Vi avslutar rapporteringen från gårdagen med matcher i sexan och sjuan:

 

TORSDAG 27/6

6A

Öjersjö IF – Götaholm BK 5-6 (4-4)

Götaholm går på sommarledighet som obesegrade serieledare i 6A men det satt långt inne i mötet mot Öjersjö. Efter 4-4 i paus kunde till slut GBK vinna med 6-5! GBK:s mål gjordes av Tobias Bui (3), Hoang Pham (2) och Osman Aday

Götaholms Shahram Mansouri sa så här om matchen:

”Ja du, vilken match! Den startar och vi har tre avslut på mål och de tre så står de 3-3 efter 15 minuter typ. Vi kommer inte upp riktigt i press så de får slå långa som de vinner varje gång och vi får inte igång vårt rull, halvleken slutar 4-4 och vi säger att vi ska höja oss i andra och de gör vi med får lite mer ytor men de får in 5-4 och faller tillbaka lite mer och vi äger boll och de slår bara långt. Sen känns de att de inte orkar mer så gör vi 5-5 på ett mycket vackert anfall och lyckas göra 6-5 sen på straff. Vi gör verkligen ingen bra match men vi vinner och de ett bevis på att vi bra även när allt inte stämmer. Tack till Öjersjö för en härlig match”

ÖIF:s Mattias Gidlöf sa så här om förlusten:

”Vi gör en relativt bra match. Skänker åter igen några lätta bollar till motståndarna som straffar oss. Götaholm är vassa framåt men har svagheter defensivt. Vi leder rättvist flera gånger men Götaholms offensiv klarar vi inte av idag.”

GBK i topp alltså, två poäng före tvåan Gamlestaden FF. ÖIF är tia. 

 

6B

Neutrala IF – Hälsö BK 3-2 (1-1)

Neutralas fina form fortsätter och laget har nu fem raka segrar på de senaste tre veckorna! Igår blev det 3-2 hemma på Länsmansgårdens IP mot Hälsö BK. Abdikaafi Mahamud Diiriye gav NIF ledningen i slutet av första men HBK hann kvittera innan paus genom Gustav Börjesson. I andra kom 2-1 (Abdinaasir Abuukar) till Neutrala tidigt och 3-1 (Hussein Faarah) med dryga kvarten kvar. Hälsö fick in en reducering (Adam Magnusson på straff) men matchen bjöd inte på några fler mål. 

HBK:s Mattias Friess sa så här om förlusten:

”Vi går ut och verkligen ger 100% mot ett bra Neutrala, synd att vi inte åtminstone fick med oss en poäng hem, för det var en jämn match från början till slut! Vi visar i denna match att vi är en av serien bästa lag och det tror jag Neutrala också tycker efter denna match, men vi tuggar på inför näst match efter uppehållet!” 

Neutrala är nu trea i tabellen, sex poäng bakom ledande Hisingen men med två matcher tillgodo. 

 

6C

Hällesåker IF – Järnbrotts IF 4-1 (3-1)

Hällesåker avslutade våren fint med en 4-1 seger hemma på gräset mot Järnbrott efter 3-1 i paus. 

HIF:s Jonas Olcén sa så här om matchen:

”Vi startar matchen väldigt bra, rullar boll o har bra tålamod. Högt självförtroende i vårt spel. Börjar med att göra ett snabbt mål och sedan efter det dominerar vi hela första halvlek. allt stämde för oss, spelade enkelt och spelade med ett glatt humör. Sedan kom 2-0 liten stund efter det kom 3-0 innan pausen. Andra halvlek så började Järnbrott mycket bättre än vad det gjorde i första halvlek och skapade några bra målchanser och gjorde ett mål ganska tidigt. Sen tog vi över matchen igen med mycket bollinnehav och mycket tålamod. Sen punkterade Marcus matchen med 4-1 målet. Så vi kunde ta en riktigt skön semester. 👍🏼

JIF:s Henrik Lundh sa så här om matchen:

”Första halvlek va en ren kollaps. Fick inte igång något spel. Hällesåker ägde boll och hade hela tiden fria spelare att spela på. Det stod 3-0 in i halvlek. Vi börjar andra halvlek mycket bättre, vi pressar deras spelare och vinner fler bollar, vi lyckas etablera mer spel och får trycka in 3-1. Vi får vara nöjda med 1-1 i andra. Surt att avsluta vårsäsongen med förlust. Hatten av för Hällesåker och lycka till i serien.”

HIF är på en fin femteplats medan JIF är åtta. 

 

7B

Knippla IK – Rambergets SK 5-1 (2-1)

Knippla gav sig själva ett bra utgångsläge inför hösten när det gäller uppflyttning till sexan. Laget tog en övertygande hemmaseger mot Ramberget igår. Peter Arvidsson och Mahdi Safari såg till att KIK ledde med 2-0 men innan paus reducerade Darin Bahmani till 1-2. Direkt i andra kom dock 3-1 (Safari) och i slutet blev även Arvidsson tvåmålsskytt innan Alexander Tillander satte 5-1

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om segern:

”Dags för årets tredje hemmamatch. Båda de tidigare hade slutat med kryss, något vi inte alls är nöjda med. Dags att visa att vi är starka på vår ö! Vi kommer återigen till start med full trupp medan Ramberget bara fått med sig 11 man ut. Enligt spelarna själva var det 4-5 kompisar som sagt nej samma dag. Antalet spelare i lagen, naturgräs och sol som värmde gjorde att matchen blev ganska bekväm för oss. Vi tar tag i spelet från början, Ramberget vet att de inte har några att byta med så de får backa hem och spela smart. 1-0 kommer rättvist efter 20 minuter. Vi hade då redan lyckats bränna några solklara chanser. 2-0 kommer kvarten senare. I slutet av halvleken krånglar vi till det och går inte dit i situationerna. Det leder till 2-1 med bara några minuter till halvtid. Ramberget får genast tro på poäng. Andra halvlek startar Ramberget med boll, men krånglar till det och vi kan göra 3-1 redan efter 15-20 sekunder. Det märks då hur spelarna tröttnar och vi får mer tid och yta att spela på. De chanser Ramberget skapar är på fasta situationer, men helt farligt blir det aldrig. Istället lyckas vi göra både 4-1 och 5-1. I slutet uppstår det som vanligt situationer när spelarna är trötta och det resulterar i två utvisningar för Ramberget. Tungt för dem att åka ut till Knippla med 11 man och förlora och få två utvisade, men ändå starkt att dem tar sig ut och gör vad dem kan. Nu tar seriespelet sommaruppehåll, men får oss väntar Vrångö i Skärgårdscupen redan på måndag. När vi vunnit cupen, då tar vi sommarledigt!”

Knippla är fyra i 7B-tabellen, sex poäng bakom ledande S:T Jakob

 

7C

Ösets BK – Bergsjön SK 2-2 

Det kryssades igår på Gröna Vallen när Öset tog emot Bergsjön SK

ÖBK:s Blertim Zuta sa så här om matchen:

”En tuff match i värmen helt klart men vi ska vara nöjda då Bergsjön är bättre än oss idag. Med endast en avbytare så orkar vi hålla ett lika resultat matchen ut och all heder till alla som ställer upp och två som vi blixtkallar in fast dom inte varit med i år.”

Öset är sjua och Bergsjön SK återfinns på en femteplats. 

 

/Rasta