1-0 relativt tidigt sen krigade vi till oss 2-1 innan paus. I andra så har vi vinden i ryggen och kör på för fullt och dominerar egentligen hela halvleken. Målen kommer och när det står 4-1 så gör vi en del taktiska byten för att orka med match nummer 2. Med en halvkass första halvlek så gör vi ändå jobbet och tar tre viktiga poäng. Match nummer två inleds med att det är 22 minuter kvar och vi leder med 1-0 genom undertecknad. Minns inte så mycket av premiären men vet att det var väldigt darrigt precis som en premiär kan vara. Nu var det bara att ladda om och kötta på efter den inledande matchen. Det är var ganska jämt och det märktes att det var många trötta ben där ute. Lite hafsigt spel men vi lyckas göra 2-0 efter ca 15 tror jag och då var det kändes det klart och vi vann båda matcherna fullt rättvist.”

En fin kväll för Partille alltså med sex poäng och laget är nu femma, sju poäng bakom ettan Ytterby. Tyngre för Hönö som är sist i 5A-tabellen.

 

/Rasta