Vi avslutar 4B-sammanfattningen med tre intervjuer till:

Mölnlycke IF:s Markus Landén, Mölnlycke-Sjövallas Niclas Williamsson och Askims Daniel Pereira!

 

Vi inleder med MIF:s kapten Landén:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Precis som tabellen i årets 4B visar så har vårsäsongen varit väldigt tung. Inte alls vad vi förväntade oss när vi satte igång i januari i år. Men det är bara att kriga vidare och ta oss uppåt i tabellen, vi har mer att ge.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Är ju aldrig helt nöjd med min egna prestation. Med det sagt så tycker jag att presterat på en alldeles för låg nivå hittills, precis som resten av laget.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Jag tycker att Öckerö har överraskat oerhört positivt. Visste och förväntade mig att det skulle vara med där uppe i toppen även i år, men sättet de lyckats höja sitt spel ytterligare en nivå från föregående säsong tycker jag är imponerande.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Ingen speciell hittills tycker jag i år. Känner att de flesta lagen framförallt visat sig mer eller mindre starka som lag.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

I negativ bemärkelse utan tvekan derbyt mot våra lokalkonkurrenter Mölnlycke IS. Första förlusten på flera år mot dem så det var extremt tungt, men revansch till hösten kommer såklart!

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Utan tvekan att bara kriga vidare och rida på vågen från sista matcherna. Får vi med oss det kommer vi ta extremt mycket mer poäng till hösten än under våren.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Får väl säga att jag tycker det är kul att Frölunda leder trean. Tycker utan tvekan att deras förening här hemma högre upp i seriesystemet!

Stort tack!

 

Vi kör vidare med Mölnlycke-Sjövallas Williamsson:

Dags för lite sommaruppehåll! Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Med allt som har skett redan från december till nu så måste jag ändå ge oss godkänt. Många nya spelare som ska spelas in och gruppen ska formas. Det har inte alltid varit lätt men vi ser framåt mot hösten och en bättre halva än den vi gjort nu.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Jag har helt klart några snäpp till i mig. Men fokus hittills har varit mer att lösa så att vi har ett fungerande lag. Så kanske har mer energi lagts där än på min egna utveckling. Måste struta mer än ett mål med, det håller inte.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som överraskat positivt eller negativt?

Tycker att många lag i serien vägrar vika ner sig i matcherna vilket är positivt. Sen som alltid så finns det några lag som sticker ut. GFF och Öckerö var två lag som höll en nivå högre än dom andra.

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Många unga spelare har verkligen tagit chansen i vårat lag. Tänker mest på Elias Dahl, Oscar Berntsson, Lowe och Jocke. Roligt att se.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Derbyt mot Mölnlycke IF är alltid roligt att spela, när man sen vinner i ett jäkla ruskväder en fredag så är det extra gött. Vet att många i laget tycker det samma.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Vi måste vara där på träningar och matcher. Planeringen måste bli bättre om vi ska ge oss en bra chans att spela division 4 fotboll nästa år med. Gneta till sig några skitpoäng kommer att behövas.

Är det något lag i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Nje, håller la bara koll på våran division.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Askims spelande assisterande tränare Pereira:

Hur skulle du sammanfatta första halvan av er säsong?

Vi hade förhoppningar om att vara ett lag som skulle ligga på den övre halvan av tabellen. Kvalitén finns i truppen och tittar vi till målproduktionen framåt så är vi vassa. Tyvärr så gör vi saker i hela lagets defensiva arbete som är under all kritik, behöver inte gå in på detaljer mer än att kan vi få ordning på det vi idag vet är ett problem, då lovar jag att vi kommer vinna över dem flesta lagen i 4B. Vi spelar redan idag jämnt med dem flesta topplagen, den ända förlusten där vi var helt utspelade var mot Velebit annars så har det varit många udda måls förluster.

Hur har din egen vårsäsong varit?

Hehehe jag blir inte yngre och det var tänkt att jag bara skulle vara ledare i år så försäsongsträning den uteblev helt vilket kändes fantastiskt. Dem första två matcherna var jag bara ledare och hann sedan vara det 8 matcher av 13, två utav matcherna fick jag kliva av tidigt på grund utav skador och jag har också hunnit vara avstängd två matcher. Jag får nu ett sommaruppehåll där jag lovar att jag kommer att träna stenhårt för att vara i toppform när andra halvan kör igång igen, skall jag vara med så skall jag vara bra tränad annars är det inte roligt att spela.

Hur ser du på serien i stort? Några lag som har överraskat positivt eller negativt?

Skall jag vara helt ärligt så är det bara Velebit som har imponerat på mig, det var det laget som verkligen spelade ut oss, alla andra lag körde mer på kraft mot oss. 4B är en serie där jag tror att alla lag kan slå alla.  Samtidigt som jag skriver att Velebit har imponerat mest på mig så är dem också det lag som har överraskat mest negativt, jag tycker att de har en för bra trupp för 4B, det finns mycket rutin på många spelare som har spelat högre upp i seriesystemet och med det sagt så tycker jag personligen att de skulle ha avgjort serien redan. Jag förstår att det inte riktigt fungerar så och att det är mycket mer som spelar in men vad jag har sett hittills i 4B och vårt möte med dem så kan jag tycka detta. Det lag som har överraskat positivt på mig är GFF, personligen tycker jag att det var det svagaste laget vi har mött, kan vara så att dem gjorde en dålig match mot oss eller så gjorde vi det väldigt bra mot dem men att dem ligger med i toppen och krigar om förstaplatsen är för mig väldigt överraskande på ett positivt sätt. (Kan dock sätt för få matcher med GFF också).

Är det några spelare som sticker ut (i ditt lag eller hos någon motståndare)?

Jag skulle vilja lyfta fram Andreas Odersjö (Björkö) killen leder skytteligan i 4B på 12 mål och 8 utav dessa mål har kommit mot oss, fantastiskt.

Är det något ögonblick eller någon situation som du minns extra mycket?

Jag kan säga att det inte bara är ett ögonblick eller en situation jag minns, det är snarare 29 av 41 insläppta mål eller situationer eller ögonblick jag kommer minns extra mycket.

Vad är det viktigaste för laget inför hösten?

Att tro på att vi kan vända på detta, med hårt arbete och att vi blir mer disciplinerade i vissa situationer så kommer vi att gå från botten till att sluta i den övre halvan.

Är det något lag eller i någon annan serie som du gläds eller lider med?

Jag lider med Kozara som jag både har spelat med och tränat, att de ligger i samma situation som vi i Askim gör i tabellen, hoppas att det gör en uppryckning och håller sig kvar i 4A. Jag gläds också med Angered Alliansen som går väldigt bra i division 3. Stadsdelen förtjänar verkligen att ha ett lag som spelar högre upp i seriesystemet. Det finns så mycket talang i de östra delarna av Göteborg och de skall ha en bra förening att utvecklas i och inte behöva söka sig till andra mer etablerade lag för att utvecklas. Och jag lider också med AC Milan, vad faaaan händer?

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Markus, Niclas och Daniel för att de tog sig tid och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta