Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har tagit ut sin bästa 11:a från våren i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Några lag har gått på ledighet, några har en match kvar att spela innan det vankas SEMESTER för att ladda upp batterierna och hitta ny energi för avslutningen på serien.
Vi kan i alla fall konstatera att i ”halvtid” har vi topptippade FRÖLUNDA i förarsätet och man har satt kursen —> mot Div 2.
Bakom jagar främst Landvetter & Angered som hoppas kunna utmana hela vägen in.
Mellan plats 4 ned till plats 10 som innebär degradering skiljer endast 4 poäng är här har vi hela 7 lag inblandade.
Att Lerkil kommer åka ut har stått klart sedan en tid och samma öde verkar Gårda gå till mötes… då man har 8 pinnar upp till kvalplats vilket att man måste vinna 3 matcher mer än sina konkurrenter vilket jag tror blir en tuff utmaning så jag sticker ut hakan och säger att Gårdas sejour i trean bara blev ettårig.
Vi har sett många bra prestationer under våren och den som sticker ut mest individuellt är väl kanske sviten som Dalens Bita Bångens hade då han var den enda under en 50 dagars period som målade för sitt lag.
Som LAG betraktat är Frölundas svit på 12 raka utan förlust imponerande.
Jag har roat mig med att sätta ihop en XI med spelare jag tycker utmärkt sig denna vårsäsongen och jag har valt en formation jag gillar att nyttja om jag har rätt spelare för det och det blir en 3-1-4-2
Målvakt:
Simon Zupancic  ANGERED
En ung målvakt som visat framfötterna, var under 2018 utlånad till Stenungsund men har nu kommit hem och tagit första tröjan hos A.A i konkurrens med 3 andra dugliga keeprar.
Målvakten som släppt in minst mål i serien tar plats mellan stolparna i min XI
Backar:
Wilhelm Ingves  LANDVETTER
Kanske en ovan position för den gode ålänningen men bra spelare hanterar de flesta positioner, starkt huvudspel, vinnarskalle och en smart spelare som jag tycker har imponerat i LIS under våren.
Adam Jallow  ANGERED
Kaptenen i A.A som styr sitt lag från sin centrala mittbacksposition så även i mitt lag.
En trygg spelare med bra positionsspel och stora ledaregenskaper och en stor del i att A.A endast släppt 10 mål under våren.
Hector Valeria – Berntsson  FRÖLUNDA
Inledde med att sitta bänkad i premiären och hans lycka kanske var att VF torskade den matchen, efter det har han varit given i Frölundas backlinje och gjort det mycket bra.
En aggressiv spelare med mycket temprament men även en duglig uppspelsfot.
Defensiv Centralt mf:
Mohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah  ANGERED
Killen med seriens längsta namn får bli mitt defensiva ankare i min XI.
Löper oerhört mycket, stort hjärta men framförallt en smart och duktig fotbollspelare som även bidragit offensivt med sina 6 mål under våren.
Höger mittfält:
Antonio Boulos  VIRGO
I ett ganska ålderstiget Virgo som inte riktigt kommit upp i nivå har en (håll i er nu) UNG spelare verkligen levererat denna vårsäsong och det är den unge Antonio Boulos som varit Virgos genomgående bästa spelare i flertalet matcher.
Ligger tvåa i seriens skytteliga och har stått för mer än hälften av lagets målskörd under våren då han gjort av av lagets 17 mål.
Centralt mittfält:
Galvan Ayoub  JONSERED
I ett ojämn Jonsered som varvat helt ok spel med plattmatcher tycker jag ändå att Galvan är den spelaren som sticker ut lite, en bra spelfördelare när han är på humör, bra distansskot och genomgående en skicklig bollspelare som även har tillverkat 7 mål offensivt.
Centralt mittfält:
Hampus Furublad  FRÖLUNDA
I min bok är Hampus den som borde tituleras VÅRENS SPELARE i serien.
En oerhört bra spelare med många bra egenskaper i sin verktygslåda då hans fötter ständigt är i rörelse, har sjukt smarta djupledslöpningar, är agressiv i sitt försvarsspel och utrustad med en fin högerdojja.. för att nämna några bra saker hos den gode Hampus.
Vänster mittfält:
Linus Nordenskiöld  HESTRAFORS
I ett Hestrafors som går lite sämre än vad jag trodde har i alla fall Linus stuckit ut positivt då hans 9 mål imponerar.
Är nog i grunden en forwrad men i mitt lag får han utgå från vänster.
Forward:
Niklas de Broen  KÅLLERED
Coach Hayek varnade inför säsongen att man skulle hålla ögonen på de Broen och han har verkligen gjort en stark vårsäsong i sitt Kållered.
En målfarlig spelare som hittat nätet inte mindre än 9 gånger känns ganska gjuten i detta laget, dock i hård konkurrens men många andra.
Forward:
Bita Bångens  DALEN
Om det var tufft om den andra forwards platsen var detta valet det enklaste i min XI.
Bita Bångens 13 mål i ett nederlagstippat Dalen är sjukt imponerande och han bär rollen som: Target, djupleds fw och sniper på en och samma gång och har verkligen vart stekhet denna våren.
/ Bendinho