4A avslutade sin vårsäsong med två matcher den här veckan:

 

MÅNDAG 1/7

SKIF Semberija – Lunden Överås BK 2-0 (1-0)

Semberija går på ledighet som tvåa i tabellen efter 2-0 i måndags mot Lunden ÖveråsAli Gateh satte 1-0 redan efter 13 minuter, ett resultat som stod sig till pausvilan och långt in i andra. Det dröjde till den 86:e minuten innan publiken på Bergsjövallen fick se ett mål till och satte Enis Sali 2-0 för hemmalaget!

Semberijas Kevin Yamoah sa så här om segern:

”En skön vinst med 2-0 av Enis och Ali som båda var bra under matchen. Vi gör en bra laginsats men rent spelmässigt har vi saker som kan bli mycket bättre men vi vinner och de är väl det som är viktigast för oss just nu för att hänga med i toppstriden under hösten. De kommer bli kul med många betydelsefulla matcher när de börjar dra ihop sig.”

Lundens målvakt Jonathan Tobiasson hade följande att säga om förlusten:

”Alltid oerhört tungt att förlora viktiga 6ps matcher, speciellt efter en sådan bra match vi gjorde mot Kortedala i förra omgången. Känslan var att vi inte fick igång något spel alls på ett väldigt blåsigt Bergsjövallen, att Semberija var det hungrigare laget matchen igenom och att vi i princip redan hade gått på sommarledighet. Med facit i hand efter matchen så var Semberija det bättre laget i 90 minuter och Semberija vann välförtjänt.”

Semberija alltså tvåa inför hösten medan Lunden Överås är tia.

 

TISDAG 2/7

Kode IF – Stenkullen GoIK 1-4 (0-2)

Vårens sista match i 4A var ett intressant möte mellan serieledarna Kode och jagande Stenkullen. Det var gästerna som började bäst när Tobias Hansson satte 1-0 efter 17 minuter och Henrik ”Foppa” Forsberg gjorde 2-0 en stund senare. I mitten av andra fick Kode lite kontakt när Jonathan Hartwig reducerade. Stenkullen var dock starkast och Hansson gjorde 3-1 med kvarten och även 4-1 precis i slutet och blev alltså hattrickskytt

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om den fina segern:

”Vi gör idag en helt perfekt match mot erkänt duktiga serieledande Kode IF, vi placerar vår duktige Marcus Liljevall som höger mittfält och bakom Gylleblad som höll Kodes bästa spelare borta från spelet på ett suveränt sätt hela matchen, nyckel nr 1. Sen har vi ett riktigt stabil backlinje idag med ett grymt mittfält och våra toppforward som samtliga gjorde en toppmatch även våran målvakt Anders Thalén gör några viktiga räddningar i första halvlek och är grymt bra idag. Vi vinner rättvist för att vi vinner kampen plus att Tobias Hansson gör hattrick och tre klassavslut samt Foppa gör mål också idag. Som sagt underbart att gå till sommarvila med en go seger med 4-1 borta mot Kode, en härligt spännande höst väntar.”

KIF:s kapten Rasmus Haraldsson hade följande att säga om förlusten:

”Stenkullen gör en riktigt bra match och det råder ingen tvivel om att dem var väl värda poängen. Vi kommer dessvärre inte upp i nivå och klarar inte att knyta ihop vårsäsongen likt vi hade önskat. Nu väntar x antal välbehövda veckor där vi kan ladda batterierna och sedan köra fullt ut resterande del av hösten.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är också lånat från Stenkullens hemsida.

Kodes matchrapport (och Jessica Lundins bilder från matchen) hittas HÄR

Det är nu ett riktigt getingbo i toppen på 4A med fyra lag inom fyra poäng där dessutom fyran Kortedala har en match tillgodo. Kode leder fortfarande och Stenkullen är trea.

 

/Rasta