Vi fortsätter med fler 4B-intervjuer:

Älvsborgs Albert Jörnvik, Björkös Jimmy Olausson och Eriksbergs Jan Tengwall!

 

Vi börjar med ÄFF:s Jörnvik:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Skulle nog vilja säga att första halvan på säsongen har varit lite som en berg-och-dalbana, Vi inledde stark första matchen mot Mölnlycke-Sjövalla, därefter har det varit lite upp och ner, men tycker vi rycker upp oss rejält och avslutar med fem matcher utan förlust, varav 4 av dessa är segrar!

Hur har din egen vårsäsong varit?

Den har varit helt okej, haft lite otur med skador, men med lite rehab nu över sommaren så blir jag förhoppningsvis skadefri under hösten, och kan bidra ännu mer för lagets bästa.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Tycker serien ganska jämn ändå, Öckerö, Velebit och GFF har dragit ifrån och det står väl mellan dessa tre om seriesegern. För övrigt känns det som nästan alla andra lag ligger på samma nivå. Tycker att det lag som imponerat mest är nog Öckerö med sina stabila 31 poäng!

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Finns massvis med duktiga fotbollsspelare, men för att nämna några så har vi ju såklart Harald Öresjö med sitt tydliga ledarskap och sin blick för spelet, är han en trygghet i backlinjen hos oss. Kan ju nämna Adam Lisnell född 02, som kommer in i laget och skickar in 4 mål och självklart Erik Wallander som sliter och jobbar konstant varje match i 90 minuter. För att nämna någon utomstående så har Andreas Odersjö verkligen imponerat med sina 12 mål hittills!

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Nja skulle nog vara matchen mot GFF, då vi ligger under med 2-0 fram tills sista kvarten då vi gör 3 raka mål med en man mindre och vinner matchen. 15 riktigt härliga minuter!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten? 

Viktigaste för oss under hösten blir nog att vi fortsätter jobba stenhårt under varje minut på varje träning och match. Att vi inte börjar bli för bekväma för att det gått bra det senaste omgångarna, och att vi tar det ansvaret som förväntas av oss. Disciplin helt enkelt.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Får väl säga att jag gläds med Adej Hayeks Kållered, roligt att se det hårda jobb som både Adej och spelarna gör, lönar sig med, än så länge, en 4:e plats i division 3!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Björkös Olausson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Jag skulle säga att den första halvan av vår säsong har varit både upp och ner. Några riktigt goa matcher där vi spelar som vi vill göra och tar poäng, men tyvärr även åkt på mycket uddamålsförluster. Matcher där vi i stort sett ger bort poäng till moståndare genom enkla misstag. Men sammanfattningsvis ändå på nått sätt en okej vårsäsong.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Min egen säsong har väll varit okej, går väll alltid att spela bättre. Tyvärr missade jag de 2 första matcherna på grund av en avstängning.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Serien i sig tycker jag ser ganska väntad ut, trodde väl kanske att det skulle vara ombytta roller på Askim och Sandarna.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Serien har ju en del duktiga spelare som kommit från övre divisioner men måste passa på att lyfta fram vår egen Anton ”Baguette” Olton. Som enligt mig är seriens bästa huvudspelare samt har ett par äckligt fina 47:or.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

De man minns från vårsäsongen är väll den mysiga vändningen mot Askim hemma på ön, från underläga 0-2 till 5-2 samt senaste bortasegern mot Kärra då vi återigen låg under och vände till 1-2 och lyckades hålla tätt trots en man utvisad.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Viktigaste inför höstsäsongen är först och främst ett riktigt hårt träningsläger på Smögen och att vi tar bort alla onödiga misstag så kommer det bli en fin höstsäsong!

Stort tack!

 

Vi avslutar med EIF:s Tengwall:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Eriksbergs vårsäsong följer samma mönster från ifjol; vi startar ganska dåligt med 1 poäng på de första fyra matcherna, för att sedan vara obesegrade i sex raka, innan vi avslutar med tre förluster. Ojämna är bara förnamnet och det har väl att göra med brist på kontinuitet i startelvan pga en hel del bortfall (resor, skador mm). I år har främst försvaret varit stabilt, men tyvärr har vi inte varit så effektiva framåt som vi önskat. Hade vi lyckats ta några poäng eller vunnit några matcher mot de tre topplagen hade vi kunnat smyga med under radarn, nu blir det istället en kamp om att nå upp till de 25 poäng som med största säkerhet säkrar nytt kontrakt.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Ok tycker jag. Det kändes mycket bra på försäsongen och i HM, då jag kände mig som en game-changer i en del matcher, men jag tycker själv att jag inte riktigt nått upp till den nivån under den första halvan av säsongen. Med det sagt så tror jag ändå att vi blir en aning stabilare och svårare att möta när jag är på plan.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Ganska väntat faktiskt. Försnacket var ju att Öckerö, GFF och Velebit kändes starka och att Mölndal och Mölnlycke-Sjövalla skulle få det svårt i år. Utöver det så startade väl Kärra överraskande bra och Mölnlycke IF tvärtom. Björkö och Sandarna borde också vara nöjda med sin poängskörd och tabellplacering såhär inför hösten.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

I Eriksberg tycker vi alla att det är synd att inte brorsan, David Prochazka, har kunnat spela så mycket pga skador. Han är absolut en klasspelare som förändrar matchbilder nästan på egen hand. Vidare om man får gå efter hur bra spelare varit främst mot oss så får jag nämna en spelare i vardera topplag som gjort minst två bra matcher (mot oss). Öckerös kapten Simon Olsson är både smart, modig och en rejäl pådrivare som håller sitt lag på tårna i alla matcher. Dessutom har han bra blick för spelet och tillräckligt med teknik för att driva upp bollen under kontroll från sin mittbacksposition, samt farlig på fasta situationer. I GFF får jag nämna Jonas Tingberg som brukar göra bra matcher mot oss. Han ser inte mycket ut för världen men mycket bra blick och spelförståelse varvat med kvickhet och fantastisk teknik gör att han hittar farliga ytor och är ett ständigt hot mot alla motståndare. Även målfarlig, det har han visat i flera säsonger nu. I Velebit har vi en liknande spelartyp som Jonas i form av yttern Emilio Rossi. Mycket svår att ta bollen av, mycket konstruktiv och han verkar trivas mot Eriksberg där en spelare i laget (ingen nämnd, A. E) har fått en tavla av Tingstadstunneln fastspikad på sin plats. Emilio är även den spelare som gjort ett hattrick på oss vad jag vet i modern tid. Dessa tre spelare, tillsammans med säkert 10 andra i serien skulle kunna spela betydligt högre upp i seriesystemen.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

För egen del så drömde jag mardrömmar i två nätter om backen Petter Allansons, Mölnlycke Sjövalla, räddning i slutet av matchen med tåspetsen på ett skott mot öppet mål i vår match mot dem. Det var en fantastisk räddning där han chanskastade sig säkert tre meter för att nå fram och det säkrade en poäng till dem. Hadis matchavgörande mål i sista minuten mot Askim var också betydelsefullt och skapade bra känslor i truppen efteråt. Sedan tycker jag att det i så gott som i varje match finns situationer där domaren är inkonsekvent vilket har lett till avgörande beslut när man summerar matcherna. Det kan vara allt ifrån att inte blåsa en tydlig frispark, straff eller ta en andra varning på vissa motspelare som gör tydliga regelbrott. Tyvärr har det hänt lite för ofta i negativ favör för oss, men detta jämnar säkert ut sig i längden.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Träningsnärvaro, prioritera laget framför andra aktiviteter och en kollektiv bestämdhet på att vi ska göra vårt bästa i varje match. Inget lag ska känna att det har varit enkelt att slå Eriksberg i höst. Denna attityd kommer leda till många härliga stunder vi kan minnas länge!

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Att moderklubben Lundby IF verkar ha ganska bra snurr på verksamheten igen är kul. Här har en del personer arbetat väldigt hårt för att skapa en stabil grund för klubben igen, bra jobbat!

Stort tack! 

 

Bloggen tackar självklart, Albert, Jimmy och Jan för att de tog sig tid och passar på att önska alla en trevlig sommar! 

 

/Rasta