Dags för lite 4B-intervjuer och vi inleder med Öckerös Victor Niklasson, Velebits Paolo Rossi, Göteborgs FF:s Aron Lundh och Sandarnas Edvin Moenza!

 

Först ut är ÖIF:s Niklasson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Första halvan har gått väldigt bra för vår del, vi har spelat en fin och rolig fotboll i majoriteten av matcherna samtidigt har vi visat att vi kan kriga hem tre pinnar också. Redan från första matchen i Västra Cupen kände jag att detta laget kan gå långt. Vi har fått in en helt annan bredd i truppen än förra året och vi har en otroligt stark start 11 + bänk, vilket är viktigt över en hel säsong. Man var lite orolig att vi skulle bli bekväma med tanke på att vi gick till final i Västra Cupen och tro att vi är bättre än vi är, men jag tycker snarare att vi steppat upp en nivå till! Blir en spännande andra halvlek på säsongen där vi kommer göra så gott vi kan och förhoppningsvis får vi en bra placering i tabellen.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egna insats under våren har väl varit stabil, önskar mer poäng från mig själv. Men samtidigt har jag tagit ett större ansvar defensivt detta året. Men sålänge laget går bra är jag nöjd!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien detta året är roligare tycker jag. Generellt mindre ”brunkande”. Känslan är att det finns någon slags spelidé hos de flesta lagen att försöka hålla bollen längs marken vilket faller mig i smaken. Ett lag som överraskat positivt får väl ändå vara Mölnlycke/Sjövalla. Med motiveringen att de förra året gjorde max 2 passningar inom laget innan dom tjongade upp den mot offensiv planhalva. När vi möttes nu i år tyckte jag att dom verkligen försökte spela bollen efter deras förutsättningar vilket jag värdesätter mycket. Kändes som dem var ett helt annat lag jämfört med förra året! De som överraskat negativt är inte så lätt att svara på.. men om jag måste säga något lag får det ändå bli grannen Björkö. Tycker att man kan förvänta sig en högre poängskörd med den truppen de besitter faktiskt…

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Det finns många spelare i serien som presterat bra och framförallt i mitt egna lag, men är det någon jag vill lyfta fram är det vår mittback och kapten Simon Olsson. Han har haft skadeproblem i några år nu, och är äntligen redo för sin första ”riktiga” säsong på länge. Att han varit skadad syns inte ett dugg, han går in 100% i varje situation och han är lika farlig framåt som han är stabil bakåt. Han har varit skillnaden i många matcher detta året. Håller tummarna att han får vara frisk lång tid framöver!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Det bästa ögonblicket från våren är dels när vi vann ö-derbyt borta mot Björkö men också 2-3 vinsten borta mot Mölndal nu i fredags. Jag satt på läktaren denna matchen och att få uppleva vår lagmoral från sidan var riktigt häftigt att se. På planen känns den stark, men från sidan var den ostoppbar.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Det viktigaste inför hösten är att vi fortsätter att ta det hårda jobbet vi gjort under våren. Ingenting kommer gratis i denna serien. Vi behöver vara ödmjuka inför hösten och vi i laget vet vad vi vill. Håller vi oss till de kommer det säkert att gå bra.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag lider med Donsö. De började väldigt bra men nu har det varit lite kämpigare mot slutet. Ser gärna att Donsö tar sig i kragen och visar att de är ett lag värda en plats högre upp i seriesystemet, jag tror på er!

Stort tack!

Önskar bloggen en trevlig sommar!

 

Vi fortsätter med Velebits Rossi:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Skulle vilja säga att vi haft extremt höga toppar, men också djupa dalar där det finns saker att jobba på. Men på det stora hela är vi nöjda över första halvan. Vi är med där uppe där vi ville vara.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egen vårsäsong har väl varit lite upp och ner. Är inte supernöjd, men kan inte eller vara fullt negativ. Finns dock lite mer att ta av, förhoppningsvis.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

I toppen tycker jag inte att de är några överraskningar. Var väldigt inställd på att det skulle vara vi, GFF och Öckerö som slogs om det. Dock trodde jag verkligen att Mölnlycke IF skulle vara med där uppe med efter deras fina avslutning förra året. Så där får jag nog säga att det negativa ligger i mina ögon. Dom är bra mycket bättre än tabellen visar.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Finns många fina spelare i vårt lag. Skulle kunna stå och rabbla upp superinsatser utav dom flesta. Men såklart, som i alla lag, finns det spelare som sticker ut mer. Har inte mött Öckerö än, där jag hört att det finns fina spelare. Men får la säga GFF anfallare som springer på allt och inget.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Får säga Kärra hemma. Vinst 6-0 och verkligen allt klappade till 110%. Både framåt och bakåt där alla verkligen jobbade för varandra. Även ÄFF hemma var skön där vi kom ifrån med tre poäng efter en riktig krigarinsats.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att minimera våra dalar. Får inte hända lika mycket, även om det förstås händer dom flesta. Annars är det bara att fortsätta och springa för varandra, så får vi se hur långt det bär.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Nej, faktiskt inte. Gillar att ha koll på andra lag, men inget speciellt så sätt. Eller Hisingen FC. Dom har något riktigt på gång och hoppas dom löser första platsen i deras serie.

Stort tack!

Stort tack själv och för ditt fantastiska jobb! Alltid ett nöje att läsa! Och trevlig semester på alla lag, så blir de en intressant höst!

 

Dags för GFF:s Lundh:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Det har varit en stabil vårsäsong och vi är väl hyfsat nöjda med vår placering. Inför säsongen kändes det lite instabilt, vårt spel och vår organisation satt inte riktigt. Det var även känslan efter premiärmatchen och det fanns nog lite tvekan om vi skulle vara med i toppen i år. Den känslan försvann nästan direkt och 7 matcher senare hade vi 7 raka vinster med tre insläppta bakåt och 23 gjorda framåt. Tyvärr blev den näst sista segern i den streaken dyrköpt. 5-0 mot Sandarna satt gött men tre stukade fötter, ett korsband och + en hel del tidigare skador gjorde att truppen var ordentligt sargad. Det blev många ändringar i elvan och vi tappade poäng i tre matcher i rad. Vi avslutar dock starkt med 4-0 mot Velebit med den bästa prestationen hittills i år och sedan med 2-1 mot Eriksberg med kanske den grisigaste prestationen i år.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Jag kom tillbaka till GFF nära inpå säsongsstarten (efter kortare tid i Askim och Gunnilse) och konverterade från centralt mittfält till högerback. Där har jag fått lira ihop med Jonas Tingberg på högerkanten. Vi är väldigt nära både på och utanför planen så det har varit väldigt roligt att få kombinera ihop med honom. Jag var väldigt nöjd med början av min säsong och kände mig stark, pigg och spelsugen. I Majornaderbyt var jag en av de som fick kliva av på grund av skada och har inte prickat formen sen dess. Jag missade tre matcher på grund av skadan och de resterande tre har jag känt mig svag och sleten. På det hela taget är jag nöjd med min insats och jag är väldigt nöjd med att ha gjort 7 assist på 10 spelade matcher. Till höstsäsongen är målet att bli skadefri, göra ytterligare 7 assist och försöka trycka in ett mål också!

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Inget som överraskat positivt då vi, Velebit och Öckerö var topptippade och också dominerar serien. Det är väldigt tydligt på målskillnaden då inget annat lag har över 1(!) och vi tre har alla över 20. De som överraskat negativ är väl Mölnlycke IF som skulle vara första utmanare till oss tre men har inte alls kommit igång och är istället närmare att falla ner i femman än att utmana om en plats till trean. Askim har också överraskat negativt, jag visste att många hade lämnat men jag trodde ändå de skulle klara sig bättre än de gjort hittills.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

I GFF är det två som har gjort en väldigt bra vårsäsong. Dels vår mittback Jesper Olofsson och vår anfallare Charlie Palmborg. Olof har blev mittback inför säsongen och jag var tveksamt inställd till om det var rätt val, men jag är glad att jag har haft så otroligt fel. Han har varit grym och är alltid trygg med boll och brytningssäker utan. Som vanligt är han en ledare på planen och det har varit jättekul att spela till höger om honom i backlinjen. Charlie har blivit ännu bättre än förra säsongen och det var det väl ingen i GFF som tvivlade på. 10 mål och inga av dem straffar talar för sig självt. Håller han sig frisk och spelar 90 % av matcherna på höstsäsongen vinner han skytteligan med lätthet. Bland motståndarna är det framförallt Franjo Ladan i Velebit som har imponerat på mig, fick möta honom totalt två halvlekar (av fyra) på min kant och de var överlägset de två svåraste halvlekarna jag haft rent defensivt. Skönt men också tråkigt att jag inte får möta honom mer den här säsongen.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Charlie Palmborg mot Kärra. Halvvolley från 30 meter rakt i krysset! För egen del en numera patenterad hörna på Majvallen från Lundh till Sevholt som nickar stenhårt i bortre och sätter spiken i kistan i Majorna Derbyt!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att hålla oss friska och att flytta upp och integrera våra duktiga juniorer. Vi har flera duktiga och ambitiösa 01:or, 02:or och 03:or! Ger vi dem chansen kommer de växa och snabbt ta en plats i laget. Hoppas på debuter från minst en av varje årsgrupp under hösten. En viktig sak för mig är att Jonas Tingberg håller sig frisk och spelar ihop med mig på högerkanten resten av säsongen. Vi höjer varandra flera nivåer och för mig är det superkul att spela med honom.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag hoppas att systerföreningen Azalea BK går så bra som möjligt under hösten! I övrigt har jag riktigt dålig koll på hur det ser ut i andra serier tyvärr.

Stort tack!

 

Vi avslutar detta svepet med Sandarnas Moenza:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Första halvan har varit lite upp och ner. Vi började väldigt bra men har tappat lite fart nu på slutet. Men som nykomlingar i 4an så har den ändå varit bra som helhet tycker jag.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Den har varit bra ändå. Även om jag känner att jag har mer att ge. Har varit skadad i 1,5 år innan denna säsongen så det är fantastiskt kul att spela igen.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag tycker 4b är en bra serie. Hade inte så bra koll på serien innan. Men av det man hört och sett innan så känns det ändå ganska väntat att dom lagen som ligger i toppen ligger i toppen. Så ingen som överraskat direkt positivt eller negativt i mina ögon.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Väljer att nämna 2 stycken från vårat lag. Sebastian Flohr och Johan Rhodin våra mittbackar. Johan är viktigt för vårat spel med sina uppspel från mittbackspositionen.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Är inget ögonblick direkt så. Men för egen del så är fortfarande våran insats i derbyt mot GFF en stor besvikelse så är väl tyvärr det i sådana fall.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Viktigaste för hösten är att vi får igång målskyttet, då vi har gjort alldeles för lite mål. Hoppas att Anton Hysen kan vara med mer i höst då han är väldigt viktig för våran offensiv.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Följer inget annat lag så, men kollar resultaten på min gamla klubbar lite tråkigt att Torslanda verkar ha det tufft.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Victor, Paolo, Aron och Edvin för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar! 

 

/Rasta