Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson spekulerar inför helgens division 3-matcher och har även snackat med Dalen/KFF:s spelande tränare!

 

Det är lite blandad mix när det gäller matcherna i serien nu, allt beror givetvis på att vissa lag valt att spela fler matcher under våren för att kunna ta en lite längre semester, men matcherna som kommer upp fredag + lördag är matcher ur omgång 12 + 13.
FREDAG:
  • HESTRAFORS – LERKIL (omg 12)
LÖRDAG:
  • ANGERED – HBFC  (omg 12)
  • JONSERED – KONGAHÄLLA  (omg 12)
  • GÅRDA – VIRGO  (omg 12)
  • DALEN – FRÖLUNDA  (omg 13)
I onsdags slog FRöLUNDA – KÅLLERED med 3-1 och har nu 7 poängs förspång till KSK i toppen av tabellen, tilltänkta spetsspelaren Petrit Zhubi börjar leverera mer och mer i sin nya gränvita dress.
Som jag förutspådde skulle ”Real” LANDVETTER få det tufft mot ett formtoppat DALEN och det blev oxå delad pott i vårens sista match för LIS då matchen slutade 2-2
– – – – – – – – – – – – –
Klipper in från tidigare inlägg vad jag tror om 4 av helgens 5 matcher:
HESTRAFORS – LERKIL borde vara en så kallad ”walk in the park” om inte ”Hestra” underskattar Lerkil som helt enkelt inte räcker till i denna serien, jag har fått indikationer på att man redan nu börjar fokusera på 2020 då man lyft uppett antal junisar i A truppen för att få känna på div 3 spel.
Oj oj oj vilken match för Joel Sjöqvist och hans ANGERED när det andra laget i hans hjärta HBFC kommer på besök
En match med garanterat mycket passion och jag tror att bortalaget HBFC mer än gärna skulle vilja sätta A.A på plats.. framförallt då man knytit till sig en av sina bästa spelare i Idris Abdi som numera tillhör ANGERED.
Tittar jag i spåkulan skulle jag kunna tänka mig något i form av: Mycket publik, strålande gräsmatta, många mål och förmodligen ett rött kort.
JONSERED – KONGAHÄLLA är en match som jag tror JIF gått och väntat på i över 2 månader då man borta blev totalt förnedrade och fick åka hem med 0-8 i baken från Kongevi, så räkna med ett heltaggat brukslag.
KONGAHÄLLA är lite som Liseberg, det är Bergochdalbana minst sagt.
Förändringar i lderastaben men man får det ej att lossna och nu står man inför en tuff uppgift innan man tar semester mot ett revanschsget JIF.
ist ut i omgången är matchen mellan GÅRDA – VIRGO, 2 fräscha 210 åringar och trots att Gårda står som hemmalag är det Virgos hemmamatch (bytte match i våras) och Mossens IP är spelplatsen.
Virgo firar denna dag 110 årsjubilem med bland annat en oldboys match mot ÖIS innan matchen, GP kommer livesända så att förhoppningsvis letar sig mycket folk ner till Mossens IP på lördag.
Sjukt viktiga poäng på spel då Virgo kan vara 8 pinnar före vid seger, men vid Gårda vinst är det bara 2 poängs differans.
Hur som helst tror jag spelarna kommer ryckas med av festligheterna och jag tror på en sevärd målrik match som slutar 3-3
– – – – – – – – – – – – – –
13/4 var jag på plats på Rudalen för att se premiären mellan FRÖLUNDA – DALEN och likt alla andra på plats förutom den lilla skaran DALEN supporters vr nog alla överrens om att det skulle bli en enkel resa för VF, men ack vad fel 90% på plats hade.
Gänget från Krokslättsvallen levererade en prickfri insats och skrällde till och vi fick en försenad Påsk bomb redan i omgång 1.
76 dagar senare möts lagen igen och jag är den första att lyfta på gubb kepsen och hylla FRÖLUNDA som efter denna chockförlust nu gått obesegrade i 11 omgångar med ett utfall på 8 segrar och 3 kryss.
Luktar lite div 2 om VF om man kan bibehålla samma fokus resterande 10 omgångarna.
Många trodde nog att DALEN blev underskattade, sprattlade till som nykomlingar brukar göra innan lagen tar dem på allvar.. men det Ahlgrens Gula Arme har visat är att man är ett bra fotbollslag hängivna sin matchplan vilket har genererat 19 poäng, IMPONERANDE.
Nu skall DALEN avsluta vårsäsongen med att gästas av serieledande VF och skal man bli laget som tar hem båda matcherna, inte omöjligt om du frågar mig.
Tog ett kort snack med Coach Ahlgren inför lördagen:
# ”Fångad av en stormvind” var ju ett örhänge signerat Carola, men ni har verkligen tagit serien med storm, 5 just nu i tabellen, förklaringen till er framgång ?
Vi har en taktik som alla följer. Vi har ett starkt lag med bra individuella spelare med otroligt god lagmoral!
# Spänner ni bågen inom gruppen nu eller är det fortfarande nytt kontrakt som är målsättningen ?
Nytt kontrakt är prio ett såklart, men topp 5 är lagets målsättning.
Min egna målsättning är alltid att vinna och de kan vi göra mot alla lag i denna serien.
# 21 MÅL framåt och 62% av dessa (13 st) från Bita Bångens, hans betydelse för erat lag ?
Klart att Bita är en stark pjäs i årets upplaga av DALEN KFF. 13 mål är jag såklart mycket nöjd med.
Han är helt klart en av våra viktigaste spelare. Bita är en svår spelare att komma åt, så jag tror han kan fortsätta leverera i höst trots att motståndarna har ett extra öga på han.
# Ni är enda laget som lyckats besegra Frölunda i årets serie, avslutar ni våren med ytterligare en meriterad skalp ?
Ja de hoppas jag! Vi ska göra allt vi kan för att ta 3 poäng denna gången också!
# Jag såg vårmatchen mot VF och då var det ett lag som följde matchplan till 100%, beskriv känslan som Coach att ha ett lag som underordnar sig direktiven som ges ?
Det känns givetvis underbart. Jag tycker att en av de viktigaste sakerna som ledare, är just att få alla i laget att dra åt samma håll. Jag tror de är svårt att nå resultat om man inte får de att fungera. De räcker att en faller ur ramen så tappar man en viss %. De i sin tur skapar missnöje hos andra och då tappar laget ännu mer. Blir som en ond cirkel som suger energi. Alla måste vara med på tåget både dom 11 som startar och dom som sitter vid sidan om.
# Hur slutar matchen mot VF  ?
Den slutar med en 1-0 seger till oss.
Vill även passa på att tacka dig ”Böjen” för trevliga blogginlägg på FB sidan
/ Bendinho