Så här gick det igår i lokalfotbollen:

 

TISDAG 25/6

4A

Guldhedens IK – Kode IF 1-4 (0-1)

Serieledarna Kode IF fortsätter att visa fin form och kunde lämna Guldheden Södra med tre poäng igår. Redan efter sex minuter spräcktes Guldhedens nolla då gästernas lagkapten Rasmus Haraldsson hittade rätt. 1-0 stod sig till mitten av andra innan Oscar Gustafsson satte 2-0 och lite senare åkte GIK på ett rött och fick avsluta med tio man. Direkt efter kom också 3-0 (Jonathan Hartwig) innan Guldheden fick in en reducering när Nicholas Kakonge satte en straff. Det hann dock aldrig bli riktigt spännande då Markus Anderberg stängde matchen med sitt 4-1 mål.

KIF:s Oscar Gustafsson sa så här om segern:

”Vi gör det vi är bra på, mycket mål framåt och det är skönt att vi har börjat sätta defensiven lite oftare. Idag släpper vi ett mål på en solklar straff, annars känns det stabilt bakåt, en väl genomförd laginsats. Guldheden har höjt sig flera nivåer sen vårt möte i andra omgången och hotade oss i första halvlek med mycket rörelse centralt och det var bra att vi redde ut det. Får passa på att önska Guldheden lycka till inför höstsäsongen. Nu är det fullt fokus på att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt mot Stenkullen nästa vecka.”

GIK:s tränare Nicklas Sernevall hade följande att säga om matchen:

”Bollinnehav 1 – Omställningar 4. Vi lyckas tyvärr inte omsätta bollinnehavet i mål och Kode omsätter sina omställningar i mål, då blir det förlust. Siffrorna är lite för stora, men ett topplag har marginaler med sig. Grattis Kode och grattis till seriesegern, för detta slarvar Ni inte bort?”

Lite tidigt för Kode att fira serieseger enligt bloggen men det ser onekligen bra ut och laget leder 4A, fyra poäng före tvåan Kortedala (som dock har en match mindre spelad). Guldheden är femma. 

GIK:s matchreferat hittas HÄR

Kodes referat hittas HÄR och som vanligt har Jessica Lundin tagit bilder som hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad därifrån. 

 

4B

IFK Björkö – KF Velebit 0-3 (0-1)

Velebit studsade tillbaka efter 0-4 smällen mot GFF senast. Det blev 3-0 i den luriga bortamatchen mot IFK Björkö. Velebit tog ledningen efter dryga kvarten genom ett självmål och tidigt i andra kom 2-0 (målskytt Kassim Coaney). I slutet av matchen kunde sen även Ahrun Cicek göra 3-0

Ö-lagets målvakt Jack Olsson sa så här om förlusten:

”Jävligt tufft! Står personligen för en av dom absolut sämsta matcherna i karriären och kan ta på mig både 1-0 och 2-0! Sånna missar kan vi absolut inte bjuda duktiga Velebit på! Vi spelar jävligt okej och utan dom individuella misstagen så hade vi säkert kunna fått med oss en pinne eller tre! Det är fortfarande mycket nytt och mycket som ska klaffa! Vi har i veckan gjort klart med ytterligare två spelare uppifrån som kommer bidra med ännu mer kvalitet och göra denna truppen ännu starkare och stabilare! Vi satsar absolut allt vi har på tre poäng mot Kärra nu på torsdag för att sen skicka truppen på rehabsläger till Smögen!”

Velebits ledare Daniel Skokic sa så här om segern:

”Ikväll gästade vi Björkö IF och började direkt med hög press på deras tighta, korta och ojämna gräsplan.
Redan efter några minuter skapar Franjo ett vasst läge när han bryter in och pressar iväg ett hårt skott som deras målvakt trycker iväg. Kort därefter så pressar vi högt och deras försvarande spelare trycker iväg en hårt bakåtpassning som deras målvakt misstolkar och den rinner rakt in i mål. Några minuter senare får Emilio med lite tur ett friläge men som målvakten parerar iväg till hörna. Vår press ligger på i första och Aron har både en stolpträff och Franjo skapar flertal lägen som målvakten håller borta från nätet. Björkö har inte mer än ett läge i första där Dalibor som ersatt Berra sent inför matchen gör en fin fotparad. Vi drar igång andra halvlek med samma press som i första och rullar ut Björkö, kort därefter matar Franjo in ett fint inlägg där Kassim med sin fantastiska höjdhopparspänst möter och trycker in 0-2 tidigt i andra. Vår press fortlöper och Franjo är den som skapar stora ytor och lägen mot Björkö. Det är även han som med lite tur lyckas spela fram Aron till en tom kasse och ger oss 0-3 tidigt i andra. Därefter faller Björkö och deras spel, vi tar över mer i matchen och sista 30 min har vi flertal lägen. Emilio Rossi, Roberto, Robert m.fl. har fantastiska lägen att sätta både 0-4 & 0-5 när vi missar friläge och kontringslägen i slutskedet. Vi kan inte klaga på resultatet och är nöjda med att ta med oss denna vinst från Björkös tuffa hemmaplan och nu väntar Mölnlycke IF hemma på fredag och därefter får vi alla en efterlängtad semester. Vi önskar Björkö all lycka med deras spel i division 4B och önskar er alla välkomna på grillad karré hemma på fredag!”

 

Velebit skuggar Öckerö i toppen och laget är tvåa, en poäng efter men med en match mer spelad. Björkö återfinns på en åttondeplats. 

 

5A

Partille IF FK – Utbynäs SK 0-2 (0-1)

Utbynäs har fått upp ångan lite i 5A och inkasserade sin fjärde seger på fem matcher när Partille besegrades på bortaplan. Alexander Sjursen gjorde lagets båda mål, det första tio minuter innan paus och det andra tre minuter från slutet. 

Partilles tränare Torsten Kymmer sa så här om förlusten:

”Inte så mycket att säga om den här förlusten. Även om vi startar matchen lite bättre än Utbynäs, och har ett jätteläge att göra 1-0, så är Utbynäs bättre sett över hela matchen. Vi kommer inte riktigt upp i nivå och har svårt att skapa målchanser. Utbynäs skapar inte särskilt mycket heller men de har en spetsspelare där framme som kör två fina i individuella prestationer som leder till två mål. Sedan är det en match som lätt hade kunnat svänga om vi haft lite mer på vår sida. Vi har, vad jag ser, en solklar straffsituation vid ställning 0-1 där vår spelare blir glidtacklad bakifrån i ett avslutsläge. Men domarn tycker tyvärr annorlunda än mig. Nu är det bara att bryta ihop, komma igen och göra en jävligt bra prestation mot Älvängen innan vi går på semester!”

USK:s Alexander Devos hade följande att säga om segern:

”En jämn match där skönspel inte stod i centrum. Partille får tidigt ett läge ribba-mållinje-ribba ut. Partille skapar egentligen inget mer efter detta, medan vi får full utdelning på våra chanser. Laginsats som gör att vi tar tre viktiga poäng. Och extra skönt eftersom vi tappade en 2-0 ledning tidigare i år.”

Rapporten från Partilles blogg hittas HÄR

USK är nu sexa i tabellen, en poäng bakom femman Partille

 

Älvängens IK – Hönö IS 3-0 (WO)

Alltid tråkigt när lag inte kommer till spel. 5A-jumbon Hönö IS lämnade WO igår mot Älvängen. Bloggen har inga uppgifter på varför men det trolig är väl brist på spelare. 

 

7C

Pushers BK -Kareby IS 6-1 (3-0)

Topplaget Pushers tog en säker seger hemma på Gröna Vallen mot Kareby och leder fortfarande 7C. Spelande tränaren Sunny Johansson Wong var på målhumör och han gjorde den första halvleken alla mål och såg till att PBK ledde med 3-0 i paus. I början av andra smet Joakim Jonsson emellan med 4-0 innan Johansson Wong satte sitt femte mål. Oliver Larsson satte 6-0 innan Kareby fick in ett tröstmål i slutet genom Arvid Davidsson.

Karebys tränare Morten Eriksen (som dock inte var på plats) hade fått följande rapport:

”Var tyvärr inte på plats idag. Men enligt rapporter från platsen och statistiken så var det lite som vanligt för oss igen. Båda lagen har samma antal skott och målchanser. Pushers sätter sina medans vi missar våra lägen. Det är väl därför vi harvar i botten och Pushers ligger i toppen.”

PBK:s matchrapport hittas HÄR

Pushers leder 7C, en poäng före Hjuvik och med en match mindre spelad. KIS är åtta. 

 

/Rasta