Vi kastar oss över torsdagens division 4-boll:

 

TORSDAG 27/6

4A

Kortedala IF – Lunden Överås BK 1-2 (0-2)

Lunden Överås kämpar i botten och hade på pappret en riktig svår bortamatch på Kortedalavallen mot topplaget Kortedala IF. Gästerna spelade dock till sig en 2-0 ledning i den första halvlek efter mål av Robbin Engelsen och Tom Engvall. Med mindre än en kvart kvar av matchen kunde sen KIF reducera genom Dino Degirmendzic men de kom inte närmare.

Lundens Patrik Magier sa så här om den viktiga segern:

”Vi startar matchen precis så som vi hade planerat. Kortedala hade bollen men lyckades inte skapa något farligt . Det är dock vi som gör 1-0 efter ca 15 minuter. Man märker redan då att Kortedala blir frustrerande, och det passar oss perfekt . Vi lyckas även göra 2-0 i slutet av halvleken och det känns väldigt lugnt. I halvlek pratar vi om att bara le och att det skulle irritera Kortedala. Andra halvlek är lik den första och vi skapar en del chanser där vi borde ha gjort fler mål på. Kortedala lyckas till slut göra 2-1 i slutet och det kändes aldrig farlig förutom straffen dom fick i den 90e minuten, men den var riktigt dålig slagen och Jonte i mål hade inga svårigheter att ta den. Hade vi gjort mål på våra chanser så hade det kunnat bli 8-1 till oss men vi är väldigt nöjda med tre poäng.”

Segern gör att Lunden Överås är tia i tabellen med fyra poäng ner till elvan Kozara. För Kortedala betydde förlusten att laget tappade viktiga poäng mot toppkonkurrenten Kode. Kortedala är tvåa, fyra poäng bakom Kode.

 

IK Zenith – SKIF Semberija 0-1 (0-1)

Det blev bara ett mål på Hovgårdsvallen igår när Semberija gästade Zenith. Gästernas Suleyman Traore satte dit en frispark i mitten av den första halvleken och det räckte till tre poäng!

Zeniths ena tränare Walid Dahir sa så här om matchen:

”Idag gör vi ingen bra match varken taktiskt eller teknisk vi lägger energi på fel saker, ingen koncentration. Bästa spelare vår målvakt Johan.”

Semberijas matchhjälte Traore sa så här om segern:

”En helt okej match av oss. Hade önskat att vi hade satt vårt anfallspel lite mer i nuläget. Men vi är ett ungt lag, och är på gång! Vi är det bättre laget i 90 minuter. Kämpar för tre poäng och just därför vinner vi. Vill höja några spelare: Ali Simmo seriens bästa huvudspelare lätt utan tvekan. Så har vi en bred trupp, Fabian kommer in och blir planens lirare. Dennis kommer in och förlorar inte en duell. Sist men inte minst Eyo, vår målvakt, som vinner allt i luften, han va kung idag. Nu är det bara att ladda om för Lunden på måndag.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR

Semberija är trea i tabellen, fem pinnar efter ledande Kode. Zenith är nia

 

FK Kozara – Stenkullen GoIK 1-1 (1-1)

Hemmalaget Kozara försöker ta sig ifrån bottenstriden och gästerna Stenkullen försöker ta sig närmare toppstriden. Det blev till slut en poäng till vardera lag på Gamlestadsvallen igår. Felix Martinsson satte 1-0 för Stenkullen i matchminut 24 men bara minuter senare kom 1-1 (målskytt Ahmed Ismail) och matchen bjöd inte på några fler mål. 

Stenkullens Tobias Hansson hade följande att säga om matchen:

”Vi får en bra start på matchen, men tempot försvinner helt i samband med de båda målen. Kozara hade bra fart i sina omställningar, men det var nog inte en rolig match för publiken, och tror inte något av lagen är vidare nöjda med sina prestationer. Det kom till några halvchanser åt båda håll som kunde resulterat, men 1-1 och delad poäng. Bra gräsmatta och bra väder iallafall.”

Stenkullen är fyra i tabellen medan Kozara är elva

 

4B

Kärra KIF – IFK Björkö 1-2 (1-2)

IFK Björkö tog en viktig seger och klev ifrån bottenstriden lite. I bortamötet med Kärra KIF kom matchens alla tre mål i den första halvleken. Kärras Jonathan Brusberg satte 1-0 direkt i matchinledningen men Anton Olsson satte 1-1 och efter dryga halvtimmen spelad kom 2-1 när William Lännholm satte en straff. I början av andra fick sen Björkö målskytten Olsson utvisad men det blev inga mål efter paus. 

Kärra KIF:s kapten Niclas Andersson sa så här om förlusten:

”En jämn match där jag tycker vi är förtjänta av 1p iallafall. Vi radar upp en del chanser som vi inte kan ta vara på. Annars tycker jag att vi kämpade på bra, tyvärr får vi inte med resultaten.”

Björkös Andreas Odersjö sa så här om segern:

”OJ en sån skön vinst!! Tuff vecka, två träningar samt två matcher på fyra dagar kändes i kroppen när man klev av Klarebergsvallen idag. Matchen var knappa 3-4 minuter gammal när Kärra gjorde 1-0 och vi fick jobba i uppförsbacke direkt. Tungt, självklart. Men det gjorde inte så mycket, vi har vänt matcher förr och alla i truppen var beredda att offra ett ben för tre poäng. Efter baklängesmålet tar Björkö över mer och mer. Vi rullar som vi tränat mycket på och hotar i djupled. 1-1 kom senare genom en Anton Olsson med en av division fyras bästa högerfot (strax efter Jack Olsson) fast den här gången på huvudet. Efter det blåser det bara Björkövindar över hela planen, bra snack samt inställning. 2-1 kom på straff av William Lännholm vilket även resulterade i Lännholm första av många mål i Björkö-tröjan! Resten av matchen består mest av tjongbollar. Mest pågrund av att Anton ”Baguetten” Olsson fick ett av det mest bedrövliga röda korten jag har upplevt men som tur var lyckades vi hålla ut och tog med oss 3 pinnar hem till Björkö. Fantastiskt skönt. Nu blir det Skärgårdscupen att vänta nästa vecka och sedan lite uppehåll. CUPEN SKA HEM! CUPEN SKA HEM!”

Björkö är nu sjua i tabellen på samma poäng som sexan Kärra KIF

 

Älvsborg FF – Sandarna BK 0-0 (0-0)

Det blev mållöst på Påvelund när Sandarna BK gästade Älvsborg. Sandarna fick avsluta matchen med en man mer efter en ÄFF-utvisning men kunde inte utnyttja det övertaget. 

SBK:s Edvin Moenza sa så här om matchen:

”Tuff match kamp i 90+ tycker vi spelar den bättre fotbollen i första halvleken men Älvsborg är tunga på sina fasta och långa inkast. 0-0 i halvlek är väl ändå rättvist inga klara målchanser för ngt utav lagen. Älvsborg börjar piggt i andra men vi kommer tillbaka och jämnar ut spelet. Dom åker på en utvisning med 10 kvar och då tar vi över helt och trycker ner dom men lyckas tyvärr inte få in bollen. En bra kamp från båda lagen där ja tycker att vi nog förtjänar tre poäng men kan ändå köpa ett kryss.”

ÄFF:s kapten Harald Oresjö hade följande att säga om matchen:

”En match med mycket kamp och inte speciellt mycket målchanser. Tycker lagen har varsin halvlek och resultatet blir därefter. En rättvis poäng var. Skönt att avsluta med fem raka utan förlust, nya tag i höst efter ett välförtjänt uppehåll.”

SBK är fyra i 4B-tabellen, en placering före ÄFF.

 

/Rasta