Serierna är på väg mot sommarlov men det spelades lite division 5-boll i helgen:

 

FREDAG 28/6

5A

IF Vardar/Makedonija – Björndammens BK 2-1 (0-1)

Både Vardar och Björndammen spelade sin sista match innan uppehållet och det var gästerna BBK som öppnade målskyttet. Pontus Börjesson satte 1-0 i mitten av första. Vardar tog sig dock tillbaka in i matchen efter paus och Isaac Darko kvitterade och lite senare kom även segermålet, signerat Pece Milevski.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om förlusten:

”En match med två ansikten. Där vi i första är det bättre laget. Och Vardar är det bättre i andra. Vi ligger jättebra defensivt i första halvlek och är farliga i omställningarna. Samtidigt som Vardar inte skapar några chanser alls. Vi lyckas göra 1-0 efter en jättefin omställning. Och har bud på både 2-0 och 3-0. Men vi är tyvärr för ofokuserade i avsluten. Innan första halvlek så hinner vi även bränna en straff. Andra halvlek började vi precis som vi avslutade första. Vi ligger rätt i positioner och låter Vardar rulla boll, samtidigt som dom inte skapar något. Precis som i första så ställer vi om efter felpass av Vardar, och kommer i friläge. Men vi bränner den också. 0-2 där och luften hade gått ur Vardar. Istället så börjar vi fuska i hemjobbet, och Vardar trycker på och till slut så orkar vi inte stå emot och 1-1 är ett faktum. 2-1 kommer strax efter kvitteringen, efter ett försvarsmisstag av oss. Där vi dräller med bollen utanför straffområdet. Efter det så försöker vi pressa på för en kvittering, men tyvärr så är det många stumma ben i värmen. Det närmaste vi kommer en kvittering är en studsande boll på mållinjen i slutet. Nu kommer en välbehövlig vila, och så hoppas vi på en bättre höst. Vill även passa på att tacka Vardar och domarna ikväll, som va felfria.”

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om matchen:

”En efterlängad vinst som vi förtjänade. Björndammen tog ledningen i matchen, sedan fick de en straff som vår målvakt räddar. Vi fick lite extra energi efter det och gör två mål. Vill tacka Björndammen och framförallt domarteamet för en bra utförd match.”

Nykomlingen Vardar/Makedonija går på ledighet som sjua. Tyngre för Björndammen som återfinns på en niondeplats.

 

LÖRDAG 29/6

5A

Partille IF FK – Älvängens IK 3-2 (2-0)

Efter en svagare inledning där Partille inte fick med sig resultaten så har laget avslutat riktigt starkt. Förlusten mot Utbynäs i förra omgången är den enda förlusten på de sju sista matcherna. I helgen avslutades våren men ännu en seger när det blev fina 3-2 mot Älvängen. Hemmalaget hade 2-0 på Lexby efter den första halvleken. Olle Andersson satte 1-0 och Christian Gustavsson tvåan. I mitten av andra kom även 3-0 (Samuel Wesley) men det skulle ändå bli spännande på slutet. Olof Svensson reducerade till 1-3 och sen åkte Partille på ett rött med kvarten kvar. Med åtta minuter kvar kom också 2-3 (Alexander Andersson). Matchen bjöd dock inte på några fler mål utan det blev hemmaseger.

PIFFK:s målakt Dennis Nithander sa så här om matchen:

”Efter förra omgångens förlust, så var det bara seger som räknades. Det blåste en hel del på lexby, vi valde att börja i medvind och det visade sig vara ett lyckat drag. På efterföljande tryck efter en hörna, gör Olle Andersson 1-0. Älvängen har bara en vass målchans i första och det känns som vi har väldigt bra kontroll på matchen. Christian Gustavsson hinner göra 2-0 precis innan pausvilan. I andra är det Älvängen som har medvind, men jag tycker vi löser det bra. När Samuel Wesley gör 3-0 känns det som segern är klar. Älvängen reducerar dock direkt, och börjar forcera. Andre Mateo åker på en målchansutvisning och efter det orkar vi inte riktigt hålla uppe spelet. Vi lyckas dock freda oss till 82 min innan nästa reducering kommer. På stopptid har ÄiK ett skott i stolpen. Vi vinner nog välförtjänt sett över hela matchen, men med lite oflyt hade älvängen fått med sig en poäng. Trots en hel del kort tycker jag domarna gör det riktigt bra med att hålla nivån vilket spelarna uppskattade. Nu går vi på sommaruppehåll med vetskapen att vi är med och utmanar om plats 2 och 3 i serien.”

HÄR skrev Partilles blogg om segern.

Den fina formen gör att Partille ligger trea inför hösten. Precis framför återfinns tvåan Älvängen.

 

5B

Kungsladugårds BK – Fässbergs IF 0-1 (0-0)

I helgens enda 5B-match så tog Fässberg en riktigt viktig seger när Kungsladugårds BK besegrades på Apelsinplan. Matchens enda mål kom med tolv minuter kvar då FIF:s Anton Oddstig hittade rätt! 

FIF:s kapten Ricardo Nascimento sa så här om matchen:

”Bra match där vi kontrollerar var sin halvlek. Vi känns starkare fysiskt och vinner mer dueller, kanske det som gör skillnaden. Matchens enda mål kommer kring minut 77, en vänsterslägga från vår Anton som var het idag. Starkt slit på samtliga men kanske mest från vårt fina mittfält. Otrolig gräsmatta som man måste berömma. Känns bra att studsa tillbaka med vinst efter förra omgångens rån. Känns också bra att få lite ledighet till att kurera sig…”

FIF fick lite mer avstånd ner till bottenstriden och går på sommarlov som nia. KBK är sexa.

 

SÖNDAG 30/6

5A

Utbynäs SK – Floda BoIF 4-1 (2-0)

Efter en svag start har Utbynäs prickat formen. Hemmasegern mot Floda, som avslutade vårsäsongen, var lagets fjärde raka seger och USK var obesegrade sina sex sista matcher. I gårdagens match mot Floda kunde hemmalaget ta ledningen med både 1-0 (Jonas Hulander) och 2-0 (Alexander Sjursen) i den första halvleken. Direkt i andra så kom även 3-0 genom Eldar Razanica. Floda fick visserligen in en reducering (Joel Davies) men kom inte närmare utan istället satte Omar Kurtovic 4-1 i slutet.

USK:s Sebastian Sjursen hade följande att säga om segern:

”Varmt som fan! Jag tycker över 90 minuter är vi det klart bättre laget. Vi har bollen mestadels utav matchen och kör på som vi sa innan matchen. Tycker dock tyvärr att domaren tar på sig mycket fokus under matchen. Många kort och många avblåsningar. Det gör att matchen blir hackig. Men härligt med vinst! Tre pinnar är alltid lika gött! Vi har hittat ett gott ”flow” i laget, efter en knackig inledning. Vi tar med en bra känsla till hösten.”

Flodas Mio Hopkins sa så här om förlusten:

”Visst. En match som är ganska jämn. Vi skapar en del heta chanser men lyckas inte förvalta dom. Dom leder med 2-0 i halvlek. Därefter går vi in i andra halvlek och försöker hålla en hög press för att vi ska vinna mer boll på offensiv planhalva. I början av andra får de in en kontring och vi ligger under med 3-0. Vi lyckas reducera till 3-1. Vi fortsätter pressa och vi skapar chanser men vi lyckas inte få in bollen.”

Utbynäs är uppe på en femteplats medan Floda är tia och fortfarande lyckas hålla Hönö bakom sig. 

 

/Rasta