Så här gick det i helgen i 4A och 4B (som nu går på ledighet):

 

FREDAG 28/6

4A

FC Komarken – Lerums IS 0-1 (0-1)

Lerums IS avslutade vårsäsongen med att få med tog tre poäng hem från Kungälv. I bortamötet mot FC KomarkenKongevi räckte Rasmus Karlssons straffmål efter dryga halvtimmen till seger.

LIS Philip Säyläs sa så här om segern:

”Otroligt skön seger! Vi började starkt och pressade dom. Sedan fick vi straff ganska tidigt som Ralleba**e satte dit kyligt. Sedan i andra så backade vi hem ganska mycket och Komarken hade pressen. Men vi lyckades stå emot starkt och vann tillslut matchen med 1-0. En underbar seger! En bra insats av Komarken och domarna får jag inte glömma också.”

Komarkens Jafet Menghestab hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust, ganska jämn defensiv match där vi låter dem styra och ställa, vi satsar på kontringar. De får några sisådär lägen där dem gör felbeslut men annars har de ingenting framför mål förutom straffen de gör. Vi har några lägen när vi lyckas kontra, ett skott i stolpen och ribban, många fasta situationer som vi slarvar på. Nu går vi på uppehåll och kommer tillbaka ännu starkare ! Forza KMN.”

Lerum går på ledighet som femma i tabellen medan Komarken är åtta.

 

4B

Askims IK – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-1 (1-1)

Det spelades en riktigt viktig match i botten av 4B när elvan Askim tog emot tian Mölnlycke-Sjövalla. Gästerna inledde bäst då Jakob Johansson satte 1-0 efter tio minuter. Askim kom dock tillbaka och fem minuter innan paus kom 1-1 (Amar Kurspahic). I början av andra kom också 2-1 för Askim (målskytt Serdar Kaymaz) och det räckte till en livsviktig trepoängare! 

Askims Patrick Abrahamsson sa så här om segern:

”Vi tog kommandot direkt och skapade lägen för att göra 1-0. Får dock 0-1 i baken ganska tidigt på hörna utan att Mölnlycke skapat några direkt farliga lägen. Vi kör på och gör tillslut 1-1 innan pausvilan. Kommer ut i 2:a halvlek och för matchen medan Mölnlycke ligger på kontringar. Vinner tillslut med 2-1 men kunde varit fler mål till vår favör efter missat ett flertal frilägen etc. Mölnlycke hade lite halvchanser i slutet på hörnor och långa inkast men var annars inte riktigt nära att ta med sig poäng. Ganska rättvis seger enligt mig.”

Segern gjorde att Askim närmare sig Mölnlycke-Sjövalla och nu är det bara en poäng (och ett nedflyttningsstreck) mellan lagen. 

 

Eriksbergs IF – Göteborgs FF 1-2 (1-2)

I toppen av 4B har nu tre lag ryckt och alla tre var igång i fredags och alla tre vann med uddamålet! GFF tog tidigt kommandot på Rosenhill mot Eriksberg och David Wilson Brandin satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Innan paus fick dock Eriksberg lite kontakt när Jan Tengwall reducerade på straff. Den andra halvleken blev sen mållös och GFF avslutade alltså våren med en trepoängare.

GFF:s Aron Lundh sa så här om segern:

”En tuff match på en extremt liten plan. Vi gör två mål tidigt i andra halvlek genom David Wilson, ett på huvvet och en soloräd. Vi blir efter det lite bekväma och bjuder in Eriksberg i matchen. De gör kort därefter 1-2 på straff och resten av matchen blir riktigt ryckig och grisig. Mycket avblåsningar, mycket tjafs och många fasta situationer för båda lagen. Vi står emot bra och våra mittbackar plus målvakt gör en väldigt bra insats. Organisationen sitter inte riktigt för oss idag, men hela GFF ska ha cred för att vi offrar oss och smäller på när det behövs. Idag var det allt som krävdes. Kul att Andrej Kampe gör debut och visar tuffhet. Tack till Eriksberg för matchen!”

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”En mycket sur förlust. GFF började något bättre än oss och lyckades ta ledningen med 2-0 efter 20 minuter. Vi jobbade dock vidare och reducerar på en straffspark efter ca 30 minuter. Resten av halvleken tar vi över. I andra halvlek dominerar vi totalt och GFF har enstaka anfall där dom skapar något bra läge. Trots övertaget lyckas vi inte få in någon boll. GFF spelar ett tufft försvarspel som vi inte lyckas komma igenom. Nu är det bara att ta nya tag inför hösten.”

GFF är tre i tabellen med en poäng upp till tvåan Velebit och två till ettan Öckerö. Eriksberg går på sommarlov som åtta.

 

KF Velebit – Mölnlycke IF 2-1 (2-0)

Topplaget Velebit avslutade sin vårsäsong med en trea på hemmaplan när Mölnlycke IF besegrades. Ahrun Cicek satte 1-0 till Velebit efter en dryg halvtimme och precis innan paus kom också 2-0 (målskytt Kassim Coaney). Mölnlycke IF fick in en reducering i andra genom Seth Schiötz men den kom sent (85:e) och det blev inga fler mål.

Velebits Emilio Rossi, som följde matchen från läktaren, sa så här om segern:

”Det var en match som vi bara skulle ta tre poäng i, för att hänga på topplagen så måste dessa matcher vinnas och vi höll tempot uppe och kunde tillslut vinna med uddamålet efter att det blev lite väl nervöst sista minuterna! Vi går på sommarledigt med en andraplats och ser fram emot hösten, önskar Mölnlycke lycka till i höst och önskar Rasta-bloggen glad sommar!”

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om matchen:

”Tung förlust idag. Alltid tufft att spela borta mot Velebit, men tycker vi över 90 minuter krigar på bra och förtjänar mer idag. Trots övertag i bollinnehav från deras sida så skapar vi både fler och hetare chanser än dem idag. De är helt enkelt mer kliniska än oss och de fäller avgörandet. Blir lätt så med tanke på vart båda lagen placerar sig i tabellen. Önskar Velebit lycka till i höst i kampen om topplaceringarna så ska det även bli skönt med lite sommar nu istället!”

Velebit är tvåa i 4B, en poäng bakom ledande Öckerö (som dock har en match mindre spelad). Mölnlycke IF har som bekant haft en jobbig vår och är på en niondeplats, bara en poäng före Askim som är under strecket. 

 

IF Mölndal Fotboll – Öckerö IF 2-3 (1-1)

Precis som för toppkonkurrenterna blev det en uddamålsseger även för serieledarna Öckerö IF. Det var dock jumbon Mölndal som öppnade målskyttet när Kachola Banda satte 1-0 på straff efter 23 minuter. Alexander Simonsson kvitterade dock och det var 1-1 i paus. I början av andra återtog sen Mölndal ledningen (målskytt Niclas Högfeldt) men det Öckerö som visade varför de leder serien. Carl Wiklander satte 2-2 med tio kvar och han gjorde även segermålet 3-2 på straff i 88:e! Mölndal fick även två utvisningar i slutet. 

Matchhjälten Wiklander sa så här om segern:

”Vi börjar väldigt dåligt denna matchen och det är Mölndal som tar tag i matchen och vi får mest jaga och blir ofta av med bollen på mitten, dom gör 1-0 efter 22 på straff som jag inte vet om det är straff eller ej men dom satte den iallafall. I slutet av första gör vi 1-1 efter ett fint anfall men vi är absolut inte nöjda med halvleken. Vi snackar om att vinna mer andra bollar och rulla som vi vet att vi kan. Men direkt i andra gör Mölndal 2-1 och matchen känns avgjord, vi blir väldigt deppiga och nere och spelar inget bra alls. Men efter några byten i positioner så får vi upp bollen mer och kan hålla den på deras planhalva och rulla mer. Vi får väldigt många lägen med både straffsituationer och stolpar samt en ribba, men bollen gick inte in. I 80 gör vi 2-2 genom ett väggspel mellan mig och Simpa som jag trycker in. Sedan fortsätter vi trycka på och det verkar inte som Mölndal ville ge upp, dom fortsatte trycka framåt vilket gav oss yta. Sen i 91 minuten kommer Simon fri och blir hamburgare av två spelar som blir till straff. Simon gav mig bollen och jag gjorde 3-2. Skönaste segern i år och jag tycker den var väl förtjänt. Även om vi spelar dåligt i första ger vi inte upp alls.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson hade följande att säga om förlusten:

”Gör en bra första halvlek står upp bra och tar rättvist ledningen efter ca 25 minuter. Skapar några lägen och borde med normal utdelning ha gjort något mer mål . Öckerö får ett bra anfall efter ca 35 minuter och gör 1-1 där. Andra halvlek gör vi 2-1 direkt efter två minuter . I samma veva börjar Öckerö att slå ännu mera långbolllar och tyvärr orkar vi inte stå emot hela matchen ut.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

Öckerö går på sommarledighet som serieledare, en poäng före Velebit men med en match mindre spelad. Alltså ett riktigt fint utgångsläge för ö-laget inför hösten. Mölndal är sist och har åtta jobbiga poäng upp till säker mark. 

 

LÖRDAG 29/6

4A

United Africa FC – Nol IK 1-1 (0-0)

Igår begav sig Nol till Bergsjövallen för att avsluta vårsäsongen med en match mot United Africa. Det var lika i paus (0-0) och matchen skulle också sluta lika. Det blev dock mål efter paus när först gästerans Boban Ilic satte 1-0 med kvarten kvar innan UAFC kvitterade tio minuter senare.

Nols Christofer Küchler sa så här om matchen:

”Det var ett sargat Nol som kom till spel mot United Africa på Bergsjövallen. Ett flertal spelare var borta på grund av avstängningar, resor och skador, även tränare Peter Karlsson befinner sig på resa. Coach Johan Kärrman assisterad av Raid Tito fick mönstra en ny startelva där Robin Bourgzpour gjorde debut. Robin är tillsammans med Aran Bajazidi och Simon Möller den tredje spelaren född -02 som spelar i vårt seniorlag, kul! Robin gör en mycket fin debut och får beröm av Coach Johan Kärrman för sin insats. Matchen är jämn och killarna kämpade hårt i värmen, i ca matchminut 75 då sulfintar Boban Ilic bort en motståndare och sätter fart mot straffområdet där han avslutar med en kanon i bortre gaveln! Skön ledning när orken började tryta. United Africa ville dock inte förlora utan satte full fart för en kvittering, i minut 85 friställs en motståndare mitt framför mål och avslutar säkert bakom mycket duktige Hugo Kristensson i målet. Ett resultat som står sig matchen ut. Johan Kärrman var nöjd efter matchen, många spelare fick spela på nya och ovana positioner men laginsatsen var felfri. Extra plus idag går till Alexander Veglo som var en jätte i defensiven. Kevin Obialor var en gigant på mitten och sprang minst 2,5 mil enligt Kärrman! I mål var Hugo Kristensson mycket duktig och gjorde några riktigt fina räddningar. Sedan återkommer Coach Kärrman återigen till den fina laginsats som killarna gör, där de alla jobbar oerhört hårt för varandra! Vi gratulerar bägge lagen till en fin insats och önskar bloggen en trevlig semester!”

Nol är sjua, sju poäng före jumbon United Africa FC.

 

/Rasta