Dags att höra från lite 7B-profiler om vad de tyckte om vårsäsongen!

 

Vi inleder med S:T Jakobs Carl Magnus Jarlert, Johannbergs IF:s målvakt Jimmie Elek, Göteborgs City FF:s Mattias Herzog och sist men inte minst Knippla IK:s rutinerade tränare Bo Carlryd:

 

Vi börjar med S:T Jakobs Jarlert (till höger på bilden):

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Vi leder ju serien och det är vi väldigt nöjda med. Vi har spetskvaliteten som krävs men det är ändå tydligt att vi fortfarande har långt kvar i lagbygget. Vi kommer bli ännu bättre.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Extremt kall som spelare. Jag tror jag spelat 150 minuter i serien kanske, ståendes i mittcirkeln som mittback eller innermitt. Tur jag kan skylla på tjänsteresor och sånt, för formen är ju urusel så Roni hade nog inte låtit mig spela mycket mer i år ändå.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Svårt. Är väl inga jättestora överraskningar ändå. Knippla vann ju över oss. Verkar vara ett skönt gäng med en bra mix av olika spelarpersonligheter. Dom kommer nog tugga igång ännu bättre under hösten.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Vår målvakt Joakim Cruce vill jag lyfta fram. Gjort riktigt viktiga räddningar i år och även tidigare. Sedan tycker jag Anders Hultberg i City är go. Han är genuin och ger alltid 100 %.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Cruce gjorde en riktigt svettig räddning i den viktiga matchen mot City. Nämnde Hultberg var i skräckblandad förtjusning efter matchen.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det är ju såklart att avancera till division 6.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Brukar kika lite efter Mossens BK där jag hade mina ungdomsår. Sedan är ju Högaborg Kärralund en fin klubb som S:t Jakob mött många gånger genom åren. Klassiskt trevliga och som jag unnar lite mer framgång framöver.

Stort tack!

 

Vi går vidare med JIF:s Elek (liggandes i gul tröja):

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Resultatmässigt mycket starkt! Defensiven har sett väldigt fin ut genom i princip alla matcher, och vi spelar oss fram till avslut enligt ”matchplan” mer än vi kanske gjort tidigare. Vi har en stark, stabil trupp och snittar nog över 20 personer på träningarna hittills. Med fina resultat på matcherna kommer såklart också lite mer självsäkerhet, och stämningen känns god i laget.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Försäsongen började minst sagt svajigt, med både tufft motstånd och flera personliga bottenprestationer som resultat. Kul att möta duktiga lag, men att tappa in 5-6-7 bollar i en match är aldrig skoj, oavsett motstånd! Sen seriens start har det vänt, och tillsammans med hårt jobbande backlinje har det känts stabilt i matcherna allt som oftast.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Alltid svårt att veta vad man kan vänta sig i division 7, men det känns som att det hålls en högre nivå än de tidigare åren jag spelat i alla fall. S:t Jakob visste vi skulle bli svåra med flera fina nyförvärv, vilket också visade sig i vår enda förlust under vårsäsongen. Det kan väl ses som den negativa överraskningen kanske.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Det är alltid svårt att namnge folk i eget lag när alla spelat bra, men om jag ska peka ut en för lite extra cred så får det bli Fredrik Jonsson. Han kombinerar en vinthunds kondition med ett spelsinne och jävlar anamma som lyfter resten av laget lite extra i varje match. Inspirerande!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Vi fick en sen 1-0 vinst i 88’ för ett par matcher sedan som satt riktigt långt inne. Den var fin.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att vi behåller den positiva känslan och fortsätter som vi startat. Flera tuffa matcher kvar, och vi vill såklart vara med och slåss i toppen nu när vi inlett så fint!

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Inte något på rak arm.

Stort tack!

 

Dags för Citys Herzog:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

3 poängtapp på 10 matcher och är ändå lite missnöjd. Vi vill vara med och fightas om seriesegern och vi är några poäng längre bak än vad vi borde vara med denna truppen. Precis som tidigare år är det målskyttet som inte riktigt kommer igång.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Godkänd. De 2 senaste åren har blivit störda av skador så jag är glad att jag har fått vara hel än så länge. Förhoppningsvis kan jag höja mig till hösten om jag får fortsätta vara skadefri.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag är positivt överraskad av hur bra stämningen är mellan lagen på planen. Det kommer alltid finnas matcher där det är lite gnälligt men jag upplever 7:an i år som mycket trevligare än 6:an de två senaste åren.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

S:t Jakob har 2-3 spelare som nog hade kunnat spela några divisioner högre.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Jag gillade att komma ut till Hindås och spela på naturgräs igen, det hoppas jag att vi får fler matcher på i framtiden. Efter höstsäsongen hoppas jag kunna säga att Knippla-matchen eftersom det verkar vara en speciell upplevelse.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att inte tappa för många spelare under sommaren.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Gläds av att mitt gamla lag Brunnby FF (division 5 NV skåne) vann sitt senaste derby mot Expressen-krönikören Mats Olssons lag Jonstorp!

Stort tack! 

 

Vi avslutar detta svepet med KIK:s Carlryd:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Jag tycker att vi gör en helt godkänd vårsäsong. Knippla är det enda laget som vunnit med seriens bästa lag, St Jakob efter en taktiskt väl genomförd match. Tabellmässigt ligger vi på 4:e plats och hoppas kunna vara med och slåss om andraplatsen, mot St Jakob finns inte så mycket att göra.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Några större genidrag kan jag tyvärr inte peka på. Kanske lite i vår matchplan mot St Jakob faller in under denna rubrik. Viktigast är att vi har haft 16 man i truppen till i stort varje match vilket gett oss bra alternativ att byta runt och justera.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Som nykomling i division 7 visste jag inte vad som var att förvänta. Återigen vill jag nämna St Jakob som ett mycket positivt lag med en för nivån tydlig spelidé. Negativt är väl då att flera lag har haft svårt att få i hop lag när det gäller matcher ute på Knippla och nära på matchdagen frågat om möjlighet att byta speldag, vilket givetvis ställer till det.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Inför säsongen anslöt ett antal killar från Öckerös juniorer som har bidragit på ett bra sätt både vid träning och match. I defensiven fick vi in Marcus Angelin från Kungsladugård vilket har gett en stabilitet och organisation i backlinjen.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det ögonblick som vi plockar fram som målbild är vinsten mot St Jakob. Alla tar ansvar för sin roll och lägger ner ett stort arbete på planen. 1-0 vinster värmer extra gott i ett tränarhjärta.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Till hösten har vi de tre lag som är före i tabellen på hemmaplan. Det gäller att vi tar fördel av detta. Också viktigt att komma förberedd till första höstmatchen för att inte tappa poäng. Under våren har vi tre kryss och detta kostar mycket tabellmässigt.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Det lag som jag följer allra mest är Lagårn. Efter sju år som tränare för seniorlaget och tidigare flera år som spelare ligger klubben mig värmt om hjärtat. Fortsätter man på den väg man är kanske division fyra kan nås inom några år. Innan vi nu tar sommaruppehåll återstår minst en match i den alltid lika prestigefyllda skärgårdscupen. På måndag kommer Vrångö till Knippla för match. Vinnarna får ta sig till Öckerö på onsdag för semifinal.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Carl Magnus, Jimmie, Mattias och Bo för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta