Det spelades en match i lokalfotbollen igår:

 

MÅNDAG 23/6

5A

Romelanda UF – Angered MBIK 2-1 (2-0)

5A-laget Romelanda UF har hittat formen lagom till uppehållet! I förra omgången slog de topplaget Älvängen (3-0) och igår besegrades ett annat topplag, nämligen Angered MBIK. Gästerna var spelförande men det var hemmalaget som gjorde målen i den första halvleken. Max Harris satte 1-0 efter 23 minuter och precis innan paus kom 2-0 på straff, målskytt Henrik Björnrud. I den andra halvleken fick Angered till slut in en reducering genom Iman Chaharlang men de kom inte närmare än så. 

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om segern:

”Riktigt skönt med tre pinnar, de var långt bort innan matchen startade. Efter Älvängen förra veckan så har vi verkligen stått upp för varandra och krigat in i de sista. Vi får kämpa från start även denna match Angered har allt bollinnehav och är verkligen skickliga i vad de gör. Vi har några kontringar som resulterar i 1-0 och sen precis innan halvtid en straff som säkert går in till 2-0. Skönt med lite försprång till andra halvlek då vi va redo att Angered skulle trycka på uppåt vilket de gjorde. Vi står upp för varandra och kämpar in i de sista med krampkänningar och skador på plan. Skönt med uppehåll nu så alla kan friskna till så ska nog hösten börja mycket bättre än våren.”

Angereds målvakt Aristides Rodriguez Heredia hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en bra match där vi som vanligt får äga väldigt mycket boll men tyvärr är det Romelanda som går till paus med en 2-0 ledning. Det blir inga större förändringar i 2:a, vi fortsätter äga boll utan resultat och sedan åker både vi och Romelanda på varsin utvisning. Vi lyckas reducera med 10 minuter kvar och är nära en kvittering men det ville sig inte idag. Nu tar vi lite ledighet och laddar in för höstsäsongen.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Romelanda har nu tre segrar på sina fyra senaste matcher och har klättrat ifrån bottenstriden lite och är åtta. Angered tappade viktiga poäng i toppen och är trea, sex poäng bakom ledande Ytterby.

 

/Rasta