Vi kör andra delen med 7B-intervjuer!

Kolla vad Johan Andersson (Elisedals IS), Johan ”Bolivia” Anäng (Menisken IF) och Magnus Wästlund (Högaborg Kärralunds FC) har att säga om vårsäsongen:

 

Vi inleder med EIS ena tränare Andersson:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Vi började väldigt bra på våren, med bra träningsnärvaro och många till matcherna. Detta gjorde att resultatet var bra och det gick till fjärde omgången innan vi förlorade. Sedan dessa har det varit ett blandat resultat men de sista två matcherna har vi åter krigat på väldigt bra och fått med oss oavgjort trots 10 spelare och ingen avbytare borta mot Knippla och en seger trots att vi i stora stunder var utspelade mot Ramberget.

Är det några speciella taktiska genidrag eller laguttagningar du är extra nöjd med?

Har blivit bättre och bättre under våren på att göra tidigare byten och inte låta de som startar bli trötta alla på en gång.

Hur ser du på serien i stort?

En ganska jämn serie och alla kan slå alla, dessutom varierar lagens trupper mycket mellan olika matcher så det är svår att dra slutsatser från tidigare möten med lagen.

Några lag som överraskat positivt eller negativt? 

Det är så jämn serie att det är svårt att peka ut något lag, men det är klart att S:T Jakob gjort det väldigt bra med bara en förlust. Sen var jag imponerad över flera i Rambergets lag, de var väldigt duktiga men ineffektiva framför mål.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Det finns ett gäng spelare som haft en väldigt bra träningsnärvaro och spelat nästan alla matcher som är viktiga för oss men är det någon som gjort en väldigt bra inledning så är det våran målvakt Francesco, han har varit väldigt bra och räddat många poäng till oss under våren.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Knippla bort är ett sådan match där vi åker ut med 12 spelare, får en utvisning efter 50 minuter och nästan inte får låna bollen sista halvtimmen men löser 1-1 detta till trots, härligt att ta den långa resan hem efter en sådan krigar poäng.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Ett väldigt tråkigt svar, men att ha en god träningsnärvaro. Så viktigt att spelarna prioriterar träningarna och att vi träningar gör bra och roliga träningar så att de tycker det är kul att träna.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Efter som jag själv spelar i Götaholm så tycker jag det är väldigt kul att det går så bra för oss i 6A, ett härligt flyt i laget och bra träningar, något jag försöker ta med till träningarna i Elisedal.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Meniskens Anäng:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Första halvan. Liten upp och ner precis som det brukar. Vi har släppt in en jävla massa mål men även gjort en hel del framåt, vi har tråkat till oss lite mot slutet och tätat till lite. Som vanligt en stor trupp men ändå tillräckligt liten för att behöva flytta vissa matcher på grund av att för många är borta samtidigt. Men överlag en väldigt rolig säsong med trevliga matcher. Och en massa fantastiska lagkamrater som alltid bjuder på garv.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Jag kan sammanfatta min egna säsong med att standarden i sjuan måste ha höjts radikalt sen förra året 😉. En annan kul grej är att jag för första gången testa att spela mittback (pga av spelarbrist borta mot Knippla).

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

En go serie. Inga större överraskningar tycker jag ser ut ungefär som man hade kunnat föreställa sig.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Måste nämna vårt nyförvärv Anders ”Aga” Augustsson en fröjd att ha både på och utanför plan.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Sebbes mål borta mot Knippla och när Wickins köpte alla olika shots som brann på på lägret i Halmstad.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Vi har en jävligt bra stomme, men det blir viktigt att få in 3-4 spelare till inför hösten då några av våra ”yngre” pluggar utomlands i höst.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag gläds i år åt IFK Göteborg som trots nederlagstippade visar att det går att bygga ett lag med små medel.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Högaborg Kärralunds Wästlund:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Första halvan av säsongen har varit tuff resultatmässigt men trots detta är stämningen i laget god. HKFC borde kanske ha 4-6 poäng mer efter vårsäsongen om man går igenom match för match men så det är inte alltid stolpe in i fotboll.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Personligen blev jag spelklar efter fem omgångar och fick chansen i anfallet. 5 mål första tre matcherna kändes otroligt skönt men de senaste två har det inte blivit några fler. Fysiken för 90 minuter är tyvärr inte riktigt där än och det är bara att träna på under uppehållet.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Division 7B som serie har varit en positiv överraskning för min del. Stämningen mellan lagen har varit bra, vilket ha lett till lite varningar och lite tjafs. Vi mötte serieledarna BK S:T Jakob senast och där märker man att spelarmaterialet mellan botten och toppen varierar. Förlust med 0-11 trots att de saknade tunga namn pga avstängning.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

En spelare som jag tycker stuckit ut är Axel Norderyd när vi mötte Käringöns FC. Han dominerade mittfältet både offensivt och defensivt, och var alltid i rörelse. Hade inte han varit med hade HKFC fått tre enkla poäng den matchen. I HKFC har Mattias Johansson stuckit ut under vårsäsongen. Stor och stark kantspelare som klarat av att trycka sig förbi de flesta ytterbackar i division 7. Han fick även vikariera i mål sista minuterna senast och visade styrka även där.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det som varit svårt för HKFC att släppa är matchen mot Menisken i maj. Att tappa en 5-3 ledning i den 81:a minuten till 5-6, för att sedan kvittera till 6-6 på matchens sista spark är kanske det mest absurda jag varit med om på en fotbollsplan.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Inför hösten behöver vi spela ihop oss mer som lag och få upp träningsnärvaron bland de som spelar matcher. Vi har mycket bra anfall på gång men kemin i laget är inte riktigt där. Defensivt har vi haft svårt att hitta ett stabilt mittfält som vinner boll och stoppar kontringar. För att resultaten ska gå vår väg i höst behöver vi spela ihop oss och göra ett bättre jobb defensivt.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Lag i andra serier som jag hoppas lite extra på är min gamla klubb Real Maskin BK, samt Gamlestaden FF som en gammal klasskamrat från Chalmers spelar i.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Johan, Johan och Mattias för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar! 

 

/Rasta