Här kommer det senaste från 6C:

 

ONSDAG 19/6

Landala IF – Solängens BK 0-4 (0-1)

Efter tre raka förluster och jobbiga 2-8 mot Styrsö och senaste 2-7 mot Järnbrott var Solängens BK tillbaka som vinnare. Det blev 4-0Guldheden Södra mot ett formsvagt Landala (en poäng på sina fem senaste inför matchen). Adam Olofsson Wermäng inledde målskyttet för SBK då han satte en straff i början av matchen. I början av andra kom 2-0 (Andreas Söderberg) innan Noel Nielsen avslutade med att göra både 3-0 och 4-0

LIF:s David Fhager sa så här om förlusten:

”En första halvlek som är någorlunda enligt matchplan. Vi ligger lågt till en början och de skapar inte allt för mycket medan vi sticker upp emellanåt. Oturligt nog får de en straff med sig efter hands på undertecknad och leder med 1-0 i halvlek. I andra halvlek går vi för kvittering men de kan istället skickligt kontra in flera bollar när vi går bort oss i press- och närkampsspel. Dessutom har vi en kronisk oskärpa sista tredjedelen från hela laget just nu. Vi skapar massvis med nästanchanser och att vi går ifrån matchen mållösa gör inte matchen rättvisa. Nya tag efter semestern, då får vi kriga oss igenom hösten istället!”

Solängen är femma i tabellen medan Landala återfinns på en elfteplats. 

 

Vrångö IF – Slottsskogen/Godhem IF 4-1 (2-0)

Vrångös finfina form fortsätter och ö-laget tog sin tredje raka seger i onsdags. Hemma på Klingkärr blev det 4-1 i det viktiga bottenmötet när Slottsskogen/Godhem gästade. Oliver Seiberlich och Emil Bech såg till att VIF ledde i paus med 2-0 och en kvart in i andra kom även 3-0 (Philip Steen). SG fick in en reducering med dryga tio kvar genom Mehmet Ülker men laget kom inte närmare utan istället satte Jesper Hellmark 4-1 i slutet. 

SG:s Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Vi hade svårt att utmana Vrångö. Det blev mycket långbollar som vi inte riktigt lyckades få fast på deras planhalva. Sedan ger vi inprincip bort ett 2-0 underläge. Så tyvärr är vi inte riktigt nära alls.”

Segern gjorde att Vrångö lämnade över sistaplatsen till just SG och tog sig själva upp till en tiondeplats

 

Önnereds IK – Hällesåker IF 0-2 (0-1)

Serieledarna Önnered har gått som tåget hela våren och tanken var att laget skulle avsluta med en till trea hemma på Apelsinplan i sista matchen innan uppehållet. Gästande Hällesåker hade dock andra planer och skrällde med en 2-0 seger! I mitten av första kom 1-0 genom Sebastian Nordqvist och en kvart in i andra satte Jonas Olcén 2-0!

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

”Vi möter ett lag som vill mycket mer och vi kommer inte alls upp i vanlig standard. De spelar klokt och tar vara på våra misstag. Vi får ändå va väldigt nöjda med våren sammanlagt. Men idag var Hällesåker bättre och vann klart rättvist.”

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Idag stämde allt! Trots två avhopp från två målvakter och vår tredje på Liseberg så ringer vi in en ersättare som inte spelat med oss på två år, och han håller nollan. Vi bevisar för oss själva hur bra vi kan spela och kan förhoppningsvis börja klättra i tabellen under hösten. Jonas Olcén är åter i målprotokollet och är en jätte i anfall som i försvar. Sebastian Nordqvist håller sig framme från sin vänsterbacksposition och kan trycka in 1-0. Nu väntar Järnbrott nästa vecka, då vår serie vänder.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Trots förlusten har ÖIK ett rejält grepp om 6C och leder tabellen, åtta poäng före jagande Styrsö. Hällesåker är nu uppe på en sjätteplats.

 

TORSDAG 20/6

Styrsö BK – Azalea BK 1-1 (1-0)

Azalea har blandat en del under våren och hade en svår bortamatch mot Styrsö (som hade chansen att knappa in på Önnered i toppen). Det började bra för hemmalaget när Mattias Janicijevic satte 1-0 i mitten av första. Med mindre än en kvart kvar av matchen kom dock 1-1 då ABK:s Mahdi Tohidi höll sig framme. 

SBK:s målskytt Mattias Janicijevic sa så här om matchen:

”En bra tillställning ute på Amneviksvallen där båda lagen (som väntat) spelade en positiv fotboll. Tycker vi tar tag i taktpinnen från start, rullar boll med tålamod för att sedan sätta bollen igenom deras lagdelar när tillfälle ges. Skapar även mycket lägen tidigt, där Petter tvingas göra några riktigt kvalificerade räddningar. 1-0 kommer till slut genom en hörna som jag själv kan skalla in. Skönt! I starten av andra halvlek sätter Azalea en betydligt högre press än tidigare, vilket gjorde att vi blev tillbakatryckta och hade oerhört svårt att komma loss. Detta fortsatte igenom hela halvleken, och till slut får de utdelning via en fast situation. Matchen slutar 1-1, vilket känns rättvist.”

Styrsö tog förvisso in en poäng på ledande Önnered men är ändå åtta efter. Azalea är sjua. 

 

/Rasta