Så här gick det i gårdagens 5B-matcher:

 

TORSDAG 27/6

Näsets SK – FC Linné 2-2 (0-0)

Intressant möte mellan toppjagande Näsets SK och formstarka nykomlingen FC Linné. Efter en mållös första halvlek så var det gästerna Linné som kopplade greppet i andra. Andreas Karlsson satte 1-0 ganska tidigt och en stund senare kom även 2-0 (Robert Lundström). Matchklockan tickade på och det såg ut att bli en bortaseger på Åkeredsvallen. I 89:e kom dock reduceringen till 1-2 (Victor Kalasho på straff) och på övertid kom 2-2 genom Dennis Strandberg!

Linnés Robert Lundström sa så här om matchen:

”Vi möter idag ett riktigt farligt offensivt lag idag som har en del snabba och luriga spelare längst fram som till en början kommer till några farliga lägen som vi precis styr bort. Vi lyckas komma in bättre i matchen i slutet på första och kan börja andas lite med boll. I andra halvlek börjar vi med en högre energi och gör ganska snabbt 1-0 via ett snyggt curlat skott av Andreas Karlsson. Efter detta har vi några lägen att utöka innan vi gör 2-0 via en genomskärare och avslut på ett vid sidan om målvakten. Där har vi Näset i brygga och det dröjer ett tag innan de hittar tillbaka till sitt snabba spel. I slutet av matchen känner domaren för att göra en insats och dömer en hårt dömd straff till Näset för en hands intill kroppen från ett skott på nära håll. De gör mål på straffen och sedan börjar de mata in långa bollar och till slut med matchens sista spark lyckas de trycka in 2-2. Surt att tappa 2 pinnar men sett till hela matchen får vi vara nöjda.”

NSK:s Simon Slomic hade följande att säga om matchen:

”Som i många andra matcher har vi spelövertaget och skapar chanser som många gånger blir farliga, men just idag har vi det lite svårare att få in bollen i mål. Även om vi har kontroll på matchen så släpper vi ändå in 2 bollar men det gör inte så att luften suger ur oss, utan tvärtom, vi vill komma tillbaka och det gör vi även via Victor Kalashos säkra straff och Dennis Strandbergs sena kvittering. Vi är fortfarande med i toppstriden och det ska bli en väldigt rolig och spännande höstsäsong.”

Båda lagen är nu färdigspelade och Näset gör det som trea och Linné som sjua.

 

Balltorps FF – Donsö IS 4-2 (3-0)

Fin match på den övre halvan på Förbovallen när Balltorp gästades av Donsö. Hemmalaget slog till direkt när Shaian Najafi gjorde 1-0 redan efter tre minuter. Precis innan halvtid satte sedan Mathias Pringle både 2-0 och 3-0. Ö-laget höjde sig sedan i andra och deras toppduo reducerade med varsitt mål. Olle Backman satte 1-3 och Albert Hansson gjorde 2-3 på straff. Närmare kom dock inte Donsö och istället gjorde Najafi sitt andra mål när han satte 4-2 med mindre än tio kvar.

DIS Anders Jansson sa så här om förlusten:

”Ett steg bakåt igen. Även om vi inte var helt kassa i andra halvlek gav vi bort matchen i första halvlek där Balltorp gjorde tre mål på situationer som vi definitivt borde kunnat lösa bättre. Samtidigt borde vi satt ett par bollar. Men vi är inte riktigt med i matcherna mentalt just nu och ger oss inte chansen att vinna matcherna. En halvtidsvila där vi är bittra och kommer överens att höja oss. Med 20 minuter kvar har vi lyckas med att få in två bollar och har känning på dom. Men sen stressar vi i anfallen och blir alltför ivriga och slår svåra sistabollar. Balltorp gör 4-2 och matchen är över. Vi ser fram emot drabbningarna nästa år”

BFF är med bra och är fyra, fyra poäng bakom ledande Väster. Donsö är femma, två pinnar bakom Balltorp

 

IF Väster – Mossens BK 2-2 (0-1)

Seriefinal i vårsäsongens sista omgång. Ettan IF Väster tog emot tvåan Mossens BKÖnneredsplan. Mossens Karl-Johan Holm satte 1-0 fem minuter från halvlek men i början av andra nickade Robert Eckerman in 1-1. MBK svarade dock omgången genom mål av Ahmed Hamid och det såg länge ut att räcka till tre bortapoäng. Väster fick dock en straff på tilläggstid och den förvaltade Arvid Liljedahl på bästa sätt. 

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Skön avslutning på en trevlig vår. Sen kvittering på straff nånstans runt 92-93:e och nånstans tycker jag att vi chansmässigt förtjänade det. Mossen fortsätter att imponera på mig och jag är klart nöjd över att vi löst två poäng på matcherna mot dem med tanke på hur de har sett ut. Mycket känslor och bra med inställning från båda lagen! Skönt att gå på semester i serieledning men som alla ser är de riktigt jämnt och det kommer blir ett riktigt race i höst!”

Mossens motsvarighet Axel Bergström hade följande tankar om matchen:

”Riktigt riktigt trist. De kvitterar likt förra gången på straff, denna gången i 94:e minuten. Trots skador, resor och slitna kroppar gör vi en bra match men marginalerna är inte där helt enkelt. Nu är det upp till Väster att tappa detta.”

Väster går på sommarlov som serieledare, tre pinnar före jagande Mossen.

 

/Rasta