Vi avslutar rapporteringen från veckan med 6B där vi även hann med dagens seriefinal

 

ONSDAG 19/6

Surte IS FK – Diseröd SK 1-2 (0-0)

Diseröd närmare sig den övre halvan och följde upp förra omgångens fina 8-2 seger mot Nödinge med en 2-1 seger i onsdags borta mot Surte. Efter första 45 var det dock inga mål från något lag men bara tre minuter efter paus kom 1-0 till DSK genom Oscar Thompson. Gästerna gjorde även matchens andra mål när Jakob Yngve ökade på till 2-0 med tjugo kvar. Surte fick in en reducering genom Paul Tieu med fem kvar men kom inte närmare.

DSK:s Erik Nordenborg sa så här om segern:

”Första halvlek är rätt chansfattig från båda hållen med mycket felpass. Surte hade en nick i ribban och vi hade ett friläge men farligare en så var det inte i första. Andra halvlek så får vi mer kontroll över spelet och lyckas göra 1-0 efter det tycker jag att vi har mer i matchen än Surte. Vi får in 2-0 och då blir det lite avstannat i spelet där det mest står och vacklar fram och tillbaks! Surte lyckades få in 2-1 målet när det är 10 minuter kvar tror jag men lyckades inte skapa mer lägen en målet!”

Diseröd är sjua medan Surte återfinns på en niondeplats

 

Nödinge SK – Hisingen FC 2-5 (1-2)

Hisingen FC öser på i toppen av tabellen och men hade det stundtals jobbigt mot bottenlaget NödingeVimmervi i onsdags. NSK tog ledningen direkt i matchen genom Wares Rezai redan i matchminut 2. Visserligen ledde HFC i paus med 2-1 efter mål av Amir Mohamademin och Abubakar ”Babu” Dumbuya men NSK gav sig inte. Med tio minuter kvar för Hisingen ett rött kort och några minuter senare sätter Abdul Rahman Jebnoun 2-2 på straff! Hisingen FC visar dock styrka i slutet med tre (!) raka mål! Adis Basic satte 3-2Niclas Castillo 4-2 och Stany Lokamba gjorde 5-2 på stopptid! 

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Vi åker till Vimmervi gräsplan med endast seger i våra blickar. Vi släpper ett tidigt 1-0 mål där Nödinge ställer om snabbt. Vi lyckas få in både 1-1 och 2-1 innan halvtid. Andra halvlek blir matchen mer jämn och Nödinge trycker på allt mer. Vi tar ett rött kort och strax därefter får Nödinge en straff som de gör mål på. Även om jag tyckte jag var ytterst nära på att rädda den haha. Efter det höjer vi oss rejält och hittar vårt sätt att spela och gör tre mål framåt och slutreslutatet blir 5-2. Nu är det full fokus till på lördag då det är en otroligt viktig match mot Västkurd och vi hoppas på en bra uppslutning till matchen med mycket folk på Bravida Arena. Stort tack till Nödinge SK, supportrarna och domaren för en fin match med mycket fotbollsgodis.”

Hisingen FC leder 6B medan NSK är elva.

HFC:s matchreferat hittas HÄR

 

Backatorp IF – FTU 2-3 (0-1)

Det går fortsatt tungt för jumbon Backatorp men laget var med länge i matchen mot FTU i onsdags. FTU (som kom med två raka segrar i ryggen) spelade till sig en 2-0 ledning efter mål av Abdullah Dereli i den första halvleken och Oguzhan Yilmaz i början av andra. Backatorp kämpade sig dock tillbaka och Vishnu Nair reducerade på straff innan Hasudin Muratovic satte 2-2 med kvarten kvar. FTU skulle dock få sista ordet då Ali Bedir avgjorde med sex minuter kvar. 

BIF:s Achraf El Messaoudi sa så här om förlusten:

”Det känns ganska tråkigt med förlust för att vi spelade väldigt bra. Vi rullade bollen, och alla i laget kämpade på som aldrig förr. Dock de var bra också då de spelade mer långa bollar och det är så jobbigt för våra försvarare. Samt att vi missade några riktigt bra chanser! Så var det, grattis till dem och dags för oss att börja om och köra hårt nästa match!”

FTU är trea i tabellen men har en bit kvar till toppduon. BIF är sist i 6B-tabellen. 

 

BK Skottfint – Neutrala IF 1-2 (0-1)

Neutrala fortsätter sin resa uppåt i tabellen efter sitt uppehåll. Efter att ha besegrat båda topplagen Hisingen och Västkurd blev det seger igen när BK Skottfint besegrades med 2-1BravidaZaki Mahamed satte 1-0 tidigt och med en halvtimme kvar kom tvåan (Abdinaasir Abuukar). Skottfint fick in en reducering genom Max Mårtensson med tio kvar men orkade inte mer och laget fick även spela sista kvarten med en man mindre. 

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Spelmässigt gör vi vår bästa match under juni. Följer matchplanen och har bättre inställning. Är konsekventa i försvarsspelet mot Neutralas possesion. Vi saknar en massa offensiv kraft inför den här matchen plus en massa andra borta på grund av skador och avstängningar. Vi sätter balans och försvarsspel väldigt bra, men saknar snabbhet framåt för att kunna hota och skapa fler målchanser. 0-1 är ett drömskott som kommer en gång på 100. 0-1 står sig länge och när vi väl gör mål är det reducering till 1-2. Spelmässigt är Neutrala det bästa laget i serien och de kommer att vara med och utmana i toppen hela säsongen. Nu får vi ett välbehövligt uppehåll där vi får slicka såren och så får vi se vad transfermarknaden har att erbjuda i sommar. Glad sommar Rasta och alla lokalfotbollsvänner!”

Neutrala är nu fyra och är tolv poäng bakom ledande Hisingen FC men med fyra matcher mindre spelade. Skottfint återfinns på en sjätteplats

 

TORSDAG 20/6

Bjurslätts IF – Hälsö BK 3-1 (1-1)

Bjurslätt tog en riktigt viktig seger i botten på 6B i torsdags när Hälsö BK besegrades hemma på Bravida med 3-1. Det var dock ö-laget som tog ledningen med 1-0 efter mål av Gustav Börjesson (hans tionde för säsongen). Bjurslätts Benny Brunberg satte sen både 1-1 (strax innan paus) och även 2-1 (i mitten av andra). Najib Nbou säkrade sedan segern med sitt 3-1 mål!

HBK:s spelande tränare Johnny Svensson sa så här om förlusten:

”Vi kommer inte upp i vanlig nivå och borde kunnat skapa fler chanser men Bjurslätt försvarar sig bra och är effektiva i sina kontringar. Nu siktar vi mot ett Neutrala i form nästa torsdsg innan vi tar sommarledigt.”

Bjurslätt är tia i tabellen och Hälsö är en åtta.

 

LÖRDAG 22/6

Västkurd BK – Hisingen FC 1-3 (0-2)

Hisingen FC matchar tätt och får med två matcher i detta 6B-svep! Det var nämligen seriefinal på Bravida idag då de ställdes mot toppkonkurrenten Västkurd BK. Hisingen kopplade greppet när Stany Lokamba satte 1-0 och Adis Basic ökade på till 2-0 strax innan paus. Skytteligaledaren Mario Atanasovski gav Västkurd lite hopp med en 1-2 reducering en bit in i andra men Arin Tawfik avgjorde matchen när han drog in en frispark i 89:e fram till 3-1

VBK:s Jesper Ljung sa så här om matchen:

”Det var upplagt för att bli en riktig fotbollsfest på Bravida med en seriefinal och fint väder. Men tyvärr så kommer vi inte upp till den nivån som vi behöver för att ta poäng mot Hisingen. En förstahalvlek där vi ligger för långt ifrån våra motståndare, stressar för mycket och är alldeles för slarviga i passningsspelet när vi har boll. Vilket leder till att Hisingen tar tag i taktpinnen och trycker ner oss och går till halvtid med en 2-0 ledning. I andra rycker vi upp oss en aning och får in en reducering och har några halv farliga lägen, men tyvärr inte mer än så. Hisingen ligger lite mer på kontring i andra när vi lyfter upp positionerna och är ständigt ett hot med bra omställningar. En fin frispark av Hisingen till 3-1 och luften går ur oss med några minuter kvar. Det är bara och bryta ihop och komma igen efter sommaruppehållet. Ett stort tack till alla som slöt upp på bravida idag för en härlig inramning!”

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om segern:

”Otroligt skönt att gå på semester med serieledning! Tycker första 45 så har vi full kontroll men i andra kommer Västkurd med och mer in i matchen och får även in 2-1. De trycker på bra men när vi gör 3-1 så är matchen slut. Fantastisk fotbollsdag! Otroligt mycket supportrar och bra stämning! Vi ber även om ursäkt vid en situation under matchen. Bra stämning för övrigt och lagen kom bra överens. Vi tackar Västkurd, domaren och framför allt våra fantastiska supportrar!! Trevlig semester!”

Hisingen har nu tagit ett lite grepp om serien och leder med sex poäng men då har tvåan Västkurd en match mindre spelad. Det är upplagt för en spännande höst där lagen möts igen i sista omgången! Det kan ju också bli ett trelagsrace om Neutrala fortsätter att vinna!

 

/Rasta