Dags att börja sammanfatta vårsäsongen och den första serien som spelades klart var 7A så vi börjar där. 7A blev ju en nätt liten serie med bara åtta lag, men det saknades inte spänning! HÄR kan ni läsa om hur bloggen tippade inför säsongen. 

 

1. CROATIA GÖTEBORG 28-13 +15 21 poäng

Bloggen hade Croatia som ett tippat topplag (tvåa) inför säsongen och laget har levererat hittills. Det var inget snack om att laget hade en riktigt fin trupp på pappret men sen är det ju alltid en fråga i lokalfotbollen (särskilt i sjuan) vilka som verkligen tränar och spelar match. Det skulle visa sig att viktiga spelare som bland annat Haris Memisevic, Mikail Sepahi, Patrik Andersson Blomqvist och Vllaz Ibishi spelade nästan alla matcher. Dessutom förstärktes laget med duktige Mentor Zhubi under våren. Det blev bara en förlust på vårens åtta matcher och den kom lite oväntat redan i andra matchen mot Gothenburg Celtic (4-5). Annars blev det idel segrar men där det dock ofta var täta matcher. Det blev uddamålssegrar mot både Real Maskin (2-1), Angered SK (4-3) och Gunnared (4-3) och 3-1 mot Vatra KIF. Sepahi är lagets bästa målskytt med nio mål. Med fem poängs försprång och bara sex matcher kvar så har Croatia helt klart grepp om guldet! Dessutom är fem av dessa sex matcher hemmamatcher där enda bortamatchen är i norra skärgården mot Fotö

 

2. FOTÖ GoIF 31-15 +16 16 poäng

Ö-laget har överraskat positivt då statusen var lite oklart inför säsongen. Laget är faktiskt målfarligaste i serien med sina 31 mål på åtta matcher där Mikael Beckius är bäst i Fotö med sina tio mål. Efter en lite svagare start med bland annat 3-3 mot Celtic och 0-2 mot Real Maskin så avslutade laget starkt. Det blev fyra segrar på den fem sista matcherna och bland annat storsegrar mot både Gunnared (8-0), Partille (5-1) och Celtic (7-1). Förlusten kom mot serieledarna Croatia (0-4) där Fotö inte riktigt räckte till. Hösten börjar direkt med två viktiga matcher då Fotö möter först trean Real Maskin och sedan fyran Vatra KIF

 

3. REAL MASKIN BK 25-11 +14 16 poäng

Efter fem säsonger i 6A var Real Maskin tillbaka i sjuan men känslan var att laget inte hade några planer på att stanna kvar där. Det såg också bra ut inledningsvis för Maskinen som inledde med tre segrar och ett kryss på de fyra första matcherna. Bland annat blev det 2-1 mot Vatra KIF och 2-0 i en svår bortamatch mot Fotö. Laget föll sen mot Croatia (1-2) men studsade tillbaka med två fina segrar mot Partille (5-1) och Celtic (4-0). I sista matchen innan sommaren hade Real greppet mot Vatra och ledde med 3-1 i mitten av andra. Det skulle dock blir en sur förlust då Vatra vände och vann med 4-3! Real Maskin är helt klart med i racet om uppflyttning och kommer att vara att räkna med under hösten. Johan Magnusson har haft en fin vår och är lagets bäste målskytt med sina elva fullträffar.

 

4. VATRA KIF 28-22 +6 15 poäng

Nystartade Vatra KIF fick bloggens topptips inför säsongen men har inte riktigt levt upp till de förväntningarna även om de är med och hugger om uppflyttning. Truppen såg stark ut inför säsongen och det var till och med innan duktige Flamur Tahiri anslöt från Västra Frölunda. Det har dock varit en hel del upp och ner och efter premiärsegern mot Angered SK (2-1) så föll laget mot både Real Maskin (2-3) och Fotö (1-3). Visst blev det hela 7-1 mot Gunnared men sen förlust mot Croatia (1-3). Vatra hittade lite form igen och fick ihop tre raka segrar mot Partille (5-0), Celtic (4-1) och Real Maskin (där laget vände 1-3 till 4-3). När man precis trodde att Vatra hade kommit igång så föll de med hela 2-7 mot Angered SK i sista matchen innan sommaren! Laget har en match mer spelad än lagen framför och har bara fem matcher kvar att spela efter sommaren. Det gäller att leverera samtidigt som lite andra resultat går vägen om Vatra ska ta klivet upp. Flamur Tahiri är bästa målskytt med imponerande 14 mål på sex matcher

 

5. ANGERED SK 26-16 +10 13 poäng

Ett svårscoutat lag som helt klart ställt till en del problem för topplagen i serien. Inledningen var lite trevande med två förluster och ett kryss. Laget spelade sedan upp sig och pressade bland annat serieledarna Croatia (förlust 3-4 där Croatia avgjorde i 90:e). Avslutningen var riktigt fin med tre raka segrar och hela 7-2 mot Vatra KIF i sista matchen. Laget har även seriens målfarligaste spelare i Siciid Abdiqadir som gjort 18 mål (vilket är ca 70% av ASK:s mål!). Kanske inte håller för uppflyttning i år men kan helt klart ställa till det för alla lagen i serien! 

 

6. GOTHENBURG CELTIC FC 15-30 -15 8 poäng

Känslan är att det är ett ganska stort hopp mellan den övre halvan i 7A och lagen i botten. Celtic inledde dock säsongen positivt med två segrar och två kryss på sina fyra första matcher. Den stora fjädern i hatten var 5-4 segern mot blivande serieledarna Croatia (lagets enda förlust under våren). Avslutningen var dock svagare med fyra raka förluster och Celtic tappade även sin duktiga anfallare Antonio Mendez Hernandez (sju mål på de fyra matcherna han spelade) till 6A-laget Inter Linné IF mitt under våren. Det blev en hel del storförluster med bland annat 0-5 mot Angered SK och 1-7 mot FotöMendez Hernandez var den bästa målskytten med sina sju mål. 

 

7. PARTILLE IF SC 10-28 -18 3 poäng

Efter att laget krånglat sig kvar i 6A i sex säsonger blev det till slut respass förra säsongen och laget får nog vänta ett tag på en comeback. Det har varit en tuff vår med bara en seger och sju förluster på de åtta spelade matcherna. Den enda segern kom dock i premiären där Gunnared körde över med hela 7-1 där Farid Runklint svarade för ett hattrick. Det blev dock alltså vårens höjdpunkt då laget radade upp sju raka förluster efter detta. Visst var Partille med i vissa matcher (1-3 mot Celtic och 0-2 mot Angered SK) men det rann även iväg ett par gånger (0-5 mot Vatra, 1-5 mot Real Maskin och Fotö). Laget får helt enkelt bygga om lite i sjuan innan de tar sikte uppåt igen. Robin Jillesjö är målbäst med sina fyra mål. 

 

8. GUNNARED KIF 10-38 -28 1 poäng

Gunnared var med och slogs i toppen förra säsongen men missade uppflyttning precis. Det var dock stor omsättning i truppen inför den här säsongen där en hel del spelare lämnade och känslan var att det skulle bli ett tufft 2019 för Gunnared. Den analysen skulle visa sig stämma då laget bara fick ihop en poäng på sina sju matcher under våren. Krysset kom i den andra omgången när det blev 2-2 mot Celtic. Annars var det många storförluster där laget bland annat föll mot Vatra med 1-7, Real Maskin med 1-6 och Fotö med 0-8. En liten ljusning i sista matchen där laget pressade serieledarna Croatia och hämtade upp 0-3 till 3-3 innan Croatia avgjorde i slutet. Hiwa Gholamzadi är lagets bästa målskytt med sina fem mål. 

 

/Rasta