Vi kollar till helgens division 6-matcher:

 

FREDAG 28/6

6A

Bergums IF – Bergsjö IF 2-9 (1-3)

Efter den oväntade förlusten mot Inter Linné (0-4) sist så var Bergsjö IF ute efter att avsluta vårsäsongen snyggt och det gjorde de verkligen. Jumbon Bergums IF hade inte mycket att säga till om då de föll med hela 2-9 hemma på Bergumsvallen. Anfallaren Durim Bublica var på målhumör och gjorde fem av Bergsjö IF:s mål. Övriga bortamål gjordes av Nesredin Salih (3) och Abel Besrat

BIF:s Njaga Njie sa så här om segern:

”Sista matchen innan uppehåll och lite nya gubbar i startelvan. Balenn, som gör sin första a-lagsmatch, dominerar helt på sin högerkant. Durim levererar som väntat. De tog ledningen tidigt i matchen men det fanns mycket tid och att spela för vi visste att vi skulle vända matchen. 9-2 kunde ha blivit dubbla om vi skulle satt våra lägen. Så nu tar vi ett välförtjänt uppehåll och vi ska komma tillbaka starkare. Återigen tack för din fantastiska blogg! Alltid nice att läsa!”

Bergums assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”Vi fick knappt ihop lag. Många borta pga skador och semester. Inte så mycket att säga. Vi räcker inte till och får inte till försvarspelet. Behövs tillskott av spelare om vi ska ha en chans till hösten. Får dock säga att juniorerna som hoppar in idag gör det bra. De är välutbildade så framtiden i Bergum ser ljus ut på sikt.”

Bergsjö IF går på ledighet som trea i tabellen medan Bergum är sist.

 

6C

Solängens BK – Tynnered FC 1-3 (0-0)

I sin sista match för våren tog Tynnered chansen och hakade på serieledarna Önnered. Det var dock länge mållöst på Eklandavallen mot Solängen. TFC:s Robert Smolander satte till slut 1-0 i mitten av andra och bara minuter senare kom även 2-0 (Mustafa Bülbül). Solängen fick dock kontakt med kvarten kvar tack vare ett självmål men Ahmed El-Abyad satte 3-1 och stängde matchen. 

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om segern:

”Vi gör en riktig bra match idag trots att vi saknade lite gubbar. Spelar enkelt och skapar många målchanser. Solängen var inte ofarliga utan stack upp emellanåt och hade ett avslut som träffade ribban. Dock 0-0 halvtid. I andra spelar vi mer aggresivt och vinner fler dueller, dock dröjer det till ca 70:e minuten innan 1-0 kommer. Kort efter gör vi 2-0. Dock skapar vi nerver i matchen när vi gör ett sjävmål. Men vi vinner med 3-1 till slut och en bra insats av killarna. Vi tackar även Solängen för ett fint bemötande och grill och bärs efter matchen.”

SBK:s Gustav Bäck hade följande att säga om matchen:

”Sista matchen för våren i härligt väder! Båda lagen har chanser i första utan att förvalta dem. Andra fortsätter i samma anda tills de får sitt första efter halva, sen får dem två till. Första målet i denna matchen var riktigt viktigt och den som gjorde det skulle förmodligen vinna. Idag vann Tynnered! Tack för en härlig blogg! Nu ser vi framemot en solig sommar!”

Tynnered går på sommarlov som tvåa i tabellen, tre poäng bakom ledande Önnered men med en match mer spelad. Solängen är sexa. 

Bilden till inlägget är lånad från TFC:s Facebooksida. 

 

LÖRDAG 29/6

6A

Tollereds IF – Syrianska/Arameiska FG 1-1

I lördags avslutade Tollered och Syrianska/Arameiska sin vårsäsong på SpinnarvallenPontus Larsson satte 1-0 i mitten av första men Syrianska/Arameiskas Aleksander Yildirim kvitterade bara minuter senare. Det blev inga fler mål i matchen och den slutade alltså 1-1.

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om matchen:

”En helt ok match, tycker vi hade de vassaste lägena i match men men de gäller att sätta dom. Det ska bli skönt med ett uppehåll nu. Vi har haft en hel del gubbar borta nu på slutet.”

Tollered är åtta i tabellen och Syrianska/Arameiska är en poäng och en placering bakom.

 

6B

Bjurslätts IF – FTU 2-2 (0-0)

Med tjugo minuter kvar av mötet mellan Bjurslätt och FTU så var det fortfarande mållöst men det skulle bli en dramatisk avslutning. Med bara någon minuts mellanrum satte först Ali Sanduvac 1-0 för FTU och sedan gjorde Kaan Avcu 2-0. Bjurslätt fick in en reducering genom Benny Brunberg men sen tickade matchuret på och det såg ut att bli bortaseger. I sista ordinarie minuten kom dock 2-2 när Alexander Ung hittade rätt! 

Båda lagen har spelat klart för våren. FTU är fyra i tabellen och Bjurslätt är nia.

 

6C

Vrångö IF – Göteborgs SIF 2-2 (0-1)

Vrångö har gått starkt på slutet och avslutade även med poäng, även om det satt långt inne. Det var gästerna Göteborgs SIF som ledde i paus på Klingkärr efter mål av Oskar Jonsson Löfbom. En bit in i andra kom dock kvitteringen genom Henrik Filipsson men GSIF återtog ledningen tio minuter från slut (målskytt Thomas Webb). På övertid kan sen Kristoffer Nilsson kvittera med matchens sista spark! 

Hemmalagets Erik Löfgren sa så här om matchen:

”Första halvlek var jämn men vi hade fler lägen och borde nog petat in ett ledningsmål. Därför kändes det väldigt snöpligt att Studenterna gick till pausvila med 1-0. I andra så tycker jag vi var det bättre laget och kvitterade välförtjänt efter cirka en kvart, då Mange dragit en frispark i ribban och Henrik forcerat in returen på mållinjen. Vi fortsatte trycka på för seger och skapade ett antal farligheter, men återigen stack Studenterna upp och var effektiva. 1-2 och en rejäl kalldusch med 10 minuter kvar. Vi fick dock sista ordet då Kristoffer, efter ett långt inkast, mycket elegant placerade in bollen i bortre hörnet. Domaren blåste av matchen direkt efter målet och en ruggigt skön poäng säkrades. Både Henrik och Kristoffer nätade i hemmapremiären, vilket får anses som godkänt! För vår del blir det Skärgårdscup nästa vecka och sedan uppehåll, vi ses till hösten!”

GSIF:s Mattias Dotevall sa så här om matchen:

”En krigarmatch i värmen. Tungt att tappa ledningen i sista sekund på ett tursamt skott som går i mål via en touch på vägen. Men sett till antal klara målchanser åt båda håll är kryss ett rättvist resultat.”

Vrångö är tia medan GSIF återfinns på en åttondeplats

 

Styrsö BK – Slottsskogen/Godhem IF 4-1 (1-0)

Topplaget Styrsö BK har tappat en hel del oväntade poäng hemma på Amneviksvallen men våren avslutades iallafall med en seger mot jumbon Slottsskogen/Godhem. Hemmalagets Mattias Janicijevic såg till att SBK ledde i paus men nästan direkt i andra kvitterade Ross Younghusband för SG. Strax efter återtog dock hemmalaget ledningen genom Emil Heehrle och med kvarten kvar kom även 3-1 (Jimmy Kjellberg Wingstrand). Det skulle också bli 4-1 efter att Niklas Tullock avslutat målskyttet. 

SBK:s Balder Fors sa så här om matchen:

”Vi kommer från en riktigt dålig period, jag tror vi har 5 poäng på de fem senaste matcherna??? Detta var ju den sista matchen innan uppehållet så vi bestämde oss för att bara ge allt idag. Jag tycker att vi börjar väldigt bra, vi sätter en hög press och skapar många heta chanser, men som vanligt gör vi inga mål. Efter en kvart får Mattis ett friläge som han förvaltar perfekt och vi har 1-0. Det är i detta läget vi brukar få problem, men jag tycker att vi gör det bra hela vägen till pausen. Vi borde verkligen gjort fler mål dock, som vanligt. Vi är lite svajigare i andra och kommer inte riktigt upp som vi vill, SG gör 1-1 på ett skott efter en hörna och vi håller på att tappa det rejält. En stund senare får Emil Heehrle en kanonboll på djupet och chippar in bollen med vänstern. Vi kan lugna ner oss lite och hålla i bollen. Vi gör 3-1 och 4-1 genom Jimmy Kjellberg och Niklas Tullock. Skön och efterlängtad seger. Nu tackar vi för oss och laddar upp för skärgårdscupen!”

SG:s ledare George Boulos sa så här om matchen:

”Gött väder, gräsplan och lördag. Styrsö börjar aggressivt men vi svarar emot bra. En av Styrsös spelare rinner igenom och kan skjuta in 1-0. Sedan lyfter vi upp oss och skapar en del lägen. Vi gör 1-1 på ett skott utifrån. Sedan tröttnar vi och Styrsö rinner igenom och gör ett par mål. Nu tar vi match uppehåll. Vi får ta nya tag efter uppehållet.”

Styrsö är trea i tabellen, fem poäng bakom ledande Önnered. SG är sist i tabellen men har bara tre pinnar upp till Vrångö över strecket. 

 

SÖNDAG 30/6

6B

Surte IS FK – Neutrala UF 2-3 (1-1)

Neutrala har spelat sex matcher de senaste tre veckorna och vunnit alla! Igår blev det seger mot Surte efter en sen vändning. Det var också NIF som tog ledning när Zakaria Fidshe satte 1-0 tidigt i den första halvleken. Surte kom dock tillbaka och först kvitterade Almir Mehmedagic och i början av andra kom även 2-1 genom samme Mehmedagic. Det såg mörkt ut för Neutrala som också fick spela sista halvtimmen med en man mindre efter en utvisning. I 86:e minuten kom dock 2-2 (Ikar Duahiar Amia) och på stopptid satte Hamza Hussein segermålet! 

BK Skottfints ordförande och tränare Daniel Åman var på plats under större delen av matchen och sa så här om drabbningen:

”Neutrala har gått som tåget efter sitt uppehåll efter fastemånaden. De hittar ett sätt att vinna i alla matcher. Just den här matchen var nog den sämsta spelmässigt på hela vårsäsongen. När jag kommer till matchen står det 1-1, men hör att Neutrala haft chanser till mer mål. I första halvlek så har Neutrala ytterligare två klara målchanser, men Surtes bästa spelare i matchen är deras målvakt som stängde igen butiken. I andra halvlek trodde jag Neutralas possesion skulle trötta ut Surte, men Neutrala gör det för omständligt. Anfaller centralt för ofta där Surte stänger igen på ett bra sätt. Istället bjuder Neutrala på 2-1 till Surte efter en kommunikationsmiss mellan back och målvakt i Neutrala. Med 30 kvar får även Neutrala en man utvisad. Lägg där till två ordinarie skadade och sin bästa spelare enligt mig Hussein Farah inte heller var med. Tufft utgångsläge. Neutrala fortsätter dock att först jaga kvittering. Surtes målvakt och centralt kämpande hemmalag stoppar dock det mesta. Massa hemmaben i vägen som leder till hörnor etc. Tlll slut kommer 2-2 efter en retur på hörna som Neutralas lagkapten snyggt med vänsterfoten kan skjuta in i vänstra krysset. Vattenpaus och massa annat avbrott ger en massa tilläggstid. Surte orkar inte hålla emot i värmen mot Neutralas pass och rörelsefotboll och kan på tilläggstid göra 3-2. Ett rättvist resultat om man ser på målchanser och avslut. Starkt att Neutrala att vinna på gräs och en match annars där inte mycket stämde. Seger i sista vårmatchen mot Diseröd 7 juli och 6B har en ny serieledare i just Neutrala IF.”

Neutralas starka form gör att laget nu är ordentligt inblandade i toppstriden. Laget klev förbi Västkurd och är nu tvåa, tre poäng bakom ledande Hisingen men med en match tillgodo. Det som såg ut som ett tvålagsrace har nu blivit ett trelagsrace! Neutrala avslutar vårsäsongen med att möta Diseröd till helgen. Surte går på sommarledighet som tia

 

/Rasta