7C avslutade sin vårsäsong med fyra matcher i helgen:

 

FREDAG 28/6

Hermansby IF – AIF Göteborg 1-2 (1-1)

AIF fick med sig en fin seger från Kärnavallen och är med och hugger bakom toppduon. Det var dock hemmalagets Marco Strandberg som nickade in 1-0 tio minuter före paus. AIF svarade dock ganska omgående när Henrik Andrén kvitterade, även det målet kom på nick. I början av andra kom sen AIF:s segermål när Kim Holm fick in 2-1!

Matchhjälten Holm sa så här om segern:

”Det blev en ganska rörig match där inget av lagen fick till något bra spel egentligen. Matchbilden blev mest att vi försökte pressa dem och hade lite mer av spelet medan Hermansby gick på kontringar. I första halvlek skapade vi några fina lägen men skotten gick konsekvent över ribban. Vi hade svårt att hålla tight i markeringarna och de fick några fina kontringsmöjligheter som de inte kunde förvalta väl, utöver en stolpträff. En bit in i första halvlek gör båda lagen varsitt nickmål på hörna i tät följd. Skönt för oss att kvittera så pass snabbt, och 1-1 i halvlek. I andra halvlek äger vi mer av spelet och får tillslut utdelning när jag får sätta den i krysset! Resten av halvleken försöker vi rulla boll men skapar få farliga lägen, och de försöker kontra men lyckas inte heller skapa några riktigt klara chanser. Med några minuter kvar får de en straff när bollen enligt domaren tar på handen på en AIF:försvarare, vilket många protesterar högljutt mot. Som tur är räddar Ilya straffen och vi rensar undan returen! Klar matchhjälte och gött då vi ändå tyckte vi var det bättre laget! Skönt med tre poäng inför sommarvilan. Önskar er på bloggen en go sommar!”

HIF:s målskytt Strandberg sa så här om matchen:

”Med många avhopp i semestertider så ställde vi upp en 11:a med 7 spelare från 03-laget. De gjorde väldigt bra ifrån sig och jag vill ge extra beröm till Theo i målet och Hannes på topp som ställde till en del problem för AIF:s försvarare. AIF hade i mitt tycke ett större bollinnehav under kontroll men hade svårt att komma till farliga avslut, medan vi kom till lite fler lägen genom kontringar och diverse långbollar. Tyvärr förlorade vi med uddamålet och vi brände en straff i slutminuterna. Så det var ändå ett stort steg uppåt från förra matchen mot AIF när vi förlorade med 5-1. Nu får vi se fram emot semestern och ta nya tag mot Proletären i mitten av augusti.”

AIF är trea i tabellen, fyra pinnar bakom tvåan Hjuvik och åtta bakom Pushers. Hermansby är nia. 

 

Pushers BK – Lundby IF 4-1 (1-1)

Serieledarna Pushers avslutade med seger i sista matchen och på tolv vårmatcher blev det alltså imponerande elva segrar och ett kryss! I mötet med Lundby hemma på Gröna Vallen var det PBK som inledde målskyttet när Samuel Michaelsson satte 1-0. Lundby hittade dock en kvittering precis innan paus när Johan Dahlbäck höll sig framme. Sunny Johansson Wong såg dock till att Pushers återtog ledningen i början av andra. Pushers klev sen ifrån med både 3-1 (Mats Lundberg) och 4-1 (Eric Ahlberg). 

PBK:s Erik Wallnér sa så här om segern:

”26 Pushersspelare och ledare hade bokat bord på Pushershaket Dawat för att kröna en väl genomförd vår efter matchen, så något annat än tre poäng fanns inte på kartan denna afton. Matchen började dock jämnt med rätt få målchanser. Efter ca 20 minuter språngnickar vår mittfältsdynamo Samuel in en fint slagen frispark från Sunny. Det dröjde dock inte länge innan Lundby replikerade med en helt sanslös frispark rätt upp i krysset från 25 meter. I halvlek är instruktionerna från coachduon att bara köra på: målen kommer. Och i andra är det inget snack om saken. Vi gör tre mål (som mycket väl hade kunnat bli ytterligare några stycken) och humöret var på topp både bland publiken och på Dawat efteråt.”

PBK:s matchrapport hittas HÄR

Pushers leder 7C, fyra poäng före tvåan Hjuvik. LIF är sexa

 

SÖNDAG 30/6

Rödbo IF – Brämaregårdens FC 1-3 (0-3)

Efter nio inledande förluster vann Brämaregården äntligen i förra omgången och i helgen lämnade man sistaplatsen efter seger i jumbofinalen mot Rödbo IF! BFC:s Emmanuel Lodu var mannen får dagen och redan första kvarten satte han både 1-0, 2-0 och 3-0! RIF fick in en reducering i början av andra (målskytt Christian Throlin) men kom inte närmare även om BFC fick avsluta matchen med nio man efter två röda.

RIF:s Magnus Hall sa så här om matchen:

”Så skönt med sommaruppehåll och att vi ser fram emot hösten!”

BFC klev alltså om Rödbo i botten av tabellen och är nu elva med Rödbo som tolva. 

 

Solväders FC – Kareby IS 5-4 (4-2)

Det blev en målrik match på Bravida Arena igår när Solväders FC tog emot Kareby IS. Till slut kunde hemmalaget vinna med 5-4

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Vi skapar ofantligt mycket idag utan att sätta dit lägena. Får en tuff start med baklängesmål efter 15 sekunder. Jobbar oss in och kvitterar. Sen bjuder vi på ett chipmål. Ytterligare friläge på en boll från en inspark ger 1-3. Vi trycker på och gör 2-3. Sen får de en straff som inte finns och gör 4-2 strax före paus. Andra halvlek är de bara över på våran planhalva på kontringar. Vi har frilägen, skottlägen från straffområdet och en del inlägg. Vi lyckas reducera och kvittera med 7 minuter kvar. Då slappnas det av igen och en av deras gubbe gör tre stycken och ska passa, vi bryter passet med det ställer honom fri och 4-5. Ett orättvist resultat, vi ska inte förlora med fyra gjorda mål framåt.”

Solväder går på ledighet som fyra i tabellen. Kareby återfinns på en åttondeplats

 

/Rasta