Dags att sammanfatta vårsäsongen i 7B. För den som undrar hur bloggen tippade inför säsongen så hittas det HÄR.

 

1. BK S:T JAKOB 60-9 +51 27 poäng

Storfavoriter inför säsongen och de ljusblåa har levererat. Laget leder serien och vårens facit blev nio segrar och en förlust. Målskillnaden 60-9 talar också sitt tydliga språk. I de flesta matcherna har det runnit iväg och laget snittar ju sex mål framåt per match. Det första riktiga testet kom i tredje omgången mot Göteborgs City men där blev det en 4-2 seger. Mot tvåan Johanneberg blev det en säker 4-0 seger men mot Elsedal blev det jämnare (seger 2-1). Den enda förlusten kom lite oväntat i hemmamötet med Knippla (0-1) ett par omgångar från uppehållet. S:T Jakob avslutade sen med 22-3 på de två sista matcherna! Klassvärvningen Jakob Söderberg har levererat med sina 16 mål men bäste målskytt i laget (och i hela serien) är Ludvig Björk på 17 baljor. Jagande Johannebergs IF och Göteborgs City är absolut inte bortspelade men känslan är ju självklart att S:T Jakob springer hem 7B under hösten!

 

2. JOHANNEBERGS IF 40-11 +29 26 poäng

Fina ”Lövet” går mot sin bästa säsongen sen laget åkte ur 6A 2015. Det har inte varit lika övertygande som ledande BK S:T Jakob men Johannberg har tagit sina trepoängare. Säsongen inleddes med fem raka segrar där storsegrar (7-1 mot Björkåsen och 8-0 mot Hindås) blandades med lite jämnare vinster (2-1 mot Högaborg Kärralund och 2-0 mot Ramberget). I den tidiga seriefinalen mot S:T Jakob blev det dock en ganska klar 0-4 förlust. Det skulle dock visa sig bli enda förlusten under våren men kryss mot Elisedal (1-1) och Knippla (2-2) gör att laget ligger lite efter S:T Jakob. Viktig seger dock i slutet av våren mot City (1-0) efter ett segermål i 89:e! Laget avslutade fint med 8-0 mot Björkåsen. Johanneberg är alltså bara en poäng efter S:T Jakob men det ska noteras att laget har en match mer spelad. Bäste målskytt hittills i JIF? Självklart spelande ordföranden Henrik Larsson (på nio mål)! Johanneberg är helt klart en positiv överraskning hittills i 7B och det ska bli kul att se om de kan hänga med i toppen under hösten.

 

3. GÖTEBORGS CITY FF 25-15 +10 22 poäng

Laget kom från en stark försäsong och fick med sig den positiva känslan in i säsongen. Laget föll förvisso i andra omgången mot serieledarna BK S:T Jakob i en jämn match (2-4) men vann annars sex av sina sju första matcher. Det var väl inga storsegrar förutom 5-1 mot Knippla men City hittade sätt att vinna matcher på och bland annat blev det uddamålssegrar mot både Ramberget (3-2) och Högaborg Kärralunds FC (4-3). Slutet var lite svagare med 0-0 mot Menisken och sen förlust 0-1 mot toppkonkurrenten Johanneberg. I sista matchen blev det knapp seger mot jumbon Björkåsen sedan Andreas Ölander satt 2-1 med kvarten kvar. Laget är fyra poäng bakom tvåan JIF men har då en match tillgodo och är alltså med ordentligt i kampen om uppflyttning. Adrian Holländer Nyström är lagets främste målskytt med sju fullträffar.

 

4. KNIPPLA IK 22-12 +10 18 poäng

Laget åkte ur 6D förra säsongen och det var lite förändringar i truppen inför säsongen där bland annat rutinerade Bosse Carlryd klev in som tränare och truppen fylldes på med lite yngre spelare från andra skärgårdsklubbar. Knippla inledda stabilt med tre raka segrar (alla på bortaplan dessutom) men sen kom enda förlusten när laget föll mot City med hela 1-5. Efter en WO-seger mot Björkåsen avslutade laget med tre kryss och två seger på de fem sista. En riktig fjäder i hatten var vinsten mot dittills obesegrade serieledarna BK S:T Jakob efter att Mahdi Safari gjort matchens enda mål! Ö-laget kryssade även mot Johanneberg och avslutade fint med 5-1 mot Ramberget! Har alltså bara en förlust på hela våren men några kryss för mycket gjorde att laget inte kunde blanda sig i den absoluta toppen. Safari bäste målskytt med sina åtta fullträffar. 

 

5. ELISEDALS IS 19-16 +3 16 poäng

EIS kom från en fjärdeplats förra säsongen och har varit med bakom topplagen och fightas även under första halvan av 2019. Laget var kanske inte riktigt i fas inledningsvis då laget kryssade mot blivande bottengängen Högaborg Kärralund (0-0) och Björkåsen (3-3). Annars var Elisedal svårslagna och de föll endast mot serieledarna S:T Jakob i en jämn match (1-2) och trean City (0-2). I de viktiga matcherna mot Johanneberg och Knippla blev det dock också kryss (1-1 i båda) och laget hade behövt segrar där för att haka på uppåt. De fyra kryssen gör att EIS ligger lite efter. Det har varit ganska målsnålt också både framåt och bakåt och lagets bästa målskyttar är Jonatan Sandberg Rasmussen och Tobias Andersson, båda på fyra mål. 

 

6. MENISKEN IF 35-28 +7 15 poäng

En ganska väntad placering för Menisken efter halva säsongen. För bra för att hamna i botten men för ojämna för att hota i toppen. Laget har varit inblandat i en hel del målrika affärer under våren och har både tagit emot och delat ut smällar. Laget föll till exempel mot S:T Jakob med 1-7 och 1-5 mot Johanneberg. Det blev dock 6-3 mot Ramberget, 7-0 mot Björkåsen och 7-2 mot Hindås. Den galnaste matchen kom ändå mot Högaborg Kärralund där MIF vände 2-5 till 6-5 för att sedan släppa in 6-6 i matchens sista minut! Bara för att visa att man aldrig vet vart man har Menisken passade laget också på att spela 0-0 mot topplaget City. Maoda Soltani Dash Balagh är lagets bästa målskytt på fina nio fullträffar. 

 

7. IFK HINDÅS 18-37 -19 12 poäng

Gör sin andra säsong efter comebacken och är på god väg att slå förra årets poängskörd (16) och placering (10:a). Fick en tuff start med tre raka förluster mot S:T Jakob (1-8), Elisedal (1-3) och Knippla (1-2). Första segern kom mot Högaborg Kärralund (2-1) men sen föll laget stort mot både Johanneberg (0-8) och Menisken (2-7). Avslutningen var dock bättre då laget vann sin tre avslutande matcher innan sommaren då Björkåsen (3-1), Ramberget (3-2) och Käringön (3-1) besegrades. En lärorik vår för det unga Hindås och laget kommer säkert på sikt att kunna hota högre upp. Andreas Heijel och Joakim Örnflo är lagets bästa målskyttar med fyra mål var. 

 

8. RAMBERGETS SK 25-41 -16 9 poäng

Det såg illa ut inför säsongen då det var väldigt tyst om laget och det spelades till exempel inga träningsmatch på försäsongen. Rykten cirkulerade till och med att laget kanske var på väg att lägga ner. RSK kom dock till start och gjorde det helt ok, särskilt med tanke på förutsättningarna. Det blev förvisso förlust mot både Knippla (0-4) och Johanneberg (0-2) men laget slog sen Högaborg Kärralund (5-1). Det blandades en hel del och laget spelade jämnt mot City (2-3) men släppte elva bollar mot S:T Jakob! Det blev dock segrar mot Björkåsen (3-2) och KFC (5-2) men säsongen avslutades med fyra raka förluster med 1-5 mot Knippla i sista matchen. Positivt självklart att laget kom till spel men ganska blandade insatser. Det har iallafall varit en bra målproduktion framåt och Darin Bahmani är bäst hittills med sina åtta mål. 

 

9. KÄRINGÖNS FC 15-31 -16 6 poäng

Efter att ha befunnit sig på botten av sjuan ett par säsonger slutade laget sjua 2018. Första halvan på 2019 har dock varit ganska tung. KFC har bara mäktat med två segrar på nio matcher (resten förluster). Första segern kom i tredje matchen när jumbon Björkåsen besegrades med 3-1 och i näst sista matchen slog laget Högaborg Kärralund med 4-2. Det har dock inte runnit iväg i så många matcher och enda storförlusten är mot serieledarna S:T Jakob (0-5). Så målmässigt har KFC hängt med ganska bra och laget har faktiskt en eller två matcher mindre spelade än de andra laget i serien. Så helt klart chans att klättra under hösten. Axel Norderyd är bäste målskytt med sina fyra mål. 

 

10. HÖGABORG KÄRRALUNDS FC 18-41 -23 5 poäng

Efter att ha pendlat mellan sexan och sjuan några säsonger slutade HKFC på en niondeplats förra säsongen och känslan att det skulle gå ganska tungt även i år stämde bra. 0-0 mot Elisedal i premiären var helt ok men sen kom tunga förluster mot både Knippla (1-6) och Ramberget (1-5). Efter två jämna förluster mot Johanneberg (1-2) och Hindås (1-2) kom första poängen i en galen 6-6 match mot Menisken! HKFC tappade en 5-2 ledning till underläge 5-6 men kvitterade till 6-6 på i 90:e! Enda segern under våren kom mot jumbon Björkåsen (3-1) men precis innan uppehållet kom en jobbig 0-11 förlust mot serieledarna S:T JakobMagnus Wästlund är bäste målskytt med fem mål.

 

11. BK BJÖRKÅSEN 10-50 -40 1 poäng

Björkåsen fortsätter att fightas i botten av 7B. Förra säsongen slutade laget sist efter bara en seger på 19 matcher. Efter halva årets säsong har laget spelat ihop en poäng på de elva första matcherna. Ska vi försöka se det från den positiva sidan så har ändå Björkåsen varit med i många matcher. De enda stora förlusterna kom mot topplagen S:T Jakob (0-8) och Johanneberg (0-8 och 1-7) samt mot Menisken (0-7). Annars har det varit jämna tillställningar där det blivit uddamålsförluster mot Ramberget (2-3) och City (1-2). Det har även blivit 1-3 i tre matcher mot Käringön, Högaborg Kärralund och Hindås. Enda poäng kom i den femte omgången där det blev 3-3 mot Elisedal. BKB var ytterst nära seger efter att ha vänt underläge 0-2 till 3-2 men EIS kvitterade i 92:a minutenSamir Lundberg Ben Sassi är Björkåsens bästa målskytt med sina tre mål.

 

/Rasta