Vi kämpar vidare genom veckan och kollar till hur det gick igår:

 

ONSDAG 26/6

5A

Ytterby IS – Floda BoIF 8-0 (6-0)

Toppen mot botten i 5A och då blev det storseger för serieledarna Ytterby IS hemma på Ytterns IP. Bottenlaget Floda hade inte mycket att sätta emot och 6-0 i paus blev 8-0 till slut. YIS mål gjordes av Tobias Sanne (2), Kevin Karlsson, Joakim ThornbergSteffen Hjort SörensenJohan JussilaSebastian Strömqvist och Victor Andersson

YIS Joakim Thornberg sa så här om segern:

”En match som vi har går med rätt inställning till trots 11-1 senast. Vi göt en riktigt bra första halvlek med 6 mål och vinner nästan matchen då. Andra halvlek steppar dom upp men de räckte inte.”

Ytterby går på sommarledighet som serieledare, sju poäng före jagande Älvängen och Finlandia/Pallo AIF (där båda lagen dock har en match tillgodo). Floda är tia och avslutar våren med match mot Utbynäs till helgen.

Bilden till inlägget är lånad från Ytterbys hemsida. 

 

5B

Hovås Billdal IF – FC Heden 1-0 (0-0)

Bottenlaget Hovås Billdal tog en riktigt viktig seger i hemmamötet mot FC Heden igår! Det såg ut som matchen skulle sluta 0-0 men i 90:e nickade Daniel Danestedt in segermålet!

Hovås Billdals Adam Kling sa så här om den viktiga segern:

”Skönaste sättet att ta en trea på också. Inget bra spel från något av lagen men mycket dueller och där vi äntligen har lite flyt med oss. Vi vet att Heden är tunga och vill lyfta in bollarna högt på sina forwards, men vår backlinje och målvakt gör ett kanonjobb och lyckas vinna kampen där bak och sen ge oss lägen att kontra. Vi skapar en del chanser så utan att sätta dit dem. Andra halvlek hade kunnat gå vilket håll som helst men vi lyfter in en frispark från halvplan i 91:a som Stedt lyckas knoppa in. Fantastisk bra kämpat och viktigt att avsluta våren med en seger som ger oss en chans komma bort från nedflyttning.”

Hedens Daniel Reitz hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en hyfsad första halvlek och har några lägen att göra mål på men de vill sig inte riktigt. Som så många gånger förr i år så tappar vi orken i andra och gör väl 45 ganska dåliga minuter, samtidigt som Hovås trycker på framåt mycket genom deras ”bjässe” till anfallare. Och i matchens sista spark så trycker dom in en frispark i boxen och där står en ren Hovåsgubbe som bara kan nicka in den i mål. Surt så klart men det är fortfarande många poäng och spela om. Vi tar nya tag till hösten.”

Hovås är nu elva med två poäng upp till närmaste laget framför (som är Fässberg). Heden är är nia. Båda lagen är nu färdigspelade för våren.

 

IF Warta – Härryda IF 4-4 (0-2)

Härryda fortsätter att både göra mål och släppa in mål. Efter 5-8 förlusten senast blev det 4-4 i gårdagens drabbning mot Warta. Härryda hade greppet efter den första halvleken efter mål av David Johansson och Bako Löfgren. Warta reducerar i andra men Härryda sätter 3-1 (David Garrett). Warta höjer sig dock rejält och gör tre raka mål och leder plötslig med 4-3. I slutet kommer sen kvitteringen när Löfgren sätter sen straff fram till 4-4

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Första halvlek kan ha varit vår värsta i år. Inte mycket som funkar när det kommer till positioner och passningsspel. Härryda lyckas däremot med det mesta dom gör. I halvlek tar vi oss i kragen och peppar igång ordentligt vilket funkar trotts ett 0-2 underläge. Vi gör 1 mål ganska tidigt men får kort därefter en kalldusch i form av 1-3. Sen tar vi över matchen och spelar bra boll. Vänder till 4-3 helt rättvist om man ser till andra halvlek. Dessvärre dömer domaren en mycket tveksam straff med sekunder kvar och matchen slutar 4-4. Tråkigt att förlora två poäng såhär innan sommaren men men, nya tag på hösten!”

Härrydas tränare Jimmy Håkansson sa så här om matchen:

”Tycker det är en match där lagen har varsin halvlek, vår första är bland de bättre på hela våren, tycker vi leder välförtjänt med 2-0 i paus! Pratar i halvtid om att Warta lär komma ut starkt första 15 och mycket riktigt blir det så, 2-1 kommer rätt tätt efter halvlekens start, men vi lyckas trycka in ett 3-1 mål rätt kort därefter. Allteftersom orken tryter på vår stabila trupp på 12 gubbar, sjunker vi lägre och lägre och Warta gör tre raka mål fram till 4-3, vi gör en kraftansamling och skramlar fram en straff som Bako iskallt sätter till 4-4 med matchens nästa sista spark. Ligger man under med 4-3 i sista minuten får man väl antagligen vara nöjd med en pinne, även fast det inte känns så. En stor eloge till grabbarna som alltid är där och krigar på, nu tar vi välbehövlig semester!”

Trots poäng är Härryda sist då bottenkollegan Hovås vann. Warta återfinns på en åttondeplats.

 

6A

Gamlestaden FF – FC Härlanda 4-0 (3-0)

Gamlestaden spelade sin sista vår-match och den fina formen höll i sig. Hemmasegern mot Härlanda var lagets sjätte raka seger. Segern grundlades direkt i den första halvleken då GaFF hade 3-0 efter en halvtimme efter mål av Leo Kyriazis, Itian Werda och Oliver Cardoso. För säkerhetskull satte sen Richard Björnander 4-0 direkt i andra.

GaFF:s kapten Björnander sa så här om vinsten:

”Jävligt gött. Fint att gå in i uppehållet med 6 raka vinster och för tillfället ligga i toppen av tabellen! Gör vår bästa halvlek för säsongen och leder med 3-0 i paus och då kändes matchen ganska avgjord. Stor eloge till Härlanda som uppträder bra och krigar på matchen igenom!”

Härlandas Martin Victorin hade följande att säga om förlusten:

”Ja det var tungt idag. Vi får 0-1 som en kalldusch tidigt. Lyckas jobba oss in lite i matchen men då kommer 0-2 ganska omgående på fin spelvändning. Gamlestan är bollskickliga och spelar förbi vårt pressspel vilket leder till många bra lägen för dom i första. 0-3 i halvtid och vi gnäller av oss lite vid sidlinjen. Börjar starkt i andra men då kommer istället 0-4 några minuter in. Andra halvlek är lite avslagen med trötta fångar som fått jaga mycket boll. Det vi tar med oss från dagens batalj är härligt krigande, trots flermålsunderläget. Nu tar vi sommarlov och kommer tillbaka starkt till hösten!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern gör att GaFF faktiskt toppar 6A-tabellen men Götaholm har chansen att återta ledningen innan sommaren. Härlanda är femma.

 

7B

Johannebergs IF – BK Björkåsen 8-0 (3-0)

Topplaget Johanneberg gjorde sitt och hade inga problem att besegra jumbon Björkåsen igår. Det blev till slut 8-0 efter 3-0 i paus. JIF:s mål gjordes av Thomas Johansson Lima (2), Henrik Larsson (2), Fredrik JonssonSjouke BeemsterboerRikard Andersson och Adam Dahlqvist Ehn.

JIF:s Rino Wiger sa så här om storsegern:

”Vad ska man säga? Det är spel mot ett mål i 90 minuter, Björkåsen har många bra bollspelare, men de springer helt enkelt inte tillräckligt. Det var närmare. 15 noll än reducering, vi står högt och vinner bollen och har enorma chanser. Ett riktigt gott gäng får man ändå säga och en föredömlig domare!”

JIF är tvåa i tabellen, en poäng bakom BK S:T Jakob men med en match mer spelad. BKB är sist i 7B-tabellen.

 

7C

Hjuviks AIK – Proletären FF 7-0 (1-0)

Precis som i 7B blev det en säker hemmaseger när toppen mötte botten. Hemma på Hästevik besegrade Hjuvik gästande Proletären med hela 7-0 efter 1-0 i paus. Hjuviks mål gjordes av Andreas Svensson (3), Johan JanssonMarcus Størup, Calle Rendahl och Oscar Tenggren

Hjuviks Daniel da Silva sa så här om storsegern:

”Fem spelare borta idag (som vart ordinarie hela säsongen), vi visste att Proletären hade värvat lite nytt sedan vårt första möte. Vi ville tillbaka till segerspåret så det var upp till bevis. Vi är det bollförande laget, medans motståndarna försöker ha ett ganska lågt tempo. Vi skapar några halvchanser, innan Calle från ca 30m drar iväg en yttersida som går in i bortre hörnet. Skönt med 1-0 i halvlek. Vi pratar i halvlek att vi måste höja tempot i spelet och ”ta ut oss” lite mera. Andra halvlek börjar vi rulla lite mera boll, och höjer tempot. 2-0 får vi ganska tidigt efter ett fint kombinationsspel. Sedan kliver vår mittfältsmotor(Andreas Svenson) fram och fullbordar ett äkta hattrick fram till 5-0(matchen dör redan 3-0)vi trycker på och skapar en del lägen, men lyckas bara göra 2 till. En bra genomförd match idag. Vi visar att vi har en bred och jämn trupp i år där alla kan kliva fram och göra jobbet som krävs. Skönt med lite ledighet nu, så kommer vi med nya krafter till hösten och försöker slåss om 1:a platsen.”

Hjuvik går på sommarlov som tvåa, en poäng bakom ledande Pushers men med en match mer spelad. PFF återfinns på en tiondeplats

 

/Rasta