Det lirades en del matcher igår och så här gick det:

 

SÖNDAG 23/6

6A

Lekstorps IF – FC Bosona-Bosna IF 3-1 (2-1)

Lekstorp tog en fin hemmaseger i sin sista match innan uppehållet och kan gå på ledighet med en stabil mittenplacering. Det var dock gästernas Elvir Culum som satte matchens första mål (på straff) i mitten av första. LIF replikerade dock nästan direkt genom Ahmed Mahamuud och innan paus fick även hemmalaget en straff (som Eric Svensson gjorde mål på). Direkt i andra kom sen matchens sista mål då Nissan Svensson satte 3-1 och säkrade hemmasegern.

Bosona-Bosnas tränare Darmin Muslimovic sa så här om matchen:

”Lekstorp sprang mer än oss idag, de klarade av naturgräset bättre än oss, vi hade ledningen men kunde inte hålla det länge, slarvade i kommunikationen några gånger och det räckte till förlust idag. Det kändes tungt idag för oss även om vi kämpade på bra. Det viktigaste för oss och det som glädjer mig är att vi står enade som ett lag i vinst och förlust. Vi kommer igen!”

LIF:s Johan Hedström sa så här om segern:

”Det började sådär med att matchen blev uppskjuten ca en timme, men vem gillar inte lång uppvärmning? Sista vårmatchen, fint väder och mycket publik. Som sagt så startar den senare och det märktes nog på båda lagen att det blev lång väntan. Första 20 är Bosona-Bosna något hetare och får med sig en straff som dom sätter säkert. Sen tar vi över tycker jag och kommer tillbaka nästan direkt och gör 1-1, i slutet får vi också en straff som också är säker i målet. Andra halvlek börjar perfekt när våran kapten får in ett kanonskott (sneträff) från 20-25 meter ribba in. Något kaosartat och svängigt en stund efter för båda lagen och inga mer mål kommer. Trevlig match, bra domare och jag tycker vi vinner rättvist ändå. Hela laget gör en riktigt bra insats och nu önskar vi alla ett gött uppehåll och trevliga semestrar så ses vi i augusti! Ciao!”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR.

LIF går på ledighet som sjua medan Bosona-Bosna (som också är klara för våren) är fyra i tabellen.

 

Bergums IF – Gamlestaden FF 4-8 (2-3)

Det blev målrikt på Bergumsvallen när topplaget Gamlestaden FF kom på besök. Jumbon Bergum hängde dock med bra i matchen till en början och tog ledningen direkt genom Edis Dautovic. GaFF kom tillbaka och kvitterade via ett självmål innan Glenn von Beetzen satte 2-1 för gästerna. Det var som sagt en målrik match och innan paus hann både BIF:s Alexander Zakarian kvittera och Oliver Cardoso ge GaFF ledningen igen. I andra kunde sen Gamlestaden gå ifrån lite mer när Lukas Wallmander gjorde 4-2. Zakarian reducerade förvisso till 3-4 med sitt andra mål men sen kom tre raka mål för Gamlestadslaget. Cardoso fullbordade sitt hattrick när han gjorde både 5-3 och 6-3 innan Joakim Rinman satte 7-3. Lagen gjorde sen varsitt mål till innan det var slut. Emir Ahmemulic satte 4-7 och Mergim Ibishi avslutade målskyttet för GaFF.

BIF:s Christopher Nordlinder sa så här om matchen:

”Vi börjar mycket bra och får det viktiga 1-0 målet efter bara några minuter. Sedan är det åter försvarsspelet vi måste jobba med. Vi har lite otur med skador och återbud som gör att vi inte orkar matchen igenom. Förhoppningvis får vi inte lite nya friska spelare efter uppehållet. Nu blickar vi framåt och ska göra allt vi kan för att ta vår första seger mot Bergsjö IF på fredag.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden är tvåa i tabellen, två poäng bakom lokalkonkurrenten Götaholm. Bergum är sist i 6A.

 

6B

Neutrala IF – Nödinge SK 11-0 (5-0)

Neutrala fortsatte sin fina svit efter sitt uppehåll och krossade bottenlaget Nödinge SK med hela 11-0. NIF har nu fyra raka segrar och är på allvar inblandade i toppstriden. Målen trillade in i en jämn takt och 5-0 i paus blev 11-0 totalt. Matchens stora målskytt blev Neutralas Abdikaafi Mahamud Diiriye som blev femmålsskytt! Övriga mål gjordes av Abdinaasir Abuukar (2), Shaafi FarahBile Diiriye och Abdihakin Yusuf Mohamed.

Neutrala är nu trea i tabellen. Nio poäng bakom ledande Hisingen FC men med tre matcher tillgodo. Nödinge återfinns på en elfteplats.

 

6C

Tynnered FC – Järnbrotts IF 3-2 (1-1)

Topplaget Tynnered tog en viktig seger i jakten på serieledarna Önnered. Det blev dock en jämn match mot JärnbrottÅkeredsvallen där JIF:s Linus Laggar gjorde matchens första mål men där Fatmir Muric kvitterade strax efter. I andra halvlek kunde Uran Berisha ge Tynnered ledningen innan Laggar kvitterade med sitt andra mål för kvällen. Med bara tio minuter kvar kom sen segermålet för Tynnered när Ahmed Hamad höll sig framme.

JIF:s spelande tränare Carl-Johan Svensson hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust. Tynnered tar tag i taktpinnen från start. De äger spelet totalt i 10-15 minuter. Vi vaknar dock till och börjar skapa en rad chanser. Efter att ha avverkat några hörnor och ett par bra chanser sätter vi till slut 1-0. Tynnered kvitterar dock relativt omgående efter att deras skott tar på back och ställer vår målvakt. Vi är betydligt närmre en ledning efter första halvlek än tvärt om. I andra halvlek gör Tynnered ett byte som avgör matchen. De hade problem att skapa lägen under 90 minuter men tack vara deras högerspringare kommer de genom gång på gång. Efter 54 minuter gör de 2-1 efter en snett-inåt-bakåt situation. Samma spelare skapar sedan en hörna för Tynnered några minuter senare. Järnbrott vinner dock första- och andrabollen här och Henrik kan kontra och sedan frispela Laggar som kvitterar. Matchen står sedan och väger men med 10 minuter kvar kommer deras högerytter igenom igen och spelar en fri spelare i mitten. 3-2. Vi försöker samla ihop oss och går för kvittering men saknar vassa lägen. En jämn match som hade varit rättvis om vi delat poäng. Men deras högerytter gjorde som sagt skillnaden idag.”

Tvåan Tynnered är nu sex poäng bakom ledande Önnered. Järnbrott återfinns på en åttondeplats.

 

7C

Rödbo IF – Bergsjön SK 1-5 (0-1)

Det går fortsatt tungt för Rödbo IF i 7C. Igår blev det förlust igen när Bergsjön SK kom på besök till Rödbovallen. Gästerna ledde med 1-0 i paus efter mål av Mahamed Abdi Shekhuna. En bit in i andra kom sen både 2-0 (Mustafe Mohamud Ali) och 3-0 (Yusuf Mohamed). RIF fick sen in en reducering genom Christian Throlin men BSK:s Yusuf Mohamed fullbordade sitt hattrick då han gjorde både 4-1 och 5-1!

RIF:s kapten Fredrik Strömberg sa så här om matchen:

”Ja, vad ska man säga? Vi saknar en del spelare som tillsammans med våran usla form (!) gör att det redan innan matchen känns som rejäl uppförsbacke. Sett till matchen så gör vi väl egentligen ingen katastrofal insats sett till förutsättningarna. 1-5 är tyvärr inte orättvist, det är väl ungefär så mycket det skiljer mellan lagen idag. Som så många andra matcher denna säsongen står vi upp hyfsat i första halvlek men orkar inte andra. En match återstår innan ett välbehövligt sommaruppehåll där vi får chansen att göra en ”reset”, få tillbaka lite folk och förhoppningsvis träna lite kondition. Får gratulera Bergsjön till segern och tacka domaren som stod upp bra trots pressen med en domarkontrollant i publiken!”

BSK är femma i tabellen medan RIF är elva.

 

Proletären FF – AIF Göteborg 0-4 (0-0)

AIF Göteborg gör en fin säsong och tog ännu en seger när det var ”rött” derby mot Proletären FF igår. Efter en mållös första halvlek så satte Kim Holm dit 1-0 för gästerna på Åkeredsvallen i början av andra. Strax efter kom även tvåan genom Jesper Larsson. I slutet av matchen ökade först Joel Otterloo Kuronen på till 3-0 på en frispark och sedan satte han även en straff fram till 4-0

PFF:s burväktare Rasmus Hansson sa så här om förlusten:

”Första halvlek var jämn. AIF var bollförande men det var väldigt jämnt mellan lagen med några chanser för båda lagen men 0-0 stod sig till halvtid. Sen i andra halvlek fick dom in ett tidigt mål vilket resulterade i att vi spelade mer offensivt i jakt på en kvittering, men tyvärr blev det 2-0 till dom i 58:e minuten och efter det lyckades vi inte återhämta oss. Det rann iväg lite mot slutet då AIF fick in både 3-0 och 4-0. Såg väldigt bra ut för oss i första halvlek men tyvärr höll det inte.”

AIF:s Joachim Frej sa så här om segern:

”Från villorna i Hjuvik till ett rött derby. En lurig match på förhand då Proletären blandat och gett samt de har fått ihop ett starkt lag med många gubbar från Inter Linné. Matchen börjar med mycket energi och många härliga dueller. I första hade vi många fina lägen som vi brände samt så hade Proletären några lägen dom med men vår ryska björn i målet gjorde snygga parader. Vi visste att de skulle bli trötta i andra och att vi skulle få fler chanser samt att målen skulle komma. Hela andra halvlek så brottar vi ner dem med vår fysisk och kondition. Mycket riktigt kom målen då Jesper drog till med ett fint långskott, kapten Joel smekte in en frispark vilket han i vanlig ordning gör om han inte är solidarisk och ger bort dem samt så bröt vi den dystra trenden med straffmissar när il capitano klev fram igen. Kim gjorde också en balja på en retur. Härlig laginsats och extra kul för vårt stabila försvar och Ilya att hålla nollan. Vill tacka domaren för en fin insats och publiken som hejade på denna soliga söndag. Arbetarnas lagmaskin rullar vidare! Viva AIF!”

AIF är trea i 7C-tabellen medan PFF är nia. 

 

Ösets SK – Lundby IF 3-5 (2-2)

Efter en tung start har omstartade Lundby IF börjat komma igång. Gårdagens seger mot Ösets BK var lagets tredje raka. Zoran Saula var het direkt och hade gjort både 1-0 och 2-0 efter dryga tio minuter! ÖBK:s Florian Zuta ville dock inte vara sämre utan han gjorde både 1-2 och 2-2 innan det var dags för halvtid på Gröna Vallen. Lundby kopplad dock greppet om matchen igen direkt i andra. Nana Piesie gjorde 3-2 innan Saula satte både 4-2 och 5-2! Senad Zuta fick in en reducering för ÖBK med kvarten kvar men hemmalaget kom inte närmare. 

LIF:s Johan Dahlbäck sa så här om segern:

”Vi börjar matchen väldigt fint, bra passningsspel och vi har total kontroll på matchen. Detta renderar också i två snabba mål av Zoran Saula, ett på en tabbe av deras målvakt och det andra efter fint förarbete av Abel Zerai som Zoran sedan klackar in. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer, deras duktige vänsterfotade anfallare tar på egen hand tillbaka dom i matchen. 2-2 i paus och vi snackar om att komma tillbaka till spelet vi hade i början. Tack och lov gör vi detta och gör 3 mål till, 2 till från Zoran (straff och fint skott utanför straffområdet) och ett från Nana Piesie (bra anfall hela vägen och Nana avslutar i bortre). De lyckas reducera men det känns aldrig riktigt farligt då vi rullar runt bra i slutet. Alla på planen var i stort sett döda sista 20 pga värmen. Vi borde gjort minst 4 mål till idag men det viktiga är de 3 poängen. Extra plus till Zoran som gör 4 mål och även till Cihan Köse som gör en väldigt stabil första match för säsongen som mittback.”

Den fina formen har fört upp LIF till en sjätteplats, två poäng före sjuan Öset

 

/Rasta