Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson tittar till division 3 Nordvästra Götaland inför den 12:e omgången:

 

Omgång 12 väntar och för Landvetter & Kongahälla väntar semester efter denna runda medans övriga lag har en match kvar att lira innan det vankas sol, bad och för att läka eventuellt trötta kroppar.
Omgången ser ut enligt följande:
  • FRÖLUNDA – KÅLLERED
  • LANDVETTER – DALEN
  • HESTRAFORS – LERKIL
  • ANGERED – HBFC
  • JONSERED – KONGAHÄLLA
  • VIRGO – GÅRDA
Många intressanta matcher dels i toppen men även i botten och därtill ett möte mellan 2 fräscha 210 åringar.
FRÖLUNDA – KÅLLERED är ju lite av jättechans för Hayek´s KSK att på riktigt blanda sig i toppstriden, en förlust och jag tror att man får svårt att vinna 3 matcher mer än VF under hösten då man skulle ligga 7 poäng bakom.
I vårmötet hade KSK iniativet och ledde med 1-0 och hade verkligen VF mot repet… men Frölunda lyckades sig krångla sig förbi den matchen med en 2-1 seger.
Jag tror att VF´s passningspel, framförallt tempot i det samt lagets kreativitet måste klaffa 100% för att besegra ett disciplinerat Kållered på onsdag.
Lite samma läge i denna fighten mellan LANDVETTER – DALEN, ett hemmalag som vill befästa sin tätplats mot ett bortalag med en glödhet striker i kanon form som vill täta till glappet i tabellen.
Detta är precis en sådan match som LIS tidigare om åren har förlorat då man klivit in som favoriter… återstår att se om man lärt sig av tidigare misstag men en på ren svenska ”göräcklig” match för LIS mot ett sylvasst Dalen i sitt omställningsspel på Bita Bångens.
HESTRAFORS – LERKIL borde vara en så kallad ”walk in the park” om inte ”Hestra” underskattar Lerkil som helt enkelt inte räcker till i denna serien, jag har fått indikationer på att man redan nu börjar fokusera på 2020 då man lyft uppett antal junisar i A truppen för att få känna på div 3 spel.
Oj oj oj vilken match för Joel Sjöqvist och hans ANGERED när det andra laget i hans hjärta HBFC kommer på besök
En match med garanterat mycket passion och jag tror att bortalaget HBFC mer än gärna skulle vilja sätta A.A på plats.. framförallt då man knytit till sig en av sina bästa spelare i Idris Abdi som numera tillhör ANGERED.
Tittar jag i spåkulan skulle jag kunna tänka mig något i form av: Mycket publik, strålande gräsmatta, många mål och förmodligen ett rött kort.
JONSERED – KONGAHÄLLA är en match som jag tror JIF gått och väntat på i över 2 månader då man borta blev totalt förnedrade och fick åka hem med 0-8 i baken från Kongevi, så räkna med ett heltaggat brukslag.
KONGAHÄLLA är lite som Liseberg, det är Bergochdalbana minst sagt.
Förändringar i lderastaben men man får det ej att lossna och nu står man inför en tuff uppgift innan man tar semester mot ett revanschsget JIF.
Andreas Nilsson, assisterande i IKK svarar på följande frågor från bloggen:
# Berg & Dalbane liknade säsong för er första hälften, Omg 1-5 innebar 10 poäng och tung seger borta mot ANGERED, sen bara 3 poäng på på 7 matcher och ”hemska” 10-22 i målskillnad, förklaringen till detta ?
Finns tyvärr ingen enkel förklaring, det som konfunderar mig mest är att träningarna har fortsatt med samma kvalité som innan, men det vi lyckas med på träning lyckas vi inte med på match. Det största problem vi haft under match är att vi ofta har bråttom till anfall och att vi då tappar boll i fel lägen så att motståndare kan kontra på oss i utsatta situationer. För att komma på rätt köl igen måste vi vara ha mer tålamod och minimera de individuella misstagen.
# Nu väntar en oerhört viktig match mot JONSERED i sista vårmatchen, tankar inför vår avslutningen ?
Spännande match mot ett Jonsered som fått lite luft under vingarna, de få som tror på 8-0 till oss igen kan bara glömma det. Kommer bli en tight match där laget som gör minst misstag kommer vinna. Förväntar mig inget skönspel utan rent krig i 90+
# Ni vann hemma med hela 8-0, finns det någon risk att det smyger sig in en känsla av att ”detta löser vi” ?
Nej det tror jag inte, hade vi gått stabilt fram till nu hade den risken vart större, sen åkte IKK på stor torsk ute i Jonsered förra året så det är mest den revanschen vi är sugna på.
# 2 nycklar mot JIF som måste stämma 100% för att ni skall avsluta våren som VINNARE ?
Vårt innermittfält måste vinna matchen i matchen mot JIFs dito, sen kommer effektiviteten framför mål avgöra allt.
– – – – – – – –
Sist ut i omgången är matchen mellan GÅRDA – VIRGO, 2 fräscha 210 åringar och trots att Gårda står som hemmalag är det Virgos hemmamatch (bytte match i våras) och Mossens IP är spelplatsen.
Virgo firar denna dag 110 årsjubilem med bland annat en oldboys match mot ÖIS innan matchen, GP kommer livesända så att förhoppningsvis letar sig mycket folk ner till Mossens IP på lördag.
Sjukt viktiga poäng på spel då Virgo kan vara 8 pinnar före vid seger, men vid Gårda vinst är det bara 2 poängs differans.
Hur som helst tror jag spelarna kommer ryckas med av festligheterna och jag tror på en sevärd målrik match som slutar 3-3
/ Bendinho