Så här gick det i 5B denna midsommarvecka:

 

ONSDAG 19/6

FC Heden – IF Väster 1-2 (0-2)

Väster biter sig fast i toppen av 5B och i onsdags kom lagets åttonde seger. I mitten av den första halvleken kunde Väster göra både 1-0 (Oskar Francke) och 2-0 (Robin Axéll). Den ledningen stod hela vägen fram till matchminut 89Kim Nordström reducerade för FC Heden.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så är om matchen:

”Som alltid en jämn kamp, Väster är tunga och har en del spelare som sticker ut med sin speed och säkerhet i avsluten. Vi har en kanonstart med bland annat en ribbträff och lite andra halvlägen. Väster är starka i omställningarna och kan x2 komma förbi på vår vänsterkant och ta en stabil 2-0 ledning till paus. I andra är det i stort sett samma typ av match med lite halvlägen för båda lagen. Vi reducerar med 2 minuter genom ett pangskott av Kim. Hinner tyvärr inte med så mycket mer. Bara säga grattis till Väster och ta med att vi kämpar på match efter match. Återigen en stabil domartrio, nästan så man börjat vänja sig! Vår bäste idag tycker jag var Daniel Reitz som slet kopiöst på mitten (han skickar med en hälsning till tvillingbrorsan P.Reitz att få bukt med sina fötter så han kan springa mer på töpp istället och göra mål istället).”

Västers matchrapport hittas HÄR.

IF Väster toppar alltså 5B, tre poäng före Mossens BK. FC Heden återfinns på en niondeplats.

 

Donsö IS – Hovås Billdal IF 7-0 (3-0)

Efter en riktigt fin start på säsongen så hade Donsö IS bara en poäng på sina fyra senaste matcher inför hemmamötet med Hovås Billdal. Det blev dock en rejäl urladdning mot jumbolaget och 3-0 i paus blev till slut hela 7-0. Inte oväntat låg målfirma Backman/Hansson bakom en del där Olle Backman satte två och Albert Hansson fyra mål! Även Magnus Fhager hamnade i målprotokollet. DIS hade 3-0 redan efter 20 minuter.

Fyramålskytten Hansson sa så här om segern:

”Efter en dålig trend med flertalet dåliga matcher på rad var vi tvungna att att göra något.. Vi tränade tisdagskväll där vi avslutade med en kortare samling och smörgåstårta. Vi diskuterade den dåliga trenden och vad som bör ändras. Vi kom fram till en del viktiga saker bl.a att spela enklare, inte krångla till, utnyttja de vi är bra på och ge varandra energi genom positivt snack. Detta verkade ha bärt frukt och vi fullständigt spelar ut Hovås i två halvlekar med enkel, lite rakare och fin fotboll. Summerat är de gött o vara på vinnarspåret igen när serien vänder.”

Hovås tränare Henrik Fryklund sa så här om förlusten:

”Vi bestämmer oss för att spela enkelt första 10 minuterna och gör tvärtom. Vi sätter oss i svåra situationer där Donsö stressar oss till att göra enkla misstag. Efter 20 minuter står det 3-0. Över 90 minuter är Donsö bättre än oss i 70 minuter. Vi har en period på 20 minuter i första halvlek där vi skapar 3-4 riktigt bra lägen men som det sett ut i år så gör vi inte mål. En bit in i andra åker vi på 0-4. Då går luften ur oss. Sista 25 minuterna är en bedrövelse då Donsö springer åttor runt oss. Vi tar med oss de sista 20 i första samt att våra tre P03 killarna som vi hade med på bänken gör riktigt bra inhopp. Nu är det fokus på sista matchen mot Heden innan uppehållet.”

DIS matchreferat hittas HÄR.

Donsö är nu fyra i tabellen, fem poäng efter ledande Väster. Hovås är sist men har samma poäng som elvan Härryda men med sämre målskillnad.

Som vanligt finns bilder från matchen på Skärgårdsfotboll.

 

Härryda IF – Näsets SK 5-8 (3-5)

Det blev en svängig målfest när Näsets SK begav sig till Härryda i onsdags. Bortalaget rivstartade med fyra raka mål under matchens första halvtimme! Victor Kalasho satte 1-0, Casper Jonasson 2-0 och Dennis Strandberg gjorde både trean och fyra. Hemmalaget Härryda vaknade dock till innan paus och gjorde både 1-4 (Emil Björk), 2-4 (Bako Löfgren) och även 3-4! Tyvärr för Härrydas del så hann även NSK med ett till mål innan paus när Jonathan Eineskog Ekdahl satte 5-3 i 45:e matchminuten. I andra så höll Näset avståndet och Jonasson gjorde sitt andra mål fram till 6-3 innan Löfgren gjorde sitt andra och reducerade till 4-6. Lagen fortsatte att turas om att göra mål och Strandberg fullbordade sitt hattrick (7-4) innan Patrick Winstanley gjorde 5-7 för Härryda. Näsets Tomas Ünes blev matchens sista målskytt med sitt 8-5 mål!

HIF:s Bako Löfgren sa så här om matchen:

”Idag är vi inte alls med i början av matchen och Näset tar en ledning med 4–0 redan efter 30 minuter och dominerar oss. Efter detta är det något som händer, vi vaknar upp lite och gör tre raka mål och vi känner att vi faktiskt har en möjlighet att vända på det här. Näset släcker detta hoppet genom att göra 3–5 och sedan 3–6 och matchen slutar tillslut 5–8. Vi har ju ett återkommande mönster i år och det är att vi släpper in väldigt mycket mål och gör samtidigt en hel del mål. För tillfället har vi väldigt ont om folk och det gör inte situationen enklare men vi kämpar på! Vill du se matcher där det bjuds på målkalas bör du kolla någon av våra matcher.”

Näset har tätkänning och är trea, tre poäng bakom Väster. Härryda är näst sist i 5B-tabellen och har fem poäng upp till Fässberg över strecket.

 

TORSDAG 20/6

FC Linné – Balltorps FF 3-2 (1-1)

I torsdags fortsatte nykomlingen FC Linné att visa god form! Laget tog nämligen sin fjärde seger på sina fem senaste matcher (där Linné också har ett kryss mot serieledarna IF Väster). Det blev 3-2 hemma på Gröna Vallen mot Balltorps FF efter 1-1 i paus. BFF inledde målskyttet innan Linnés Olle Johnels nickade in kvitteringen på en hörna. I andra kan Linné göra både 2-1 (Blend Keshto) och 3-1 (Peter Johansson). BFF reducerar på en straff men kommer inte närmare.

FC Linnés Marcus Comé sa så här om matchen (eller han skickade vidare frågan till Oskar Roxström):

”Min enda kommentar är att det var en coachseger signerad Marcus Comé. Jag lämnar över detaljerna från matchen till Kapten Roxström: En jämn match. Vi spelar lugnt och behärskat under större delen av matchen. Balltorp tar ledningen efter en frisparksretur. Målet ger oss ännu mer tändvätska och Olle nickar vackert in 1-1 efter en magnifik hörna från Fred. Vi fortsätter att vara trygga i vårt spel. I andra halvlek nickar Blend snyggt in 2-1 målet. Balltorp är ständigt bollskickliga. Peter, vår kraftfulla innermittfältare gör en fantastisk prestation, där han fintar och i steget skjuter in bollen i bortre burgaveln. Balltorp får därefter en straff och 3-2 är ett faktum. I slutdelen av matchen pressar Balltorp på för ett kvitteringsmål och Wamid storspelar. Vi kämpar tillsammans tills domaren blåser och vinsten är vår. Vi gör en stabil insats och jag vill berömma hela laget för den positiva samtalstonen som bidrog till att vi vann. Jag vill också rikta ett stort tack till domaren och Balltorp för en god match!”

BFF:s kapten Malband Mohideen sa så här om matchen:

”En väldigt konstig match från våran sida. Vi släpper till tre enkla mål samtidigt som vi inte alls kommer upp i närheten av våran fulla kapacitet. Första 60 minuter vinner vi varken första eller andra bollar, vi går inte in i dueller och vi jobbar inte ihop som ett lag. Vi låter dom ha alldeles för mycket boll. När vi dock släpper in 3-1 i minut 60 vaknar vi till och skapar flera lägen. Vi missar tyvärr tre klara frilägen sista 15 min när det står 3-2. Sätter vi våra chanser vinner vi denna matchen trots 3 mål i baken. Första förlusten på 7 matcher. Men vi får helt enkelt lära oss utav detta och tagga om till nästa vecka då Donsö kommer på besök.”

Ett litet stopp alltså i Balltorps jakt på topplagen och laget är femma, sex poäng bakom Väster. FC Linnés fina form gör att laget nu är sjua efter 12 omgångar.

Bilden till inlägget är lånad från FC Linnés Facebooksida.

 

Fässbergs IF – IF Warta 2-2 (0-1)

I torsdags möttes även Fässberg och Warta den undre halvan. Inför matchen var Warta åtta och Fässberg tia och de placeringarna skulle vara oförändrade efter matchen då den slutade med ett kryss! Det var gästerna Warta som ledde i paus med 1-0 efter mål av Adis Hamidovic. FIF svarade dock i mitten av andra med att göra både 1-1 (Albin Broström Vedin) och 2-1 (Tommy Olsen) inom loppet av ett par minuter. Wartas kvittering dröjde sedan till den 87:e minuten när Mick Lindgren Larkner satte 2-2!

FIF:s Tommy Olsen sa så här om matchen:

”Första halvlek känns det som att vi tillåter Warta att äga mycket boll. Vi gör lite slarvfel i passningarna framåt. En halvlek som egentligen inte bestod av några målchanser men där Warta ändå lyckas få in en boll efter 15 minuter. Trist med underläge i paus men vi hade ändå en go känsla av att vi kommer lyckas vända. I andra halvlek spelar vi som ett helt nytt lag och tar över spelet mer och mer. Vi börjar skapa målchans efter målchans och lyckas på 4 minuter vända 0-1 till 2-1. Vi har några lägen med ett skott som går millimeter utanför ena stolpen. Med tanke på den oturen vi har just nu så istället för att ha stolpe in så är de stolpe ut och med det sagt så lyckas Warta egentligen från ingenstans, få in en kvittering med 2-3 minuter kvar. Känslan är tung men förhoppningsvis vänder de snart!”

Warta alltså åtta i tabellen och Fässberg tia (fyra poäng bakom).

 

/Rasta