Dags att höra vad några av 7A:s profiler har att säga om våren:

Croatia Göteborgs tränare Ervin Gulin, Real Maskin BK:s anfallare Johan MagnussonGothenburg Celtic FC:s tränare Jonatan Rytiniemi och Fotö GoIF:s tränare John Zälter!

 

Vi börjar med Croatias Gulin:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Tycker vi gör en bra säsong hittills! Vi leder med fem poäng så klart godkänt även om jag önskat lite jämnare stabilitet gällande spelet! Vi har i snitt 7-8 man borta i stort sett varje match så känns som man får gnugga sina geniknölar varje match men kändes extra skönt att kunna trolla fram en elva mot Vatra då jag fick 10 återbud kvällen innan och under matchdagen! Vi gör dessutom en riktigt bra match och vinner! Truppen är bred och fin vilket kommer gynna oss i längden! Inte många lag tror jag i serien som kan ha en hel elva borta och ändå vinna mot topplag! Våran nackdel iof är att vi inte har samma kontinuitet med spelare i matcherna!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien tycker jag är ok med bra lag och fin nivå på domarna men tyvärr blev det lite märkligt med enbart 8 lag i serien! Vi var två lag mindre från start och sen drog sig oturligt ännu fler lag ut ur serien vilket tycker jag drog ner det rejält! Tycker indelningen kunde varit jämnare från början! Det blir väldigt hackigt i serien, spela en match vila två veckor spela en match ytterligare vila i två veckor! Ett sommaruppehåll på över 2,5 månader är katastrof det med!

Hade i stort sett ingen koll på lagen och deras nivå i och med det var många nya lag i serien Real, Vatra, Partille, Fotö, mm men känslan hittills har varit att det inte finns några enkla matcher man måste prestera och vara taggad varje match för att få med sig poäng! Angered hade man lite koll på och det är väl ett lag som överraskat både negativt och positivt! Det är ett riktigt kaoslag att möta, mycket duktiga, snabba, tekniska lirare som kan vinna varje match egentligen! Får dom bara lite mer struktur i laget och ordning på defensiven så tror jag dom är med till hösten!

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

De jag sett och har stuckit ut en del har varit Flamur i Vatra som kommer från ett högre seriesystem och ett annat tempo i kroppen så hoppas han anpassar sig till nivån i höst när vi ska mötas! Även Siciid från Angered är en riktigt vass lirare!
Tycker även Vllaznim och Haris från vårt lag har varit mycket bra hittills!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Ett ögonblick som man minns var mot Angered där vi avgör i den absolut sista sparken! Då var man värre än Jürgen Klopp i firandet, ha ha!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det viktigast för laget inför hösten är att vi kan göra 3-4 träningar med hög närvaro innan första matchen även att vi kan planera och ställa upp med så bra lag som möjligt de första 3-4 matcherna i alla fall!

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Kul att se att grannarna Kortedala leder sin serie! Hoppas de håller serien ut!

Stort tack!

Önskar alla och även er på bloggen en go sommar och ser fram emot en spännande höst!

 

Vi fortsätter med Maskinens Magnusson:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Maskinen fick en bra start på säsongen med en tight vinst borta mot Vatra, vi fick en go känsla i laget som vi kunde bygga vidare på. Stundtals när vi får rull på bollen är vi riktigt bra, dock tryter ibland orken och vi hamnar ofta i svackor. Något som varit riktigt bra i år är försvaret, vi har tre bra alternativ till mittbackar och en självklar ny vänsterback i Anders ”IR”. förmodligen 7A:s bästa försvar.

Hur har din egen vårsäsong varit? 

Jag själv fick beskedet att gå upp i anfallet i år då vi förlorade våran främste målskytt, Lukas till Gamlestaden. Jag som trodde man flyttade ner gamla gubbar på backen när de går på övertid. Hursomhelst verkar det funkat ganska hyggligt, tempot är lite lugnare i 7an och jag lyckats peta in ett par bollar.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Tycker överlag att 7A är en trevlig serie, lite tjöt och gnäll här och var men det hör till. De fyra lagen i toppen är ganska jämna och alla kan nog slå alla där, såklart är man lite imponerad av Croatia som har ett lugn och förmodligen det bästa spelet. Annars gillar jag Celtic, kanske inte de bästa laget med de är tuffa i närkamperna gnäller inte och kämpar i 90min.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Spelare som imponerat på mig i Real i år är IR på vänsterbacken och vårt mittlås i Kalle och Tobbe. I andra lag kan jag inte se direkt någon som sticker ut.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Egentligen så räcker det att spendera 10 minuter med Jacob Casimiro de Ruiz, den gubben sprider oneliners med än gässen skiter på Fotös hemmaplan. Annars minns man Haris frispark från matchen mot Vatra.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Hösten gäller det att få igång våran offensiva del lite mer. Vi måste kunna äga bollen längre i matcherna. Hoppas också att ungdomarna i laget kör lite löpning på semestern så vi kan ösa på lite mer i slutet av matcherna.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Eftersom mellangrabben spelar i Kållered och jag är tränare för deras P11 så är det kul att a-laget har tätkänning i division 3.

Stort tack!

 

Dags för Celtics Rytiniemi:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Tycker att vi började serien bra, och det kändes som att vi utvecklade vårt spel varje vecka. Tyvärr har vi dock varit extremt hårt drabbade av skador, samt att vi tappade Antonio ”Tony” Mendez (7 mål på 4 matcher) till Inter Linné halvvägs in på vårsäsongen. De fyra sista matcherna har vi tvingats kasta om och spelat med folk på ovana positioner, vilket speglar sig i resultaten.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Första halvlek hemma mot Croatia där vi gjorde fyra kontringsmål på 20 minuter! 110% taktisk utdelning.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Kan inte säga att jag är överraskad över hur tabellen ser ut. Croatia kommer att vinna serien komfortabelt i slutändan. Mest negativt är nog vår egen placering.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

I Celtic tycker jag att Gaël Eyraut är den som hållit den jämnaste och högsta nivån under våren. I övriga serien tycker jag Flamur Tahiri från Vatra KIF är i en klass för sig.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

När Tony avgjorde mot Croatia genom att dribbla av 2-3 utespelare samt målvakten innan han klackade in 5-4 strax innan slutsignal!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att skadorna läker (9 spelare just nu). Med full trupp kan vi slå alla lag i serien.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Inom lokalfotbollen sympatiserar jag självklart med mitt gamla lag FC Heden i 5B och hoppas dom kan klättra några placeringar till säkrare mark under hösten.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Fotös Zälter:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Väldigt positivt då vi varit mycket folk och har de fruktansvärt roligt tillsammans! Vi är tre spelare som tog över för att hålla Fotö vid liv och känns som vi får mycket positivt i det vi gör.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Nej, tycker att de är gubbarna som spelar med en riktigt bra attityd och kommer på träningarna för att bli bättre som gör skillnaden. Så genidraget är väl att vi fått gubbarna att ha så roligt de kan men fortfarande utvecklas!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Otroligt tråkigt med så lite matcher! Får säga att under matcherna kan de vara tufft och grinigt ibland men efter är de alltid bra prat och inga efterspel så de har känts väldigt bra!

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Oj… ja vi har en del som verkligen tagit stort ansvar i truppen och är vår bästa spelare för tillfället. Oliver Jansson. Otroligt duktig på allt! Sen har vi fler spelare som ska upp ett snäpp eller två till som jag vet kan mycket bättre!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Mikael Beckius straff miss 3-4 meter över sen joggar lugnt bort till mig som står vid sidan och säger ”de är lugnt jag sätter den på nästa chans”. Och vips inkast från höger 35 sekunder senare och han gör precis de han sa…nickar in den vid första stolpen.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att fortsätta ha roligt och komma på träningarna med den attityd de visat!

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Grymt roligt hur de går för Öckerö i 4:an och lider med Hönö, grannön, som inte fått till det alls. 

Stort tack!

Tack för jobbet ni gör! Trevlig semester!

 

Bloggen tackar självklart Ervin, JohanJonatan och John för att de tog sig tid och passar på att önska en trevlig sommar!

 

/Rasta